Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Szczerze to ci mogę powiedzieć, że ja to mogę pomażyć o takim :stu:
Wojtas dziękuj Bogu i Partii za to co Masz. Zmobilizowałeś mnie i po południu wstawię foty jak to wygląda w moich okolicach.
może jutro wystawię i pokażę twoją \moją pszenice Marku w każdym razie ten rzepak mi się i tak nie podoba ... moim zdaniem za szybko strzela ... (chyba)
Wojtas a z jakiego województwa jesteś? u mnie trochę mniejszy... pewnie różnicy jest z tydzień między moim regionem a Twoim;)
MAREKPE ,ale pole czyste co u Ciebie jeszcze chwasty nie ruszyły? U mnie na oziminach jest zielono od chwastów ,a nie mogę pryskać przez te wiatry.
ja jeste z dolnośląskiego ... tak więc rzepaki takie jak u ciebie tez są to jest takie małe pocieszenie ...
ja mazowsze... któregoś dnia podskoczę na pole to popykam zdjęć....
MAREKPE ,ale pole czyste co u Ciebie jeszcze chwasty nie ruszyły? U mnie na oziminach jest zielono od chwastów ,a nie mogę pryskać przez te wiatry.
U nas wszystko tak 2 tygodnie później się zaczyna, tak że oprysk w pole pojedzie końcem kwietnia.
Wojtas Ty to już stół do kombajnu zakładaj i smaruj go U mnie rzepak to taki gdzieś jak na zdjęciach Marka , a po górach jeszcze gorszy.
stół hehe pomału ja musze tylko wymienic olej i przesmarowac jeszcze raz i mogę jechac a no zapomniałem muszę nabic klimę ot przygotowanie
Tak na serio Wojtas to można powiedzieć że rzepak masz wybujały, u mnie taki to pewnie na początku maja dopiero będzie bo to noce caly czas chłodne, dzisiaj temp w nocy ma spaść do zera.
A na chwasty w rzepaku wiosną to co byście polecili, oprócz Galery oczywiście. Galera podobno żle działa na niektóre odmiany rzepaku. Czym jeszcze można prysnąć na wiosnę?
Lontrel też dobry jest ...
Wojtas, w opowieściach to jest tak; jak krowy to wszystkie mlecznice, jak koty to wszystkie szczurniki, jak chłopaki to wszystkie ***..i.
Lontrel też dobry jest ...
Lontrel jest trochę droższy i chyba ma mniejsze spektrum niż galera.
A na samosiewy pryskał ktoś już może labradorem? Jest dość tani w porównaniu np z targą ale czy skuteczny? Nigdy nim nie pryskałem i jestem ciekaw czy w dawce 1.5 l na ha zadziała na np. mietlicę.
powiem za 2tyg pryskałem tym wynalazkiem
powiem tak trzymajmy sie ramy i może się nie posramy ... przygruntowne przymrozki zapowiadają ... jak przymrozi byle jak to rzepak dostanie tragicznie
Rzepakowi przymrozki nie straszne
jeśli strzelił w pąki to tak ...
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo