Dziękuje Panowie jeżeli można wyjaśnijcie mi swoje podejście nie chcę być ciemniakiem, u ojca "fachmany" pytały jaki kłaść styropian, ja chcę być przed nimi aby nie zadać się czasem na kaprys głupka z kielnią... zacząłem kupować muratora, rozważamy remoncik chacjendy. z tym że raczej wszystko będę robił sam ewentualnie zatrudnię fachmana i będą mu pomagał. Marek, u mnie w mróz dach jest mokry, masa ciepła spierdziela przez strop i graciarnie na strychu. jeden facet proponował mi wypełnienie przestrzeni w ścianie sproszkowanym styropianem! czy taka izolacja oddycha? co gorsza grubsza ściana jest na zewnątrz i ona właśnie przemarza. dom zbudowany po wojnie ale na przedwojenną modłę
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]