11,381

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

600 kruszy cegle i slaby gruz ale sa wiekzze tylo puzniej po zageszczeniu gruntuale najwazniejszy jest podklad niewazne xzy 150 czy tona

11,382

Dzięki za odpowiedzi ,posłucham was i jednak wynajmę sobie jakąś dużą zagęszczarkę na 2-3 dni. Jutro będę dzwonić i szukać.

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

11,383

dziki97 napisał/a:

mpopis ile byś cenił za same piasty, ewentualnie ze sprężyną?

piasta   120  ,sprężyna 100

11,384

Dobry plug w dobrej cenie
[img]https:/v/naforum.zapodaj.net/thumbs/75021cde4850.jpg[/img]

11,385

Ile za niego?

11,386

I jak szeroko orze?

11,387 Ostatnio edytowany przez jack (2020-05-04 22:11:34)

Macie tel do kumpla to jego plug 605 525 817
Jakby co zapraszam 🍻

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f309a3ea0a8c.jpg

11,388

Dzięki właśnie skorzystałem 😃

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

11,389

https://www.olx.pl/oferta/agregat-rau-2 … d;promoted
Jak taki sprzęt spisuje się w porównaniu do brony wirnikowej?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

11,390

Mam taki tylko o szerokości 4m i z wałem packera.
Nie zachwyca.
Wykorzystywałem do równania łąk po dzikach - równa - ale bez entuzjazmu. Faktem jest, że nie niszczy tak darni. Natomiast na odrobinę bardziej mokrych łąkach - zapychał mi się wał.
Generalnie - nie polecam.
Nie wiem jak by to działało na ornych ale raczej normalna brona wirowa chyba jest lepsza.
Jeśli jesteś zainteresowany to mogę to swoje sprzedać.
Tylko to moje to wielkie i ciężkie bydle smile

11,391

stoi teraz taki u mnie 3m do naprawy i miałem okazję go użyć na ornej glinie pod ziemniaki jak robiłem i powiem ze dywanik ładny zostawił forszem go targałem to go jeszcze na pompie w ziemie wciskałem i jeździłem 2 terenową na 1000 obrotów jak wpadłem w zaschnięta ziemię to ciągnik przygasał a darł ja bym polecił ale po ornym na dyrwany i twarde ziemie to tak średnio ale na orane elegancki

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,392

Fujitsu97 napisał/a:

Ile za niego?

8000?!

11,393

Zastanawiam się nad broną wirnikową tylko nie mogę nic sensownego znaleźć w pobliżu, mam taką ale wygląda na wiekową. https://www.olx.pl/oferta/brona-wirniko … e11dab0075

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

11,394

co chcesz nią robić, bo to decyduje czy warto się pchać w graty. mam taką 2.5 krone i jest rewelacyjna do warzyw i ogrodów, wyrównywania po robotach ziemnych ale jeśli do uprawy pod zboża... to chyba jednak nie

11,395

Pod zboża, to co się sprawdzi pod zboża?

11,396

dobry agregat talerzowy z wałami zrobi lepszą robotę , szybciej i taniej. Po wirówce na ciężkiej ziemi ładnie wygląda do pierwszego dobrego deszczu- murowane klepisko

11,397

Mam pole w wiosce obok i przez miedzę koleś uprawiał pod pszenicę to poszła u niego orka, brony i popadało, po deszczu kultywator i siew z agregatem. Ja natomiast orka z wałem i po deszczu siew agregatem. Sialiśmy tego samego dnia i jego wzeszło może 50%, u mnie prawie 100%. Miał za równo uprawione i zamuliło pszenicę.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

11,398

farme:walka::walka:r1 napisał/a:

Dzięki właśnie skorzystałem 😃

A ja o wszystkim dowiaduje sie ostatni!!
Niech sluzy.

11,399

Grzegorz wszystko z forum wykupi 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,400

Spokojnie coś zostawię  a masz coś jeszcze do sprzedania 😂😃😃😉 Jack dzięki ,

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży