Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
600 kruszy cegle i slaby gruz ale sa wiekzze tylo puzniej po zageszczeniu gruntuale najwazniejszy jest podklad niewazne xzy 150 czy tona
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 568 569 570 571 572 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
600 kruszy cegle i slaby gruz ale sa wiekzze tylo puzniej po zageszczeniu gruntuale najwazniejszy jest podklad niewazne xzy 150 czy tona
Dzięki za odpowiedzi ,posłucham was i jednak wynajmę sobie jakąś dużą zagęszczarkę na 2-3 dni. Jutro będę dzwonić i szukać.
mpopis ile byś cenił za same piasty, ewentualnie ze sprężyną?
piasta 120 ,sprężyna 100
Dobry plug w dobrej cenie
[img]https:/v/naforum.zapodaj.net/thumbs/75021cde4850.jpg[/img]
Ile za niego?
I jak szeroko orze?
Dzięki właśnie skorzystałem 😃
https://www.olx.pl/oferta/agregat-rau-2 … d;promoted
Jak taki sprzęt spisuje się w porównaniu do brony wirnikowej?
Mam taki tylko o szerokości 4m i z wałem packera.
Nie zachwyca.
Wykorzystywałem do równania łąk po dzikach - równa - ale bez entuzjazmu. Faktem jest, że nie niszczy tak darni. Natomiast na odrobinę bardziej mokrych łąkach - zapychał mi się wał.
Generalnie - nie polecam.
Nie wiem jak by to działało na ornych ale raczej normalna brona wirowa chyba jest lepsza.
Jeśli jesteś zainteresowany to mogę to swoje sprzedać.
Tylko to moje to wielkie i ciężkie bydle
stoi teraz taki u mnie 3m do naprawy i miałem okazję go użyć na ornej glinie pod ziemniaki jak robiłem i powiem ze dywanik ładny zostawił forszem go targałem to go jeszcze na pompie w ziemie wciskałem i jeździłem 2 terenową na 1000 obrotów jak wpadłem w zaschnięta ziemię to ciągnik przygasał a darł ja bym polecił ale po ornym na dyrwany i twarde ziemie to tak średnio ale na orane elegancki
Ile za niego?
8000?!
Zastanawiam się nad broną wirnikową tylko nie mogę nic sensownego znaleźć w pobliżu, mam taką ale wygląda na wiekową. https://www.olx.pl/oferta/brona-wirniko … e11dab0075
co chcesz nią robić, bo to decyduje czy warto się pchać w graty. mam taką 2.5 krone i jest rewelacyjna do warzyw i ogrodów, wyrównywania po robotach ziemnych ale jeśli do uprawy pod zboża... to chyba jednak nie
Pod zboża, to co się sprawdzi pod zboża?
dobry agregat talerzowy z wałami zrobi lepszą robotę , szybciej i taniej. Po wirówce na ciężkiej ziemi ładnie wygląda do pierwszego dobrego deszczu- murowane klepisko
Mam pole w wiosce obok i przez miedzę koleś uprawiał pod pszenicę to poszła u niego orka, brony i popadało, po deszczu kultywator i siew z agregatem. Ja natomiast orka z wałem i po deszczu siew agregatem. Sialiśmy tego samego dnia i jego wzeszło może 50%, u mnie prawie 100%. Miał za równo uprawione i zamuliło pszenicę.
Dzięki właśnie skorzystałem 😃
A ja o wszystkim dowiaduje sie ostatni!!
Niech sluzy.
Grzegorz wszystko z forum wykupi 😁
Spokojnie coś zostawię a masz coś jeszcze do sprzedania 😂😃😃😉 Jack dzięki ,
Strony Poprzednia 1 … 568 569 570 571 572 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo