Odp: Dopłaty
Gdzieś na necie czytałem że od
8 stycznia mają wypłacać powyżej 2000 euro .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Strony Poprzednia 1 … 39 40 41 42 43 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzieś na necie czytałem że od
8 stycznia mają wypłacać powyżej 2000 euro .
Ja z roku na rok mam coraz póxniej. Kiedyś do końca roku było wszystko a w tym roku tylko onw przed samymi świetami
Jack a jak tam w tym roku z modulacją ? Ile procent potrącają ? Bo podobno mają cosik oddawać zabranej kasy w poprzednich latach .
tez słyszałem ze cos mają oddac
obrazowo powiem tak że na jednej stronie decyzji czytam że wskutek współczynnika korygującego zabierają mi 60zł a kawałek dalej pisza że oddają mi 100 zł za rok poprzedni niesłusznie mi potracone
kwadratura koła jack?
czytałem artykuł w farmerze, że to co potrącali w zeszłym roku to miało być na jakąś rezerwę i z 153mln zabranych nam Unia wykorzystała tylko 1mln i mają nam oddać ale tylko różnicę między 153mln a 96mln, bo to jakaś rezerwa w skali całej Unii do wypełnienia.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new … iness_news
Warto wiedzieć kiedy sprzedać kiedy kupić , myślę że za nie długo rolnicy będą wstrzymywać się ze sprzedażą a ceny wzrosną .
http://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki … dukcja.pdf
Ale jak zwykle duzi dostaną po dupie; Jak mam ponad 30 sztuk to wypadałoby na żone coś zapisać. Zobaczycie ile nowych "gospodartsw" teraz powstanie
Samej ekologii w moich okolicach powstanie kilkadziesiąt gospodarstw, do tego jeszcze hodowla.
Ale jak zwykle duzi dostaną po dupie; Jak mam ponad 30 sztuk to wypadałoby na żone coś zapisać. Zobaczycie ile nowych "gospodartsw" teraz powstanie
Rozmawiałem z moim dyrektorem ARiMR mówił żeby naprawdę uważać z tymi manewrami bo będzie dym. Masz 2 posesje czy 2 obory działaj, chcesz 1 obora podzielić na pół będzie dym....
Ja już mam 2 stada i 2 gospodarstwa w jednym miejscu tylko dlatego że ojciec ma długoletnie dzierżawy w ANR i nie mógł mi tych dzierżaw przekazać.
Ale to teraz chyba żaden problem bo już wydają numer np.dla małżonki a jak jest numer to i drugie gospodarstwo. Z reszto i tak każdy przepis idzie obejść tak jak to że z agencji można kupić do 300 ha to nie kupują na siebie ale na córkę na syna i 1000 ha się uzbiera.
Koledzy doplata zwierzeca dla krow bedzie co rok czy tylko dwa razy w zyciu??
ja rozumiem że max 2 razy w życiu zwierzęcia
Tak raz do 12 miesięcy a 2 raz jak będzie miał do 24 ale i tak jest gorzej niż zakładano bo miało być do 30 sztuk każdej kategorii a teraz jest do 30 sztuk ale wszystkiego razem. I pierwsze plany były płatność 140euro. Może w końcu będzie jakiś zbyt na towar hodowlany a nie jak dotąd, że sztuki z papierami idą w kiełbase za 20-30gr drożej od hf.
Na początku grudnia byłem na szkoleniu i mówili, że do krów będzie co roku, a do bydła opasowego dwa razy (ale przecież nikt opasa nie trzyma trzy lata), czyli bydło do 24 miesięcy dostaje dwa razy dopłatę, a bydło (krowy) powyżej 24 miesięcy co roku tylko musisz mieć przynajmniej trzy sztuki żeby starać się o dopłatę, a płatność jest od pierwszej do trzydziestej sztuki, czyli możesz mieć w gospodarstwie dopłatę do 60 sztuk.
No taka doplata to ma jakis sens. Tylko kwota mala
To mi się podoba .Już trzeba myśleć jak wyrwać jak najwięcej kasy z ue jak sie da .Polak to potrafi.
Strony Poprzednia 1 … 39 40 41 42 43 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo