Temat: Dopłaty
Mam pytanie czy ktoś z Was dostał już dopłaty? Bo ja nawet nie dostałem jeszcze decyzji
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie czy ktoś z Was dostał już dopłaty? Bo ja nawet nie dostałem jeszcze decyzji
JA juz dostalem jakos ze 3mc temu
Ja dopiero dostałem decyzje kasy jeszcze nie ma :-(
Ja decyzje dostałem 2 listopada a kasa była 2 grudnia (podstawowe) ONW przyszło przed świętami:D
ja przed swietami dostalem dopiero decyzje jesli uprawiasz buraczki to moze byc powod ze jeszcze nic nie masz bo doplata cukrow jest vrazem z ta od ziemi
Mam 5 ha buraków :stu:
a tak na marginesie to jak sie udaly
Kiepsko do limitu brakło mi 30 ton dlatego czekam na dopłaty
Sąsiadów buraki jeszcze leżą w polu (cukrownia Nakło) mają odbierac po nowym roku.
Jak by moje jeszcze leżały to może byłby limit a mi odebrali 10 października:(
ja takze odstawiam do nakla ale zabrali w terminie poszly 29 listopada ale slyszalem ze do konca roku mieli zabrac wszystko ale jak widac pozmienialo sie
Faktycznie znależli się tacy którzy kopali pod koniec listopada (mają ludzie nerwy) i patrząc na ich kopce to ryzyko im się opłaciło.:)
ale i tak nas oszukano przed rozpoczeciem kampanii cukrownia mowila ze wezma wszystko w cenie kontraktowanej bo jest malo surowca bo susza a jak przyszlo co do czego to buraczkow za duzo
A najlepsza w tym roku jest cena i tu się najbardziej zawiodłem
ale dostaniesz jeszcze dotacje
no 38 zł
ale to zawsze cos leszego niz nic
ale i tak nas oszukano przed rozpoczeciem kampanii cukrownia mowila ze wezma wszystko w cenie kontraktowanej bo jest malo surowca bo susza a jak przyszlo co do czego to buraczkow za duzo
Wiem ,że rekordy zanieczyszczeń w Nakle były około 30% po czyszczarce i w ciągu pierwszego miesiąca cukrownia miala 3tyś. ton na ,,górkę" tak ,że na lepsze ceny nie macie co liczyc. Ale nas producentów ziemniaków skrobiowych to dymają od 5 lat (zakład z pogodą na zmiany) sadziłem po 5 ha ale jak w tym roku dostałem 5 tyś za 5ha (a włożyłem 12tyś) podziękowałem za umowę (podobnie jak 200 innych plantatorow):gun:
Wiem ,że rekordy zanieczyszczeń w Nakle były około 30% po czyszczarce
To jacyś złodzieje u mnie cukrownia wrocław średni było 9%
a gdzie mam wozic a wroclaw to jaka firma
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo