Odp: Boże Narodzenie 2019
Również wszystkim zdrowia i wszystkiego najlepszego życzy Grzegorz z rodziną
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Boże Narodzenie 2019
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Również wszystkim zdrowia i wszystkiego najlepszego życzy Grzegorz z rodziną
Coraz bliżej święta.... Zaobserwowałem taką rzecz, mianowicie oświetlenie domów/posesji. Jakieś 10-15 lat temu było apogeum, co druga chałupa czy koło chałupy poświetlane, girlandy, gwiazdy, dzwony, mikołaje itd , oecnie od paru lat widzę tendecje spadkową, gdzieś tam jeszcze są poubierane domy ale dużo mniej. Nawet w tej chwili mam na horyzoncie sąsiednią wioskę, parę lat temu o tej porze z daleka było widać kolorowe iluminacje, teraz ciemno. A jak jest w waszych regionach? Ciekawe czy po prostu ta moda rodem z USA przemija czy ludzie nie oświetlają ze względów oszczędnościowych.
U nas na wiosce domy pooświetlane od tygodnia będzie się świecić do trzech króli lub nieco dłużej.Ogólnie w tym roku nowa pani sołtys zorganizowała konkurs na najbardziej pomysłowo oświetloną chałupe będą nagrody,choć nie wiem jakie.
Mi się nie chce.... Gdyby była opcja białych świąt już bym leciał.
Moja wieś nieduża ok 35 domów mieszkalnych i kilka letniskowych oświetlony jeden. Może jeszcze ktoś ma gwiazdę w oknie czy podobną dekorację no i jest jedna choinka przed domem ubrana.
Ale to chyba wszędzie zaczyna być. Byłem ubezpieczenie odnowić to mini stroik na biurku i tyle. W banku też prawie bez motywów świątecznych. Nawet Brico choinek przy wejściu mają na sprzedaż jakby mniej bombek czy łańcuchów tylko trochę na regale z boku. Lampek niewiele tylko najbardziej popularne modele. I to nie są w centrum gdzie zawsze jest ekspozycja sezonowa bo w tym miejscu są naczynia i garnki.
Koledzy przedewszystkim Zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia 2024 dla was i dla waszych bliskich odemnie i mojej żony
Dziękuję i wzajemnie, niech się wiedzie.
W duszach ciemno to i na budynkach też.
Nie traćcie nadziei. Po nocy zawsze następuje dzień. Po zimie lato. Po burzy słońce. Po Donaldzie cokolwiek. Będzie dobrze.
https://www.facebook.com/share/p/15VTbinnv8/
Dla Wszystkich
Szczęścia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy!
Resztę sobie kupcie!
Wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrowia fizycznego i psychicznego
Wszystkiego najlepszego, zdrowia i spokoju
Przede wszystkim zdrowia życzę Wam.
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, a przede wszystkim zdrowia.
Dzięki Panowie dzięki ....
Czy ożywienie na forum można zaliczać do świątecznych cudów?
No i po świętach. Sąsiad w wigilię rzutem na taśmę, zadbał o świąteczny nastrój . Otóż zrobił bałwana z 3 bel sianokiszonki, kapelusz z 3 coraz mniejszych opon, nos potężna marchew, ręce z gałęzi, reszta wymalowana sprayem.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Boże Narodzenie 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo