Temat: Dzwignie
ma ktoś opis dźwigni w ciągniku ZT-300
bo nie wiem zbytnio do czego szłuzą aha i ta jedna koło włączania na wałek i od podnoszenia dajcie najlepiej foty i opisy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dzwignie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ma ktoś opis dźwigni w ciągniku ZT-300
bo nie wiem zbytnio do czego szłuzą aha i ta jedna koło włączania na wałek i od podnoszenia dajcie najlepiej foty i opisy
Jest na forum opis dźwigni, wiesz o istnieniu takiego czegoś jak opcja :szukaj!:
zanim zadasz pytanie, to zadaj sobie odrobinę trudu i sprawdź, czy temat nie był już wałkowany, bo na tym forum nie ma chyba takiej awarii, usterki, czy opisu, który by już nie był przerabiany i dokładnie opisany.
jest opis dzwingi ale nie ten tym
Jeśli chodzi o dźwignie od sterowania hydrauliką, to jest to samo z tym tylko, że w 303 masz rozdzielacz nie zabudowany, wajchy od biegów to chyba wiesz jak nimi operować, a reszta to banalnie prosta obsługa, intuicyjnie podejdź do sprawy.
mam pytanie to jak mam ustawić te dźwignie żeby zaczęła działać dźwignia nr 1 http://www.fotoload.pl/index.php?id=4a8 … c687a05995
a co to za dźwignia ta najbliżej błotnika?? (wzdłuż błotnika)
Pokrętło nr.4 max w prawo ,to wtedy powinna zacząć działać .
a co to za dźwignia ta najbliżej błotnika?? (wzdłuż błotnika)
Według mnie to ona ma coś wspólnego z tą dźwignią co u nas jest ukryta za kołem ale mogę się mylic.
ta dźwignia to dodatkowe wyjście na hydraulikę zewnętrzną służy do regulowania ilością przepływu to jest to samo co ta tajemnicza kostka z pokrętłem tylko na inne wyjścia
a jak przełączę 4 na maxa w prawo to działa to na zasadzie takiej że jak ustawię zadaną wysokość na 1 to ramiona lecą w dół do do ustawionej pozycji na 1 ale później nie zostają w tej pozycji tylko zaczynają opadać powoli do samego dołu
a jak jest u was czy podobnie się zachowuje czy ja mam uszkodzony rozdzielacz????????
A czy masz dobrze wyregulowane czujniki od cięgieł ?
a gdzie to się znajduje???????????????
ta dźwignia to dodatkowe wyjście na hydraulikę zewnętrzną służy do regulowania ilością przepływu to jest to samo co ta tajemnicza kostka z pokrętłem tylko na inne wyjścia
To ile ty masz tych wyjśc od hydrauliki??
8
to nieźle prawie jak w fendt-cie
a gdzie to się znajduje???????????????
Chodzi mi o ten system cięgiełek idący od rozdzielacza do cięgieł . Reguluje się to śrubą M8 przy rozdzielaczu.
A czy masz dobrze wyregulowane czujniki od cięgieł ?
A gdzie to się znajduje, i jak to wygląda no i jak to się reguluje, bo jakoś nie widziałem nic z możliwością regulacji jeśli można to prosił bym o zdjęcie
:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:
Irekk1 zadzwoni do mnie .
8
To masz tyle co ja w swoim 325 tylko tą dźwignię masz więcej a które wyjścia obsługuje.
ta dźwignia obsługuje dwa dodatkowe wyjścia na silnik hydrauliczny a dźwignia która jest obok podnoszenia tylnych ramion obsługuje cztery wyjścia, dwa o dużej przepustowości na silnik hydrauliczny i dwa na np. kiper do przyczep
to zdjęcie które zamieściłem nie uchwyciło na błotniku rysunku " zająca i żółwia" który prawdopodobnie opisuje działanie tej dźwigni
e. mod: edytuj a nie pisz posta pod postem
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dzwignie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo