Odp: Żniwa 2020
dawaj tego deszczu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dawaj tego deszczu
U mnie rok z rekordami w rzepaku i każdym zbożu. Deszcz jednak i to spory pilnie potrzebny, qq wyrosła jak głupia a teraz podsycha.
dawaj tego deszczu
Jakby się dało to czemu nie
Na razie 12 l żeby dziś chociaż dociągnęło do 20 l
Już mam 32 l i cały czas równo pada.
38 litrów. 11 pszenicy i 9 pszenżyta zostało.
mi 15 przenzyta
mi 23 pszenicy i ok 1 ha pszenżyta a i tak wyglądam deszczu
U mnie dało 15 l spokojnego deszczu, do skoszenia zostało 8 ha owsa no i wszystka słoma do zwijania
U mnie dopiero skoszone rzepaki Facelia i ok 8 ha grochu.
U mnie rok z rekordami w rzepaku i każdym zbożu. Deszcz jednak i to spory pilnie potrzebny, qq wyrosła jak głupia a teraz podsycha.
Sypie dobrze, nie idzie pogonić wcale...
co kraj to inaczej, u mnie jęczmień niecałe 4,5t czyli bida, sasiedzi narzekają że pszenica też nie sypie. 6t ciężko wyciągnąć
2 lata zbierałem po 3-4 tony to rok oddechu z lepszym plonem Dobrze co niektórym zrobi,m żeby wyjść z dołka
androl napisał/a:U mnie rok z rekordami w rzepaku i każdym zbożu. Deszcz jednak i to spory pilnie potrzebny, qq wyrosła jak głupia a teraz podsycha.
Przedstawiciele handlowi branży rolnej, mówią że to właśnie nasz rejon ma najlepsze plony w tym roku.
Pawel21990 napisał/a:androl napisał/a:U mnie rok z rekordami w rzepaku i każdym zbożu. Deszcz jednak i to spory pilnie potrzebny, qq wyrosła jak głupia a teraz podsycha.
Przedstawiciele handlowi branży rolnej, mówią że to właśnie nasz rejon ma najlepsze plony w tym roku.
W moich stronach z rzepakami bywało różnie ale te zadbane jak u mnie wyszły elegancko. A pszenica to bajka bo i plon i parametry.
No i cyk awaria, nie mam sił już do tej 512stki powoli, zmieniać ja na 514stke nie wyjechana czy to podobne przeboje już będą?
A co Ci padło?
Parę kombajnów widzialem i stwierdzam ze nie ma nie wyjechanych 514tek natomiast zdarzają sie czasami nie wyjechane 512tki.
W najładniejszym stanie są zazwyczaj te sprowadzane ze Szwecji.
kolega kupil w tymroku 514 saxonie dal 50 tys i dupy nie urywa
yoko kiedy kupił ? bo jakiś 2 tyg temu było ogłoszenie z Legnicy za 47 tyś.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo