Scorpion napisał/a:Rozebrałem elektrozawór i sprężynka jest strasznie cienka,popękana, nie odpycha iglicy,jeżeli wsadzę tam jakąś od długopisu to styknie ? czy jest tam jakaś super specjalistyczna ?
Scorpion od długopisu będzie za duża i za mocna, sprężynka musi wejść na iglice i zaprzeć się o ten talerzyk na niej a drugi koniec musi wejść w ten mały otwór w elektromagnesie czyli od długopisu nie podejdzie bo ma za dużą średnicę i nie wejdzie w ten otwór i nie może też być za mocna bo elektromagnes będzie miał za mało "siły" i nie podniesie iglicy.
Scorpion napisał/a:Chodzi o to że u mnie to cholerstwo od dawna jest niedziałające, zabrudziło już się nieźle wyczyściłem i elektromagnes nie działa, po prostu nie ściąga tej iglicy, do kompletu brakuje mi z tego co wyczytałem przewodu łączącego filtr paliwa z zaworem, to rurka taka jak od przelewu rozumiem ? jeżeli ktoś mógł by wrzucić zdjęcia co gdzie podpiąć był bym wdzięczny
Elektromagnes się raczej nie psuje, może po prostu trzeba go wyregulować? Tu w poście nr 12 Piotrk wstawił kiedyś zdjęcia z instrukcji jak pezeprowadza się regulacje http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=9 ale nie wyświetla teraz zdjęć...
Nie masz podłączonej tylko tej rurki od filtra do elektrozaworu czy nie masz podłączone nic do elektrozaworu?