Odp: Rzepak
No to w tym roku już nie jeden zrezygnował z rzepaku. Kolega zawsze siał 70-100 ha a w tym 0
A co w Damian? Tylko zboza?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to w tym roku już nie jeden zrezygnował z rzepaku. Kolega zawsze siał 70-100 ha a w tym 0
Laszek napisał/a:No to w tym roku już nie jeden zrezygnował z rzepaku. Kolega zawsze siał 70-100 ha a w tym 0
To co rzepak to rozłożyło się na zboża i kukurydzę bo około 200 krów mlecznych dodatkowo doszło. Buraki pozostały na powierzchni bez zmian
Oczywiście miało być: A co w zamian 😁
zostały mi jakieś jednostki rzepaku dekalba jeśli ktoś chętny to oddam , powinny być dobre w przyszłym roku ( cena białe wino półsłodkie dla małżonki )
A jakie masz odmiany?
zostały mi jakieś jednostki rzepaku dekalba jeśli ktoś chętny to oddam , powinny być dobre w przyszłym roku ( cena białe wino półsłodkie dla małżonki )
Marku polecam argentyńskie sam piję podeślę Ci etykietę będzie żona super zadowolona.
:):):):)
Jak jest jeszcze jedna to tez poprosze
:szukaj!:dk platinium 6 x 500000nasion i z 10kg extrawert
:szukaj!:dk platinium 6 x 500000nasion i z 10kg extrawert
Odłóż mi 2 szt platinum. Będę przejeżdżał to wstąpię
mpopis napisał/a::szukaj!:dk platinium 6 x 500000nasion i z 10kg extrawert
Odłóż mi 2 szt platinum. Będę przejeżdżał to wstąpię
ok
Wino juz czeka na wysylke😀
Andrzeju kiedy robimy wypad do Marka? Ostatni wspólny był bardzo owocny
Marku jakbyś się kręcił po warsztacie to byłbym zainteresowany tymi redlicami z ruskiego siewnika.
Andrzeju kiedy robimy wypad do Marka? Ostatni wspólny był bardzo owocny
Poogarniamy to co jest do zrobienia przed zimą, no i za jakiś miesiąc moglibyśmy.
Marku jakbyś się kręcił po warsztacie to byłbym zainteresowany tymi redlicami z ruskiego siewnika.
dwa takie na złom pociołem bo nikt nie chciał..
Yokoslaw ja wiem i niestety pluję sobie w brodę... Chłopaki a może zrobimy kiedyś w końcu jakieś spotkanie? Ja miałem się za teleskopem porozgladać, a nie ukrywam że na północy więcej.
Zróbmy Krzyśkowi wlot na chatę
Pawel21990 napisał/a:Andrzeju kiedy robimy wypad do Marka? Ostatni wspólny był bardzo owocny
Poogarniamy to co jest do zrobienia przed zimą, no i za jakiś miesiąc moglibyśmy.
Ok. Jak coś to dzwoń
Dawka 400-500kg saletry w jednej dawce to dobry pomysł? W zeszłym roku robiłem 2x250 i nie było różnicy gdzie dawałem a gdzie nie dałem drugie dawki. Susza zrobiła swoje. w tym roku nie nastawiam się na wysokie plony, bo prognozuja jeszcze gorsza suszę. Wody na razie jest, ale za miesiac może być już mało z tego co wiem co jest poniżej 50cm. Ludzie daja w jednej dawne, ale w innuch formach.
Siarkę dawałeś ? jeżeli tak to 200 kg saletry za tydzień 200 kg mocznika, będzie lepiej.
Siarkę w wieloskładniku na jesieni, a miałem agrogypsum pogłównie jeszcze dać.
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo