541

Odp: Dopłaty

czytałem w tygodniku ze UE chce młodym rolnikom dać +25% ciekawe od kiedy  i jakie będą kryteria

542

Ja dopłate już w grudniu miałem.

mdw

543

a ja jeszcze nic ani onw ani bezpośrednich. W ch*ja ze mną lecą.

544

Kasy nie mają, albo podpadłeś w agencji.

mdw

545

kontrola była w całej gminie ale u mnie żadnych uchybień nie wykazała... wniosek składałem jeden z pierwszych.

546

Krzysiek napisał/a:

czytałem w tygodniku ze UE chce młodym rolniką dać +25% ciekawe od kiedy  i jakie będą kryteria

Rok lub nawet 2 temu o tym było głośno,mówili o 2014 jak wejdzie nowy prow,ale wtedy to były tylko plany,oprócz tej zwiększonej premii chcieli też dawać jakieś bonusowe pieniądze przez pierwsze lata gospodarzenia.Kryteria miały zostać takie jak teraz.

547

Krzychu nie tylko z tobą lecą w ...  , ja dostałem nie dawno ONW . U ojca nadal nic hmm

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

548

krzychu napisał/a:

kontrola była w całej gminie ale u mnie żadnych uchybień nie wykazała... wniosek składałem jeden z pierwszych.

Ja w zeszłym roku też miałem kontrolę i kasę dostałem w maju. Wdziałem w tym roku informacje przesyłane do rolników, że decyzję otrzymają do końca kwietnia (identyczną otrzymałem w zeszłym roku) Musisz nastawić się psychicznie, że forsa wpłynie na konto jak już w polu będzie po wszystkich zabiegach.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

549

ja dostałem takie pismo  ,że decyzja przyjdzie do 29 marca...

550

MAREKPE-  ma racje  kasawpłynie wmaju

551

Może nie bo ja na początku marca dostałem informację że nie z winy agencji opóźnienie i decyzja będzie wydana do końca czerwca, a w tym tygodniu dostałem decyzję.

552

A Mnie Huje Orżneli Na 24 Tys Wycofali Pakiet Jagodowych Z Dopłat Złodzieje
Moderatora Przepraszam Za  Język Złodzieje Obesrane

553

androl napisał/a:

Może nie bo ja na początku marca dostałem informację że nie z winy agencji opóźnienie i decyzja będzie wydana do końca czerwca, a w tym tygodniu dostałem decyzję.

Ja mam decyzję z dnia 17 stycznia, a kasa na konto wpłynęła 16 marca, nie wiem czemu w sobotę. Tak, że cierpliwości koledzy.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

554

u mnie tak samo jak u ciebie.20640zł chyba akurat przed modulacją bo decyzji nie było.

555

0812 mogłeś wykropkować tu na forum są dzieci i tak to w niczym ci nie pomogło.

556

Koledzy cala ta  operacja ps ..  modulacja to wielki blamaż  dla Tuska  i tak budżetu  nie poprawi  a jedynie psuje krew rolnikom....-

557

Jaki blamaż? To złodziejstwo u mnie gospodarstwo podzielone na 3 a i tak 7000zł ukradli wróć zmodulowali tylko na czyje konto.

558

Kolego trochę ulżyło a jak pójdziesz na orlik to bardziej sypią ja prowadzam córke to słysze ale jak kogoś uraziłem to sory

559

Panowie dziś sprawdzam konto i okazuje się że przyszedł przelew z ARiMR ale kwota się nie zgadza jest prawie o 180% większa od razu zrobiłem przelew na inne konto tylko co teraz jak to jest w takich przypadkach czy miał ktoś już coś podobnego?

560

ale prezent świąteczny dostałeś

Rolnik z powołania:-)