Odp: To na początek ja
Marian mógłbyś powiedzieć jaki koszt takiej maszyny ? I czy masz rozstawianie szerokości mechanicznie czy hydraulicznie?
A co pługa to niech się sprawuję bez awarii i jak najlepiej :walka:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marian mógłbyś powiedzieć jaki koszt takiej maszyny ? I czy masz rozstawianie szerokości mechanicznie czy hydraulicznie?
A co pługa to niech się sprawuję bez awarii i jak najlepiej :walka:
3500 nawet transport gratis co do rostawienia szerokosci to mechaniczne jest mam nadzieje ze posluzy jak najdluzej juz mam nagrane nowe odkladnie oraz lemiesze do niego a forszajidzie z nim jak burza:)
Ile waży ta bestia?
na tabliczce nie ma dokladnie ale cos kolo1500 bedzie mial na pewno
Bo ja właśnie jestem w trakcie reanimacji B-010/2 (fotki parę stron wcześniej), a to jest 4 obrotowa półzawieszana przez poprzedniego właściciela przerobiona na zawieszaną. Już funkcjonuje jako 3 i uruchomiłem obrót. Zastanawiam się czy nie zrobię krzywdy mojemu Forszowi jak dospawam czwarty korpus.
marian 323 spawasz lemiesz do lemiesza czy zostały po poprzednim właścicielu ??
tak pospawalem zostaly stare po plugu grudziadz bo nie moglem dostac w unirolu do RABE WERKa ale juz mam nagrane nowe wiec zas sie zalozy jak te sie zjada
jakaś różnica w orce ?? kiedyś się już zbierałem do spawania bo mam sterty starych lemieszy ale jakoś sceptycznie podchodzę do tego tematu i nigdy nie próbowałem
nie ma roznicy nawet nie muszisz w kazdym miejscu ospawywac najwaznieszy spaw musi sie na czubku lemiesza bo najwieksza sila jest tym miejscu i tanim kosztem mozna zrobisz lemiesze i starszy na parenascie hektarow
cenna informacja, też jeszcze tak nie kombinowałem plusik.
ja lemiesze wykonuję w całości sam z resorów i płaskownika 100X12mm. i na jednym komplecie zaoruję co najmniej 120ha. a montuje je do tego pługa http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83a … e6819.html
A powiedz mi jak Ci się sprawuje ten Fastrac Koseś.Jak możesz to opowiedz wszystko co jest cenną informacją.
Ogulnie to rewelka jazda po drodze to jak byś dużym busem zasuwał, elektryka bosch, silnik perkins serii 1006 spalanie na ha głębokiej orki to około 14-15 l jeśli Ci chodzi o jakieś cenne info odnośnie zakupu to tak jak wszędzie szczelność silnika i skrzyni oraz luzy zawieszenia jeśli chodzi masz jakieś konkretne pytania to słucham.
Znajomy ma fastraca i też go chwali
Mamo chwalą nas
A kto synu?
No Wy mnie , a ja Was...
A powiedz mi jak Ci się sprawuje ten Fastrac Koleś.Jak możesz to opowiedz wszystko co jest cenną informacją.
Jamir popraw szybko tekst bo Koseś to żaden Koleś tylko pożądny bamber i gość
jamir12 napisał/a:A powiedz mi jak Ci się sprawuje ten Fastrac Koleś.Jak możesz to opowiedz wszystko co jest cenną informacją.
Jamir popraw szybko tekst bo Koseś to żaden Koleś tylko pożądny bamber i gość
Dzięki Dragon nawet nie zauważyłem tego błędu. Koledze Koseś należą się przeprosiny.
Ogulnie to rewelka jazda po drodze to jak byś dużym busem zasuwał, elektryka bosch, silnik perkins serii 1006 spalanie na ha głębokiej orki to około 14-15 l jeśli Ci chodzi o jakieś cenne info odnośnie zakupu to tak jak wszędzie szczelność silnika i skrzyni oraz luzy zawieszenia jeśli chodzi masz jakieś konkretne pytania to słucham.
A jak z jego awaryjnością i częściami chodzi mi o mechaniczne bo wiadomo silnik Perkins czyli standard.
tak pospawalem zostaly stare po plugu grudziadz bo nie moglem dostac w unirolu do RABE WERKa ale juz mam nagrane nowe wiec zas sie zalozy jak te sie zjada
ile taka przyjemność kosztuje?
Nic Ci nie powiem o awaryjności gdyż mam go dopiero dwa lata i jak na razie zero awarii.A części tak jak do innych zachodnich marek dosyć drogie jednak dostępne w sieci interchandlera .A wiele części można dobrać od ciężarówek np. klocki ham. ,końcówki drążków kierowniczych .
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo