Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
KIedyś wpadnę na kawę będę szukał ładowarki to może wpadnę. W sumie już forszaja jak sprzedam to od razu szukam...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 556 557 558 559 560 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
KIedyś wpadnę na kawę będę szukał ładowarki to może wpadnę. W sumie już forszaja jak sprzedam to od razu szukam...
Jak będę mógł coś dla Ciebie obejrzeć to śmiało mów. A jakiej ładowarki będziesz szukać?
teleskopa możliwie jak najprostrzego, i sprawnego.
Tylko 530 bierz pod uwagę
Szczerze mówiac myślałem nawet o całkiem starszych. Potrzebuję dość często ale krótko i nie chcę dużo wydać. Zależy mi na udźwigu i zasięgu. Komfort i wyposażenie w sumie nie jest wymogiem.
jcb z mojego doświadczenia nie nalezy do najlebszych i najtańszych manitu i terex zawsze takie sie spotykało na budowie i tym jezdziło jak chcesz miec wysoki zasieg i mase podnoszenia to taka z 4 podporami i najlepiej 360 obrót te moga zastäpic maly dzwig .
Grzesiu u nas w Pile handlarz ma taką starsza manitou i aktualnie stoi u sąsiada w kolejce na warsztat
Co do jcb to najwyższa półka jeśli chodzi o teleskop w rolnictwie. Z potrójnym wysięgnikiem i łapami to w budowlance a w rolnictwie 7 metrów w zupełności wystarczy
Widze ze nie wiecie po co te maszyny maja te lapy zeby byly mocniejsze i stabilniejsze i tansze. po co kupowc wielka i na 2 podporach jak zrobi to mniejsza i tansza na 4 w polsce ludzie nie maja z nimi doczynienia i zakladaja ze zle .a po 2 co to ma za znaczenie czy rolnictwo czy budownictwo fabryka nie robi wyjatków prawda jest taka ze unas kupuje sie ladowarke pojedyncza bo tansza niz z podporami z obu stron
zmienisz zdanie jak tym porobisz ja pracowalem na terexie i manitu a jcb nie posiada patentu nata technologie jedno co im wyszlo to koparoladowarki i fastraki pokaz mi taka ktOra na krótkim wysiegu jcb podniesie 4,5 tony niema a ktora podniesie na 16 metrów 800 kilo na pewno nie jcb
co do zastosowania to tylko pozornie nie potrzebujesz wiecej ale za chwile postawisz wyzszy stóg czy silos bedziesz ldach remontowal drzewa podcinal przyczepe czy ciagnik spawal
jak manitu i inne mialy w 1 jojstiku wszystko to jcb mialo jeszczewszystko w galkach
kolega w irlandi robil na farmie 10 hektarow ziemi 50 tysiecy swin w tym z 2 tysiace macior rowerem jezdzilem jak zwiedzalem ładowarka do gospodarstwa 4 łapy podporowe wysów 18 metrów pytam sie dlacego tyle a on zawsze wiecej bo sie przyda jak sie podajnik do ładowania otrebów *** to ta ladowarka na 12 metrów szed rozladunek tira a jak rowy meliorowali nie mógłwjechac na kolach tylko koparka to w lyche ciagnol z 16 metrow w blocie obrucil sie do okola i na traktora bele z sianem jak sie *** uklada odjaz
W gospodarstwie wystarczył by zwykły tur bo przeważnie nie sięga się wyżej niż na 4m. (Stogi można układać z przedłużają lub zamontowanym masztem od widłaka). Zaletą ładowarek której brak ciągnikom to sprzęgło hydrauliczne które się nie spali. Obrotowa ładowarka na gospodarstwie o przerost formy nad treścią. Na co komu taki statek o wadze 13-23 t by pojechać po belę na pole albo kopanie rowów ładowarką co ani szybkie ani tanie ani też wygodne Ugniatanie gleby tą maszyną też musi być konkretne. Jedynie do remontu dachu komina oto by się nadała ale trzymać po to by raz użyć to mija się z celem.
a ja powiem ci tak jak kupiłem john deera 100 konnego ojciec i sasiedzi sie smiali na co ci taki duzy 60 czy mtz starczy ich niema zjedli ich inni gospodarze dzis mysle o 200 koniach i wiem zeto co dobre bylo kidys nie musi bycdobre teraz dlatego rozrzutnik mam 12 ton kosiarke 3,5 czy beczkoewöz 11 000litrìów jak inni kacza kosic to ja mam pozgrabiane i prasuje jak inni wywoza obornik to ja juz kacze orac zaczynam siac jak kosze w zniwa to zdaze i niemartwiesie ze obije co najwyzej sloma zmoknie
albo sie rozwijasz albo mnie zjedza i tyle w temacie
To zapraszam ta ładowarka na 4 podporach i obrotowa na torfy sianokiszonke ładować 🤣🤣🤣🤣
530/70i ich następcy to najlepsze maszyny na gospodarstwo, jeśli ktoś twierdzi że manki są lepsze to niech porównaj ceny części i dostępność zamienników w porównaniu do jcb
A jcb 550/80ma 5t udźwig i 8m wysokości podnoszenia.
Właśnie piję piwko i czytam. wychodzi na to że jutro jadę do browarów lubelskich wykupię perłę. Przecież nie mogę pójść do sklepu i kupić jak mnie najdzie ochota.. Ludzie jak będę potrzebował dużego wysięgu to wynajmę sobie. Kiedyś musiałem sobie przywieźć pługi to wypożyczyłem lawete na godziny, a nie kupowałem bo może się przyda.
Potrzebuję coś co uniesie 4bigbagi na raz i podniesie koło 6m wysoko. Tyle. Jak będzie miało obie osie skrętne to ok, jak tylko tył to też ok. Nie mam hodowli, nie buduję co drugi dzień hal czy wiat, nie remontuję kominów. Wyluzujcie.
to tur wystarczy
Koseś znajomy ma właśnie 550-80, to jest dopiero diabeł. Naczepe pyrów w 12-15 ładuje. Tak samo gnoj na polu chwila i pełna. Ale ma to zastosowanie tak jak u niego gdzie ma firmę usługową. Kolega ma gospodarstwo mleczne ponad 700 sztuk bydła i ponad 600 ha. Na stanie ma dwie 531-70 I w zupełności wystarczą bez żadnych obrotowych wysięgnikow. Jeśli mowa o wytrzymałości to po sąsiedzku w farmutilu na utylizacji padliny ładowarki pracują 24h/dobę. Mieli większość dostępnych na rynku a zostały właśnie jcb. W agrifarmie były też jcb a zmienili na claas skorpion tylko dlatego że stary wymyślił że cała flota ma być claas ale chłopaki mówią że te claasy to nie ma co porównywać do jcb.
chłopaki któryś z marcinów się rozglądał za nowszym sprzętem cena trochę zaporowa ale wygląda dobrze opony ładne.
https://www.olx.pl/oferta/mulczer-kosia … 019547b66c warta uwagii???
https://www.youtube.com/watch?v=94NcTpvb-P4 co oni tam mówia o tych nożach?
Mam taką samą kupiona 4 lata temu z ładnymi nożami za 4,5 wiec cena trochę przesadzone w ogloszeniu
a jak się sprawuje? nie wiem co jest ale ostatnio ceny mulczerów to kosmos
No jak co, teraz trza siać poplony a mulczerem ładnie się roztrzaska, to samo z kukurydzą. Podobnie w uprawach Eko tylko dla dopłat
Strony Poprzednia 1 … 556 557 558 559 560 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo