Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Oglądnij mojego 323 jak wstawiona turbina a poza turbiną wstawiłem też INTERCOLER to znaczy dwa żeby dobrze chłodziły powietrze.
Targa ktoś 3 metrowy agregat upr siewny:cztery rzedy waskich sprezyn ,crosskill i poznaniak .Da sobie radę czy przód mu podniesie ten krosskill?Chciałbym go wstawic zamiast 2 wałkow strunowych.
Karlos ma 3 metrowy ale czynny cyklotilera z tego co wiem to są one ciężkie ale zapytaj jego
mam agregat kuhn czynny z pelnym walem wazy ok 1200kg taki tylko nie nadbudowany a z hydropakiem http://www5.traktorpool.de/suchen/detai … id=707617#
plus siewnik fortshritt saxonia 202 3m taki http://www.allegro.pl/item210602203_bar … xonia.html
sypalem mu pelno zboza i nic niepokojacego sie nie dzialo nawet jak siewnik byl tylko lekko podniesiony
Mam takie pytanie: czy 323 lub 303 pociagnie grubera z 7 lapami czy raczej z 5 ?
P.S co to jest ULS ?
P.S co to jest ULS ?
inaczej żółw, było na forum :szukaj!:
Jeżeli mówisz o gruberze z łapami na gęsiej stopie to 7 spokojnie pociągnie 5 to C-380 ciągają.
Zajżyj do agregatów zobaczysz jakie my ciągamy
Nasz Forszajek ciąga pług pół zawieszany B-201 oraz agregat uprawowy 4.20 m i tegoroczne żniwa zadał na 5.
Takiego samego rozciągnołem swoim forszajem urwałem ostatni korpus (ale z tym rocznikiem raf to coś nie gra bo w tych latach Kvereland robił pługi na masywnej kwadratowej ramie (chodzi o rocznik 95 ) mój był z 78 :nie_wiem:
ten pierwszy to masz racje jest to stara piątka 13cali przerobiona na 14 z powodu braku części roboczych ,wszystko pasuje jak ulał.Miras pług z 95 jest na dolnym zdjęciu ma kwadratową ramę i regulowaną szerokośc przedniej skiby za pomocą śruby rzymskiej.
drugie zdjęcie tego samego pługa jest powyżej-niemylcie z piątka. Na resorach jest pług 4 skibowy z 95roku
mam pytanie na jakim biegu powinien ciagnac forszaj 320 płóg 4 skibowy grudziadza bo ja ciagam na 4 II to troszke potrafi przyslabnac ale jak wrzuce 4 I to razem z ramom pod ziemiom mozna jechac
tu masz prędkości czyli moc im niższa prędkośćtym większa moc http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?pid=4209#p4209
dzieki karlos ale cos mi sie tu niezgadza z tymi predkosciami bo na tym schemacie co jest napisane na tej stronie co podaloes max predkosc wynosi 30,69 a muj forszaj leci ponad 40 KM/h moze ta predkosc jest podana na kołach 30'' cali a ja mam 34''
dane jakie podałem pochodzż z instrukcji obsługi tych ciągników ale oczywiście mogą być to błędne dane ale jeśli możesz to podaj przy jakiej prędkości obrotowej silnika osiągasz taką prędkość
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo