No maszyna obiecująca - zakupiłem niedawno do obrabiania niedużego kawałka ziemi. Poprzedni właściciel robił nim na 30 ha. Ciągnik jest składakiem - silnik już znacie, skrzynia starowska, most przypuszczam ze od ziła, podnośnik C330, pompa od cyklopa na przystawce przy skrzyni, ma WOM sprzężony z tylnym mostem. Napęd na skrzynię przekazywany jest za pomocą 4 pasków klinowych. Tu macie link do filmiku z ciągnikiem w roli głównej:
http://www.youtube.com/watch?v=vXqtY3mQddE
Stan techniczny nie jest rewelacyjny, ale planuję go trochę dopieścić w miarę możliwości.
Posiada pełną elektrykę, ale trzeba co nieco podreperować, głownie kable powymieniać, lampy/klosze.
Tryby w skrzyni też trzeba by było powymieniać niektóre, bo 3 wyskakuje przy wbijaniu, ale jak się troszkę siły przyłoży, to wejdzie. 2 już nie da rady w ogóle wbić, a wstecznego trzeba trochę szukać
Hamulce trzeba rozruszać, bo prawdopodobnie dźwignia pedałów się zapiekła - długo stał.
No i ten silniczek najwięcej mnie trapi, bo mechanik ze mnie amator, ale wujek się zna - jest mechanikiem już 20 lat, tylko, ze mieszka 25 km ode mnie. Dlatego też znalazłem się tutaj. PiotrK - jak możemy się umówić co do tego katalogu? Jakoś mailowo możemy się zgadać? Mój mail: piotr.adaszynski@wp.pl Bo jak już się za to zabiorę, to będę chciał skończyć w 1 lub 2 dni i nie wiem, czy nadążysz wrzucać tu fotki Jeżeli chodzi o planowanie i toczenie głowic, to szlifierza/tokarza mam znajomego, który pracuje w zakładzie gdzie robią części np do maszyn używanych w kopalni, więc myślę, że będzie mógł dużo
P.S. Też niedługo będę mgr inż., ale budownictwa