Odp: Rzepak
Jak nie ma przytuli to nie ma co się przejmować. Przynajmniej ja nie przejmowałbym się. Rzepak pójdzie w górę a ten chwast zrobi tylko podszyt nisko. Pomijając to że jak dosuszam to wszystko później spalone...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 50 51 52 53 54 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak nie ma przytuli to nie ma co się przejmować. Przynajmniej ja nie przejmowałbym się. Rzepak pójdzie w górę a ten chwast zrobi tylko podszyt nisko. Pomijając to że jak dosuszam to wszystko później spalone...
Ja jeszcze nie myslałem o drugiej dawce, kiedy on wam zakwitnie jak juz dajecie? normalnie daje się 2-3 tyg przed kwitnieciem, czyli wy myslicie ze nakwitnie na poczatku kwietnia???
chyba na 4 tyg. przed kwitnieniem, u mnie zakładając że zakwitnie koło 1 V to będę sypał na początku IV
Ja dziś chcę dać II dawkę N. U nas zaczyna kwitnąć w okolicach 20-25 IV.
Panowie, a jak u was z chowaczem?? U mnie w miskach pusto.... Dałbym odżywki, ale w nocy są przymrozki....
5 tgygodni przed kwitnieniem powinno sie zakonczyc nawozenie, teraz tylko dolisynie ale jeszcze te przymrozki sie zdarzaja.
brak robali ... ale włąśnie te przymrozki ... wrr.... dziś dostał 2 dawkę
Przymrozki maja sie uspokić i trzeba bedzie na tygodniu jechać z miksturą na rzepaki.
Może ktoś z DŚ wstawił by zdjęcie jak na dzień dzisiejszy wyglądają u was rzepaki, w moich stronach to dopiero zaczynają odżywać po zimie.
wstawił by co u nas ale nie moge dodać zdjęcia
U mnie też dopiero głowę podnoszą, dlatego z drugą dawką poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, no może półtorej
ja tez czekam, zastanawiam sie raczej kiedy pryskać na grzyba i skracanie, a nie kiedy jechać z N
Miałem rzepaki i zboża mocno skracać, ale biorąc pod uwagę, że na razie nie zanosi się na wilgoć to dam mniejsze dawki a później ewentualnie poprawię. Wątpię, że te deszcze co nadają do mnie przyjdą, wyżyna z reguły odpycha te chmury.
A ja dziś dałem drugą dawkę N na rzepak.
A ja dziś dałem drugą dawkę N na rzepak.
To razem ile ?
pierwsza była 250l a druga 200l rsm 32 co daje razem około 190 kg czystego N
Sporo!
U mnie tydzień temu było 180 N.Rzepak rzadki to jak dobiję do 250 N to wystarczy.
Kiedy pierwsze zabiegi na robale i grzyba?:nie_wiem:
ja dałem 240 kg czystego N ale w granulowanych nawozach
To łodygi będą wam strzelać, ino szum.
To łodygi będą wam strzelać, ino szum.
- to znaczy ???
Bo ja na Waszym tle dość blado wypadam. zastanawiam się czy nie dodać.
Strony Poprzednia 1 … 50 51 52 53 54 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo