301

Odp: b-201 lub b-200

broń boże go kupować jest za niski i będzie sie pchał i te sprężyny nie wytrzymają gęsiej stopy.

302

Adam 318 napisał/a:

Panowie , mam problem . Mam taki zestaw forszaj zt 323 i pług b 201 i jak zapne pług do ciągnika to jak skręcam w prawo to pług mi się kładzie na prawo bardzo tak że aż skiby po ziemi idą, a plug mam normalnie do góry podniesiony i jak skręce w prawo to sie kładzie i nie wiem czemu hmm nie wiem co mam zrobic zeby sie nie kladł , może ktos wie co zrobić żeby tak sie nie dzialo ?

co do pługa to przerób na zawieszany 4 skiby ustaw na 180cm i będziesz zadowolony.

303

Adam 318 napisał/a:

To jak nie bedzie luzów to powinno byc dobrze ?
Pług luzow nie ma ale traktor trche ma luzy może przez to tak jak mówisz

Trochę zawsze się będzie kładł bo taka jego uroda, a przeróbka na zawieszany powinna być karana obcięciem jąder, bo nie wolno z olimpijczyka robić kaleki.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

304

Nie podnoś go tak wysoko unieś tylko tyle żeby pierwsza skiba nie drapała i rozkręć trochę śrubę centralną (łącznik górny jak kto woli).

305

turus87 napisał/a:

witam, mam zamiar kupic cos takiego moze mi podpowiecie czy warto ?http://olx.pl/oferta/agregat-scierniskowy-gruber-3m-CID757-IDewsg9.html#bcf627befe

wg mnie nie powinno być źle, o te sprężyny bym się nie bał bo to w końcu maszyna oryginał niemiecka a nie jakaś polska garażówka z elementami niewiadomego pochodzenia.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

306

nie słuchaj MAREKPE tylko przerabiaj wtedy dopiero będziesz wiedział co to porządny pług a co do tego grubera to taki podobny jest na wiosce i porażka nie dałbym 1zł za kilo smile

307

Doprowadzam b200 do porządku przed  sezonem i tu moje pytanie,  założyłem nowe plozy lemiesze  ... czy  bez próby naspawac na plozy   lemiesze jak było opisane wcześniej?  Czy powinno być ok jak radzicie?

308 Ostatnio edytowany przez andre902 (2016-10-01 19:44:59)

Panowie czy ktoś kupował części w tym sklepie? Jakie są jakościowo i czy uczciwy sprzedawca?
https://agromasz.eu/index.php?page=shop … ;Itemid=30

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

309

ceny jak w agromie a za przesyłkę zapłacisz bo to ciężkie rzeczy....

310

Może u was są takie bo więcej sprzętu tego typu na zachodzie jest. U mnie jak dowiadywałem się o odkładnice to 150-160zł a w tym sklepie 120, ale likwidują u mnie sklep z częściami i kupiłem dwie odkładnice unirola po 105zł/szt., gdzie cena w sklepie unirola 223zł, bo mają wyprzedaż 50-60% na cały asortyment. Chodzi mi o 4 piersi, a to za dużo ważyć nie będzie.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

311

Chlopaki bede brał się za przeróbek b201 na zawieszany, wiem że było o tym wiele ale chciałbym o troche pomocy a mianowicie jakieś dokladne zdjęcia co gdzie i jak uciąć może jakies wymiarowanie. zrobic belke zaczepową żeby zrobić to raz a dobrze, jak ktoś chciałbym pomoc to podam maila lub nr. Telefonu, sprawanie jest pilna wiec na spokojnie chce przemyśleć

Śruby kręcą się w tą samą stronę czy to ursus, zetor, czy forsz

312

Sprawa powoli robi się pilna, plug już na garażu czeka na cięcie... wywołał do tablicy tomka bo wiem że przerabiał pomóżcie...

313

U mnie to wyglądało tak https://drive.google.com/file/d/0B2lhkv … p=drivesdk
Z wymiarówką nie pomogę bo gdzieś się zapodziały.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

314

Witam
Posiadam pług fortschritt b-201 i naprawia  teraz sobie siłowniki bo mi z nich juz ciekło mocno i nie mogę nigdzie znależć uszczelniaczy  kompletnych do tych siłowników. To są bodajże 4 gumowe uszczelki , jeden oring i taki plastik o ile sie nie myle i nie wiem gdzie to znalezc żeby mi pasowało.

315

KOlego najpierw zapraszam np tu -> https://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=4&p=117
Potem uzupełnij profil  wpisz np gdzie mieszkasz.
Będzie prościej.
Tych tłoków było kilka rodzai więc trza rozebrać i jechać do sklepu.
Jak jesteś leń to tu mają http://thu.pl/

316

Dzwoń do Pankowa , powinni mieć.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

317

pawelg napisał/a:

Dzwoń do Pankowa , powinni mieć.

Dziadostwo tam dostaniesz.  Idź do majstra co siłowniki naprawia i dobierze Ci z takiego niebieskiego czegos co nie jest ani gumą ani plastikiem. Przy takim cisnieniu te z pankowa zaraz wywinie a siłowniki nie są nowe więc większy luz mają.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

318

Ja kupiłem do pługa taki https://www.farmexpert.pl/komplet_uszcz … t5977.aspx
Od grudnia stoi jak młodemu i nie puścił

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

319

Jak są problemy z dobrhmi uszczelniaczami to proponuje u tokarza dorobić tłoki pod uszczelnienia bizonowskie. Znalazłem taki patent w jednym z pługów co szedł na przeróbkę. Gość twierdził że nie pamięta już o cieknących silownikach.
Pług poszedł 2lata temu do klienta bez wymiany tych uszczelniaczy i puki co się nie skarżył...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

320

Zrobjeszcze jedno zdjęcie przodu bez ciagnika i wystarczy