Odp: espero i płyn chłodzący gdzie jest korek? + drugie życie oleju
pytanie odnośnie oleju
mam zapas superolu czy mogę go stosować na dolewkę do cieniasa?
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » espero i płyn chłodzący gdzie jest korek? + drugie życie oleju
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pytanie odnośnie oleju
mam zapas superolu czy mogę go stosować na dolewkę do cieniasa?
Jak chcesz tego CC wysłać szybciej na złom to oczywiście, że tak
buahahaha ok
czyli olej do diesla za chiny nie stosować do beny.. nie wiedziałem. a powiem że jazda cieniasem dostarcza mi więcej adrenaliny niż nie jednemu ćpunowi najlepszy koks dziki szał!
W CC 700 i 900 jest zastosowana hydrauliczna regulacja luzu zaworowego i dziadowski olej może Ci to raz a dobrze załatwić.
nie ma to jak zaawansowana technika w autach jednoosobowych, jadąc cieniasem 700 z gazem czuję się jak kapitan Spok za sterami ENTERPRISE
hydrauliczna regulacja luzu zaworowego
prawie jak Ferrari BMW Sauber się chowa
duże tego oleju nie łyka ale notorycznie zapominam zahaczyć na stacji o sklep, jaki olej polecasz? PETRONAS?
Widzę, że jesteś w niezłym humorze
W wyścigówkach hydraulicznej regulacji się nie stosuje, szybciej trzeba cały silnik wymienić niż wyregulować w nim zawory, do tego ten patent nie lubi dużych obrotów ani gwałtownych zmian obrotów no i niepotrzebnie waży. W sporcie każdy gram mniej to większa szansa na zwycięstwo.
Oleju żadnego Ci nie polecę, oryginalnie Fiat zalewał CC olejem VS, ale ja już z jednym CC 700 na tym oleju miałem kłopot z regulatorami i zalałem półsyntetykiem z Opla.
Lej co chcesz, Twój samochód i Twój kłopot
..kłopot? mój Korki Taczer (cc) poczułby się dotknięty
jak na razie mój postrach szos otwiera przede mną nowe horyzonty ludzkiej psychiki zupełnie jak podróż do sąsiedniej wsi przez Tybet w towarzystwie łomiarza z Bytowa
Mam nieodparte wrażenie iż moja zielona maszyna pojedzie nawet na mazucie a przyśpiecha będzie lepsza niż Ariane5
szczelną masz tą instalacje gazową cóś się trochę nawąchał czegóś
miałem kiedyś kaszla od nowego 170tys km bez remontu na lotos półsyntetyk na końcu wlałem superolu cc 15w/40 zimą można było się udusić przy ogrzewaniu włączonym ale chodził brał więcej superolu niż lotosa
Siemka Fenol, coś z tym olejem wykombinował?
Tak czytam i jestem ciekaw czy te twoje CC jeszcze żyje.
Ojczulek mój ma Cieniasa, ale o serwisowaniu musze pamiętać ja.
Ostatnio lałem do niego Lotosa-mineralnego, ale każdy olej jest dobry-oczywiście ten przeznaczony do silników benzynowych.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » espero i płyn chłodzący gdzie jest korek? + drugie życie oleju
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo