Odp: Ciekawe filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=tWnqm4NW … re=related
biedny 3p
http://www.youtube.com/watch?v=NkqJ8aEq … =endscreen
a Władek jeszcze bierniejszy
Gdzie ludzie maja głowy :uuuu:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Ciekawe filmiki
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.youtube.com/watch?v=tWnqm4NW … re=related
biedny 3p
http://www.youtube.com/watch?v=NkqJ8aEq … =endscreen
a Władek jeszcze bierniejszy
Gdzie ludzie maja głowy :uuuu:
pajej ale wpadł byś na pomysł by T25 ciągnąc 3 skiby na obrocie ?? to jest jednak jakas moc
http://www.youtube.com/watch?v=N-jNxOIG … re=related
Pajej moja 60 na pewno bardziej dostała po dupie przy rolującej niż te przy oraniu czy siewie
JA myślę że chłopu się należy wielki szacun.
Nie dość że wpadł na obłędny pomysł to go jeszcze zrealizował.
fakt ze ma lekka ziemię ale przewraca ziemie na szerokości około 120 cm czyli nasze maszyny powinny 120KM / 30KM = 4 a 4*120 cm= 480cm no taki pług powinien ciągnąć 323!
nawet jak bierze tylko 100 cm to i tak powinienem ciągać za sobą 2 X b 201
Tylko nie mówcie że się nie da!!!! Bo ten T25 pokazał że się da!!!!
Ja pier**l i ten podwójny zestaw powinien być jeszcze obrotowy!!! :stu:
w głowie się nie mieści!!!
biorąc pod uwagę stosunek masy 323 do T25 1 do 2,9 to też wychodzi te 3 do 3,6 m szerokości roboczej pługa....
pajej ale wpadł byś na pomysł by T25 ciągnąc 3 skiby na obrocie ?? to jest jednak jakas moc
Ja powiem że bym na to nie wpadł bo u nas w dwóch miał co robić a w 3 by stał a nie orał Potem 255 się orało
tym samym pługiem co ciapek nie było wielkiej różnicy mimo prawie że 255 ma dwa razy tyle konia to i tak często ciapkiem się go ciągnęło bo ferdek ma słabą przyczepność i tendencję to zakopywania się . Dopiero Mtz ciągał 4 skiby czasem bardzo wolno ale jednak rzadko z pomocą mf. Zobaczę co pokaże forsz jak będzie mokro a ziemia jak skała zbita bo teraz to miał lekko po podorywce i buraków się nie sadzi to były testy
tylko polski plug 2 skibowy 60cm ciężej się ciągnie jak zachodni 3 skibowy 120cm wiem z własnego przekonania .
Tak tylko czemu mtz ciąga zwykłą 4
ja swojego fragde 3 skibowego 120 cm zakładam do zetora 6718 bez napędu 60 koni i orze na 3 biegu na terenie górzystym bo fortschritt jest za mocny idzie na 2 biegu szosowym bez żadnych oporów .
Właśnie nie daleko mnie gość orze c 360 rabererkiem albo kveverlandem ( chyba tak to się pisze) ciaga też 3 skiby i mówi ze ciągnik nie czuje nic. generalnie ma w gospodarstwie kilka ciągników miedzy innymi 15o konnego kilkuletniego New holanda ale i tak na kałkach do 1 ha orze c 360 bo sprytniej idzie.....
Sebastian co ty masz za ziemie że na 2 ciagniki orzesz.
JA glin mam trochę 323 z b201 czasami idzie na 2-2. wcześniej to orałem zt 300 to całyczas na 2 kołach, a jeszcze wcześniej całą robotę robił 255 i ciągał tam 3 skiby + kolczatkę!! czwórkę polową i do przodu. Nigdy nie mogłem narzekać na małego pomykałem szybciej nić c 385 z 4 skibami na polu obok.
dzis bez zastanowienia na lżejsze kawałki do 255 zakładałbym 4 skibytym bardziej że zmiana opon z 32/12.4 na 28/14,9 zrobiła z niego małą bestię!! (zmiana nie jest w cale droga
nowe felgi z pronaru 900zł z transportem opony mitas 900zł szt razem 2700 a opony mitas 32/12,4 2400złkpl ) tak było 2 lata temu
Sebastian co ty masz za ziemie że na 2 ciagniki orzesz.
JA glin mam trochę 323 z b201 czasami idzie na 2-2. wcześniej to orałem zt 300 to całyczas na 2 kołach, a jeszcze wcześniej całą robotę robił 255 i ciągał tam 3 skiby + kolczatkę!! czwórkę polową i do przodu. Nigdy nie mogłem narzekać na małego pomykałem szybciej nić c 385 z 4 skibami na polu obok.
To jest zwięzła glina mam trego koł 4 ha i jeszcze wpada tej gliny na paru kawałkach . Jak to się orze to tak się odłoży w taki rulon albo takie kawały się porwie nic się nie posypie . Okulary terzeba zakładać jak świeżo poorane bo oślepia jak słonko wyjdzie , jak lustro W tym roku po pszenicy i podorane i 2-2 i zaczął się kopać forsz . Fakt że bez obciążników a szerokość 160 cm. Głębokość koło 25 cm.
to nie ma innej opcji wapna wsyp może pomoże
a co robisz ze słomą na tym kawałku? bo moja glina wygląda tak jak opisujesz jak nie uprawisz jej zaraz po orce to nie uprawisz wcale. Ja słome na glinie zawsze przyoruję i powiem ci tak że po 10 latach widać różnice i w plonach i w uprawie polecam! nawet dowieść
z innego kawałku dać w to azotu i niech się dzieje. W tym roku po tych kilku latach pracy mogłem pierwszy raz zaorać te gliny tak jak chciałem, wcześniej 28cm było nie możliwe teraz powoli 2-2 ale się da. Kilka lat temu 20-25cm siłowniki zabezpieczające wyrywało odkładnie łamało. A w tym roku wreszcie sie dało. dużo słomy!!!!
No właśnie słomę zbieram bo w okolicy nikt nie ma kombajnu z rozdrabniaczem od nie dawna mam kombaj i w dodatku muszę go złożyć bo robimy kapitalny remont tego złomu .
Mam gdzie niegdzie taką ziemię i powiem tak jak wojtas spróbuj z wapnem. róznicę widać gołym okiem nie trzeba prób.
ja mam tak ponad 5 ha .. i nic tak jak wapno nie pomaga .. chociaż piasek tez daje rade
Mnóstwo słomy i obornika i powoli będzie się sypać
www.youtube.com/watch?v=GzXVLbs41Ew&feature=player_embedded
Zaniemówiłem ..
Ale urwał
przypomina to trochę rodeo
koń skacze wierzga kurzy
tylko ze nie zrzuca jeźdźca i ma 4 koła
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Ciekawe filmiki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo