Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt plus tur 6
Ładniutki.
Widziałem ostatnio 303 z turem, mijał nas jak jechaliśmy.
fajny ja kiedyś też widziałem 303 z turem chcieliśmy kiedys do 300 kupic ale nam sie nie opłaca wole do ursusa C-360 kupic
no tur to jest piękna sprawa, ale niestety oryginalna pompa nie pociągnie długo dlatego mamy założoną mu do tura inna pompe od sztaplarki i w innym miejscu.
303 za długi trochę do tura;/
fenomenalna sprawa! jak dopasowałeś mocowanie? bo wątpię aby pasowało. gdzie masz biegi albo sterowanie turem?
piękny zestawik gratulacje! + oczywiście
mocowanie można dorobić bo pewnie mocuje się do ramy a dziury dorobić czy jakieś drobne szczegóły a sterowanie to można przecież gdzie kol wiek umieścić nawet koło fotela koło dźwigni od podnoszenia przyczepy itp
Sterowanie to nie problem.
jutro wrzzuce foty mocowania i joysticka, i oczywiście pompy i zbiornika oleju
No ok czekamy^^
Tu wrzucam obiecane fotki w sumie nie ma ich dużo. Tur był zakładany w POLMOT Biedaszki. Jechaliśmy traktorem ponad 300 km ponieważ nikt przed nami nie zakładał w tej firmie do takiego traktora tura i musieli mieć wymiary wszystkiego. I ten tur był robiony na zamówienie a było to chyba z 8 albo 9 lat temu. POLMOT zrobił kawał dobrej roboty TUR chodzi do dziś dnia bez problemu nic nie wymieniane wszystkie siłowniki trzymają, tylko raz linka pekła od joysticka. Niestety oryginalna pompa olejowa nie wytrzymuje tego po 2 latach nie chciał podnosić, traktor miał wymieniane 3 pompy aż wkońcu założyłem bezposrednia tylko dla Tura i mam święty spokój
wsystko ładnie ale mam pytanie ile to cie wyniosło
Koszt Tura było o ile sie nie myle 12.600 zł plus minus 500 zł. Ale po tylu latach zwróciło się kilkukrotnie
super!
Hmm marzenie^^
Fajny joy!!
Marcin, ładna konstrukcja, plus oczywiście. Powiedz co nim robisz, skoro zmusiło Cię do wydania takich pieniędzy ? Jeszcze parę tysięcy i miałbyś wózek spalinowy na wysokich kołach.
Mam kilka pytań,gdzie zamocowałeś tą dodatkową pompę i od czego jest jakie robi ciśnienie i jaki ma przepływ.I co najważniejsze czy dużo było roboty z przeróbką.
Dokładne parametry i link do niej podam jutro. Pompa ta jest zamówiona z Tucholi i prócz tego jest założony rozdzielacz i osobny zbiornik z olejem. Traktor ten pracuje na hodowli ryb, głównie pracuje przy Turze a poza tym to przy beczkowozie, zimą odśnieża drogi i wyciąga ciężarówki na asfalt z hodowli bo mamy stromy wyjazd z zakładu pracy i forszaj daje rade Pompa ta jest dedykowana dla sztaplarek
Bardzo dobrze masz to zrobione,napisz mi jeszcze jak zrobiłeś dodatkowe miejsce na pasek klinowy do pompy hydraulicznej.
Bardzo ciekawie!!
PZDRO i pluss;d
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt plus tur 6
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo