321

Odp: ceny ziemi

Wiem kolego, dlatego zapytałem retorycznie w którym banku, skoro to normalne oprocentowanie, a nie do jakiego urzędu się udać wink. Dowiadywałem się o preferencyjny w 2013, ale za mało ha miałem i w ogóle limity były na województwo. Dostępne dla kogoś kto ma "wujka" w Agencji i jest do tego obszarnikiem, bo takich się dziś hoduje kasą z UE.
Dobrego było zawsze mało a ten co ma dużo będzie miał więcej ... hmm

Oby tak dalej :-)

322 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-01-26 15:26:19)

http://olx.pl/oferta/sprzedam-grunty-ro … 4eed8ba3b7
u mnie w gminie, wioska obok i mam jakieś 3 km do tego pola. Ogłoszenie już sporo wisi i zero zainteresowania. A takich bądź mniejszych znalazło by się jeszcze kilka.
A tu z miejscowość z drugiej strony mojej wiochy http://olx.pl/oferta/sprzedam-grunty-ro … 0bc1b90191

gg 5118068

323 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2015-01-26 16:08:18)

W wiekszosci ziemie mało atrakcyjne, kupione od agencji za grosze w celu wyprania kasy,.

mdw

324

I niech sobie w buty wsadzi...

325

cena nie jest ksmiczna patrząc jak podajecie ze i po 80 tyś za ha chodzi

Rolnik z powołania:-)

326

on płacił po 8 tysi i tak bedzie zysk potrojony

mdw

327

nie patrz na jego zyski. Dla mnie to nie ma różnicy czy ktos zarobi i sprzeda po 15 czy nie zarobi a sprzeda po 60

Rolnik z powołania:-)

328

Ta ziemia się nadaje tylko na wypas owiec i nie jest warta nawet tych 8tyś. Wystarczy tylko wjechać do tego Wojcieszowa napić się wojcieszowianki pochodzić trochę po górkach i ma się dość. Jak by to było przy kopalni ,to może kopalnia by to łyknęła, a może i nie.

329

u mnie w okolicy agencja tez  wystawiła podobne działki tj. bagna, zarosla i nieuzytki po 25-30 tys za ha, w opisie jako rolne łąki itp

mdw

330

Zaorak bierz to zrobisz wyciąg narciarski ......

331

Granice tych działek kreślił chyba Picasso.

332

Krzysiek napisał/a:

Zaorak bierz to zrobisz wyciąg narciarski ......

dla baranów

333

tam są az takie górki ze nic nie zdziałasz czy jak ?  bo nie kojarzę ...  jeśli dało by się smigac po tym kombajnem to  można by było mysleć smile  a tak w przeciwnym razie szkoda  zachodu

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

334

U mnie w okolicy pokupowali takie grunty ludzie z Polski i te pewnie też łykną, bo zakwitowali derkacza którego tu nigdy nie było i ciągną kasę z ekologi i koszą trawę i sprzedają siano na pellet. Teraz tylko trzeba podzielić na kilku władających i robić tak samo. W mniej niż 10 lat spłaci się dotacjami, a potem czysty zysk.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

335

o ile będą dopłaty po 20tym roku...

336

nawet jak by ich nie było chętni na kawałek zimi zawsze się znajdą .. a jak by ziemia już była spłacona to zostaje kapitał   i jakos to przecież musi być smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

337

Ziemia z pierwszego linku czyli Rzeszówek jest uprawiana ale jak to yoko napisał "ziemia mało atrakcyjna" tylko że u nas lepszej nie ma wink troszkę górek, troszkę mokrego.
Ziemia z drugiego linku czyli Wojcieszów - łąki na górach, które raz do roku zrobią jakimiś kosiarkami bijakowymi aby wziąć dopłaty. Ogólnie lipa totalna.
1,5 + 1 = 2,5 miliona ? jeśli ktoś chętny to przenosić się na mój teren i gospodarzyć. Jeśli będzie potrzeba to poszukam jeszcze drugie tyle ha a i znajdę jakieś tanie zabudowania aby można było gdzie mieszkać i trzymać sprzęt.

gg 5118068

338

czy jak zgłosze do agencji ze gosc kupił ziemie jako słup w rzeczywistosci na kogos innego to cos  tym zrobia? było to z 9 miesiecy temu.

mdw

339

zaqdzwoń i się zapytaj

340

Raczej powinieneś złożyć do prokuratury zawiadomienie o możliwości zaistnienia przestępstwa majątkowego.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....