Odp: To na początek ja
Ależ mamy wielu forumowiczów utalentowanych i z pasją, szacun !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ależ mamy wielu forumowiczów utalentowanych i z pasją, szacun !
Chylę czoła....
bardzo ładna robota
Jestem pod wrażeniem ,i jak to cenowo wyszło???
Kultura wykonania. Dobrze widzę że jest regulacją kąta natarcia talerzy ?
To już kosztowało znacznie więcej. Tak około 16 tyś. Już nie pamiętam ile każdy podzespół. Piasty też wykonywaliśmy według swojej potrzeby. Łożysko jest dużo szersze i większe niż w Burym. Piasta zrobiona trochę na wzór Lemkena ale jednak jej troszkę brakuje do wzoru. Głównie zabezpieczenie przeciwpyłowe. W Lemkenie jest odrzutnik pyłu tu tylko simering przeciw pyłowy a całość osadzona bardzo blisko korpusu, by kamienie sie nie dostały i go nie porwały. Talerz średnicy 560 mm. Ogólnie całość dużo dłuższa od Burego. Podobnie jak przy Lemken Rubin ponad 100 cm miedzy sekcjami i wałem. Wał z płaskownika 20 mm. Regulowany kąt natarcia powoduje, że robi dobrze robotę. Teraz jest jeszcze otwór w regulacji, że mogę wał podwiesić i on dociśnie swoim ciężarem całą talerzówkę, więc nie ma opcji, że talerz nie wejdzie w ziemię. Teraz czeka mnie zrobienie wału Cambridge 6 m taki jak Expom Jacek. Pierścienie już są zakupione.
No to powodzenia!
Z tą długością to te 100cm to minimum. Kolega kupił lemkena ciąganego i wykonanie super ale okazuje się że jest zbyt kompaktowy. Przy dużych prędkościach pierwsza sekcja może przerzucić drugą...
Fachowa robota ..........
Ona jest właśnie "luźna" miedzy rzędami talerzy. Lemken ma dokładnie 107 cm, Bury ma 85 cm a AgroFactory to może z 70 nie wiem dokładnie. To u mnie przy 100 cm tym bardziej bedzie sobie radzić. Ciągnie sie o wiele lżej niż Bury, bo nie wrzuca talerz przedni na tylni i go nie hamuje. Miałem Burasa więc mam porównanie. Tylko, że jest cięższa dla ciągnika, bo dłuższa.
To w razie jak by był problem to dorobić wózek i dyszel i będzie półzawieszana
Jeśli mogę tutaj się pochwalić z czym współpracują moje fortschritty , więc tak zt323 pracuje z gruberem 11 łap marki Stoll , agregatem uprawowym forszaja 5.20 i od tej jesieni będzie już pracował z pługiem zagonowym Rabe Werk mais adler 4x45 no i najczęściej w żniwa czasami transport dwoma przyczepami 3.5 oraz 6 ton. Z kolei zt300 pracuje przy rozrzutniku obornika , prasie zwijającej Z230 i ponadto ma zamontowany ładowacz czołowy zrobiony samodzielnie z moim ojcem i bratem. Tak więc forszaje u mnie się nie nudzą
A w którym rejonie Polski można je spotkać przy pracy? Tej informacji brakuje ,przedstaw się dokładniej.
Jeszcze się nie przywitałem bo nie mogę założyć tematu. Ja swoimi zt303 na pełnym obciążeniu ciągam pługi fortschritt b201 6-cio skibowe, siewnik AMAZONE 5m, brony ciężkie 10m, przyczepy zależy jaka sie trafi 6-8 tonowe. Zt 300 kosiarke Krone 323s w sianokosy Nie używamy z ojcem żadnych agregatów ani nowych maszyn wszystko stare z DDR
Witaj !!!!!!
Cześć !! :beer:
Witam,faktycznie masz tych ciągników.
witaj zt maniak wszród forszmitowskiej braci
cześć witam
Fakt trochę tych ciągników jest ale jak przychodzą sianokosy, żniwa czy uprawa pola to praktycznie każdy jeden z czymś jest używany bez przeczepiania, tylko wsiadamy i ogień na pole
Cześć.
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo