Odp: Uprawa bezorkowa
O ku.. co to za volvo proszę dokładny symbo? Ja muszę takie auto se kupić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O ku.. co to za volvo proszę dokładny symbo? Ja muszę takie auto se kupić.
traktor jest skrzyżowaniem ciągnika Liaz st180 i ciężarówki Volvo fl10 360km
U mnie takie coś w pokrzywach stoi ... jaki ja głupi nie wiedziałem do czego to......
A na poważnie ten ostatni wał w talerzówce to co to bo nie widac z tego ujęcia.....
A wartburg twój?
za tą sekcją talerzową( talerze kongskilde) dołożyłem pakera z rury fi 400, bo te talerze nie dociskały dobrze i nie chciały utrzymywać głębokości. Warburg mój, ostatni wypusk 1,3 vw
Ten waderstad to nie ma sekcji uprawowej oprócz włóki ?
specjalnie taki zamówiłem, nie uśmiechało mi się płacenie za niepotrzebną talerzówkę. Mam pola uprawione i dodatkowe talerzowanie to byłaby tylko strata paliwa i niepotrzebne zużycie narzędzia. Po 4 sezonach użytkowania wiem, że dobrze zrobiłem i jeśli miałbym kupować następny siewnik to też w takiej konfiguracji. średnia prędkość siewu po posianiu ponad 1200ha to około 14km/h
No Marku bardzo fajny wyszedł ten agregat aż che się oglądać, rozumiem że to agregacie z wałem idzie już sam siewnik.
masz rację, siewnik z włóką i nic więcej nie potrzeba. Wschody idealne i równiutkie pole
robi wrażenie ten sprzęt
Marku na tych oryginalnych wąskich dłutach dwustronnych ile zrobisz hektarów.
Rozumiem volvo Twoja produkcja ??
Tak - volvo-liaz wyjechał z mojego warsztatu.
Dłuta wygląda na to, że wytrzymają 300ha
Marku takich używasz.
tak
mpopis pogratulowac sprzetu
No dziś udało mi się wyjechać poryć trochę w ziemi.
No i problem. Mam elementy robocze rozstawione co 30 cm w dwóch rzędach ( 56cm )
No i okazuje się za gęsto. redlica ma 12 cm szerokości http://www.sklep-grene.pl/product_info. … id/273038.
Rozstawić je rzadziej, czy darować sobie i zakończyć tegoroczne doświadczenia z nie oraniem.
Generalnie na glinie idzie pięknie, gorzej w lekkich gdzie jest dużo slomy bądź zboże leżało. Mam możliwość rozsunięcia na 34 cm i 40cm. Pracuje na głębokości 25-30 cm. Chciałbym chociaż pod poplony uprawić
dospawać trzecią belkę i
a tak na teraz to rozsuń zęby.
Marku takich używasz.
nakładki po około 200ha
Marku rozumiem że masz już wszystko ruszone na głęboko pod zasiewy zostaje tylko sam siew.
Widzę że bardzo dobra stal na tych nakładkach za tą cenę to naprawdę dobra jakość jeśli dobrze widzę to w sumie takie dłuto na około 600 h. muszę podjechać do Grene widziałem na stronie ze takie maja i porównać otwory czy do mojego podejdą.
Grene .... nie wiem gdzie się oni zaopatrują w części ale kupiłem komplet odkładni z piersiami to każda inaczej wygięta i różnice rzędu 2-3 cm na piersi to normalka . Za to taki sam komplet tyle że lewy kupiony z unirolu jest w pełni powtarzalny i trzyma wymiary .
jeszcze zostało z 50ha do zrobienia, nakładki już obracam i myślę, że na 400ha starczą ( wszystko zależy od warunków glebowych ) . Wychodzi na to, że na jednej będzie można zrobić około 26ha. Jeśli masz trzymetrowy agregat to jakieś 300ha na komplecie. Na allegro chyba znajdziesz taniej niż w grene.
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo