Odp: SW 400 Leyland do ZT323
Poduchy nowe malowałem od 303,rame wyciełem i do środka wspawałem kontownik 7mm a na zewnącz wyklepąłem blache 4mm mymśle że wystarczy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poduchy nowe malowałem od 303,rame wyciełem i do środka wspawałem kontownik 7mm a na zewnącz wyklepąłem blache 4mm mymśle że wystarczy.
brawo Tomala + dla ciebie dobra robota , do świecy płomieniowej podłącz kabel spod deski rozdzielczej ta świeca puszcza paliwo pod wpływem temperatury, powodzenia.
ps.silnik zwarty w kupie nie ? a kupie siła
sw 400 duzo pali i szybko siada, lepiej zalozyć silnik dafa mana lub renault ( z midliner ladnie pasuje), ja mam w 303 silnik z dafa 160km i juz 3 lata bez awari, skrzynia wytrzymuje sprzeglo tez
Bardzo chętnie zobaczyłbym tą przeróbkę .
troche powstawialem silnikow do 303 wiec przestancie chwalic sw 400, zaczalem od sw 400 bez turbo , potem do nastepnego wstawilem sw 400 turbo, ( pekl wal ), za silnik dafa dalem 2000 zl , pasuje idealnie , jedna polowke gumy przykreca sie do kola zamachowego , nawet na otwory pasuje, jedyny problem to odsuniecie mostu o 10 cm ale da sie zrobic, popma do wspomaganioa .oryginalna spokojnie daje rade tylko trzeba osobny obieg zrobic zeby na lepszym oleju chodzila, 160 km ktore sie czuje , a nie niby 150km w sw 400 a jechac nie ma czym, . Sw 400 to stara konstrukcja , jak ktos juz chce sw 400 to radze poszukac silnik z dafa 1400 lub 1700 , to tez leyland, obudowa kola zamachowego i kolo pasuje z sw 400
, pompa wtryski boscha co samo mowi za siebie , te silniki byly z turbo i bez . mialem taki z turbo w ifie w50 i palil mniej o 5 litrow na 100km od sw 400, a przy okazji zero dymu z wydechu
teraz montuje do 303 silnik z renault midliner z turbina ( 140km) , dalem za niego 1200zl):) . bez problemu pali na biodieslu przy -10, chlodnice oleju ma fabryczna przy bloku, juz jezdzi , wkrotce skoncze , jak ktos ma jakies pytania lub chce zdjecia to prosze pytac przez maila oskar23@onet.eu, a silniik dafa to z tego co pamietam dnt 620,
no to pokazuj zdęcia
Dawaj zdjęcia, bo tu każdy chce zobaczyć Chociaz na tyle przekładek to może załóż nowy wątek
Silniki Ifa nie sa dobre?
Ja mam 4vd i nie zamieniłbym go na żaden inny , tylko ciekawi mnie połączenie tych silników z resztą traktora.
Ja 4vd zamienił bym na 6vd sw 400 bym nie wstawił od df bym chciał wstawić
kolega oskar coś się wkurwił na sw i to w święta ? ja też się huj...... czułem ,coś mataczy z tym dafem ,koło od sw do dafa ale jakie koło od jakiego typu ? a jak koło to i wał morze nie wie że daf to leyland a ifa to stary man ??
ifa to stary man? eeej Janek to chyba za duże uproszczenie...
Silniki Ifa nie sa dobre?
Są dobre tylko niektórym się bardzo nudzi
Jano ma rację ifa to man.
nie tylko ale kamaz to stare volvo
Wśród wszystkich silników IFY, tylko jeden jest praktycznie silnikiem MAN'a i to na pewno nie 4VD.
bo to ostatnia szóstka z L60 z osobnymi głowicami?
(ruskie ukradli anglikom auto i zrobili Pabiede potem wołge a nasi wymyślili warszawę )
widziałem oryginalne kolektory,turbo +rurki smarowania w 4vd pasują od mana a nie od pabiedy ?
Zgadza się Fenol
Wiele rzeczy w silnikach jest znormalizowanych i w związku z tym, sporo rzeczy od jednych silników pasuje do innych, a czasem są podobne albo i takie same, zwłaszcza w silnikach z dawniejszych czasów.
ale daf to iryginalny leyland, a nie polski na licencji, lepsze materialy, wiem bo mialem dwa takie ( daf 1400 lub 1700), kolo zamachowe pasuje z obudowa sprzegla, dowolny zestaw , z autosana , z bizona z ł200 pasuje, blok podobny ale osprzet calkiem inny, kupilem wtryski i pompe z takiego dafa i zalozylem do sw 400 turbo , duzo lepsza praca , cisnienie doladowania steruje pompą ,
nie chce sie sprzeczac ale przerobilem juz ten temat i wiem swoje
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo