21

Odp: Boże Narodzenie 2019

Również wszystkim zdrowia i wszystkiego najlepszego życzy Grzegorz z rodziną

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

22

Coraz bliżej święta.... Zaobserwowałem taką rzecz, mianowicie oświetlenie domów/posesji. Jakieś 10-15 lat temu było apogeum, co druga chałupa czy koło chałupy poświetlane, girlandy, gwiazdy, dzwony, mikołaje itd , oecnie od paru lat widzę tendecje spadkową, gdzieś tam jeszcze są poubierane domy ale dużo mniej. Nawet w tej chwili mam na horyzoncie sąsiednią wioskę, parę lat temu o tej porze z daleka było widać kolorowe iluminacje, teraz ciemno. A jak jest w waszych regionach? Ciekawe czy po prostu ta moda rodem z USA przemija czy ludzie nie oświetlają ze względów oszczędnościowych.

23

U nas na wiosce domy pooświetlane od tygodnia będzie się świecić do trzech króli lub nieco dłużej.Ogólnie w tym roku nowa pani sołtys zorganizowała konkurs na najbardziej pomysłowo oświetloną chałupe będą nagrody,choć nie wiem jakie.

24

Mi się nie chce.... Gdyby była opcja białych świąt już bym leciał.

25

Moja wieś nieduża ok 35 domów mieszkalnych i kilka letniskowych oświetlony jeden. Może jeszcze ktoś ma gwiazdę w oknie czy podobną dekorację no i jest jedna choinka przed domem ubrana.

Ale to chyba wszędzie zaczyna być. Byłem ubezpieczenie odnowić to mini stroik na biurku i tyle. W banku też prawie bez motywów świątecznych. Nawet Brico choinek  przy wejściu mają na sprzedaż jakby mniej bombek czy łańcuchów tylko trochę na regale z boku. Lampek niewiele tylko najbardziej popularne modele. I to nie są w centrum gdzie zawsze jest ekspozycja sezonowa bo w tym miejscu są naczynia i garnki.

26

Koledzy przedewszystkim Zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia 2024 dla was i dla waszych bliskich odemnie i mojej żony

27 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2024-12-24 19:03:01)

Dziękuję i wzajemnie, niech się wiedzie.
W duszach ciemno to i na budynkach  też.
Nie traćcie nadziei. Po nocy zawsze następuje dzień. Po zimie lato. Po burzy słońce. Po Donaldzie cokolwiek. Będzie dobrze.

28

https://www.facebook.com/share/p/15VTbinnv8/

Rolnik z powołania:-)

29

Dla Wszystkich
Szczęścia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy!
Resztę sobie kupcie!

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

30

Wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrowia fizycznego i psychicznego

31

Wszystkiego najlepszego, zdrowia i spokoju

E 516 na części
Telefon 695 076 269

32

Przede wszystkim zdrowia życzę Wam.

33

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, a przede wszystkim zdrowia.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

34

Dzięki Panowie dzięki ....
Czy ożywienie na forum można zaliczać do świątecznych cudów?

35

No i po świętach. Sąsiad w wigilię rzutem na taśmę, zadbał o świąteczny nastrój smile . Otóż zrobił bałwana z 3 bel sianokiszonki, kapelusz z 3 coraz mniejszych opon, nos potężna marchew, ręce z gałęzi, reszta wymalowana sprayem.