Odp: D-038 A01 FORTSCHRITT
Witam serdecznie pompę która napędza się z ciągnika wałkiem za co jest odpowiedzialna? Przez nią idzie napęd na talerze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Rozsiewacze » D-038 A01 FORTSCHRITT
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam serdecznie pompę która napędza się z ciągnika wałkiem za co jest odpowiedzialna? Przez nią idzie napęd na talerze?
tak
Mam zamiar kupić taki rozsiewacz ściągnięty z samochodu, więc tej pompy nie ma, czy mogą talerze być podpięte bezpośrednio do hydrauliki trakora? Czy koniecznie osobna hydraulika.?
Śmiało. Ja taki miałem pod 323
Ma ktoś jakiś katalog lub instrukcje jak go ustawiać?
a co chcesz nim siać?
Kredę, i dolomit
otwór na maksa i rura, kwestia wyczucia, wojcieszów jak sieje to prakycznie co 4 metry trzezba jechać żeby te 3 tonki na ha wysiać, co roku nim po 200 rozrzuciłem nim już z 800 ton bez wiekszych awarii. https://www.youtube.com/watch?v=vnIRXntJ_jw&t=4s
yoko siejesz wapno z wojcieszowa ?
na wapienniki (tak mówimy u nas na górę z której wydobywają wapno) mam widok z domu - może 2 km w linii prostej ale u nas mało kto stosuje od nich wapno. Twarda skała grubo mielona.
yoko siejesz wapno z wojcieszowa ?
na wapienniki (tak mówimy u nas na górę z której wydobywają wapno) mam widok z domu - może 2 km w linii prostej ale u nas mało kto stosuje od nich wapno. Twarda skała grubo mielona.
ten 50% jest ok, kiedyś to był sam żwir ale zmienili młyny i jest naprawde drobno zmielone, z 4 lata głownie wojcieszów brałem, nie wiem jak dalej bedzie bo ponoć złoża tej 50-tki się kończą.W mojej okolicy to z tego co widzę najwiecej wojcieszowa biorą.
https://naforum.zapodaj.net/98b5f2beb6c4.jpg.html następca D038
Brawo Ty! Podłoga na łańcuch czy pas?
taśma
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Rozsiewacze » D-038 A01 FORTSCHRITT
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo