Temat: witam numery pasów
czy ktoś morze przesłać tabliczke ,rysunek z numerami pasów które znajdują się z obu stron kombajnu do 514z góry dzięki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przekładnie pasowe i łańcuchowe » witam numery pasów
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy ktoś morze przesłać tabliczke ,rysunek z numerami pasów które znajdują się z obu stron kombajnu do 514z góry dzięki
Jak chcesz konkretnie tabliczki w oryginalnym wyglądzie to ja cię nie poratuje, ale jak chcesz katalog pasów tylko że po czesku to proszę:
potrzebuję rozmiaru pasa podwójnego do mdw 524 ernte meister na sieczkarnię słomy
Witamy na naszym forum ,przywitać się można w odpowiednim dziale.
Witam, chciałbym się zapytać o paski do 512. Kupuje takie jak w katalogu albo takie co są narysowane z boku i są albo za długie albo za krótkie. Kupuje polskie, może jakąś inna numeracja?. Ostatnio wymieniałem pasek od napędu koła z zębatką co idzie łańcuch na heder i jest za krótki, o ile pamiętam to długość to 3350. Nie powinien być dłuższy bo jest bardzo naciągnięty nawet jak nie jest włączny. Nie wiem co z tymi paskami jest, rzadko mi się zdarza żebym trafił z wymiarem. Ostatnio kupiłem pasek do przenośnika pochyłego na ziarno 2650 i za długi. Jakie kupować najlepiej paski? Mam 2 co mają takie same oznaczenie a różnią się długością. Pozdrawiam
Nie wiem skąd te problemy z wymiarami u ciebie, masz katalog wymiary podane, ja to muszę się trochę najeździć bo ani katalogu, pasy (większość) ma oznaczenia liczone inaczej niż polskie także nie jest łatwo... Najczęściej zdejmuje pas albo jeśli jest gdzieś głęboko to mierze sznurkiem. Wczoraj kupiłem pas taki dwustronny i odziwo koleś znalazł pas o oznaczeniu identycznym jak stary (prod. case) za niecałe 250 zł.
jaro twój problem tkwi ze kupujesz polskie paski a one maja mniejszy klin od paskow niemieckiich czy czeskich. ja jak kupilem 514 to ten 3350 miala polski pasek i heder wlaczal sie z mlocarnia ajk kupilem w pankowie jest ok.
Właśnie muszę zadzwonić do Pankowa bo zamówiłem komplet wkładek i obejmek i przywiozą mi w poniedziałek to może sobie jeszcze dobiore te paski. Własnie mniejszy klin - polski bardziej wpada w rowek na kole.
mniejszy to znaczy krotszy klin w polskim pasku nie dojdzie do samego konca w kole pasowym a niemiecki dojdzie. nie wiem czy dobrze jest to zrozumiale. chodzi mi o glebokosc paska, polski pasek ma mniejsza glebokosc i ni ewchodzi w dno kolla tak jak oryginalny. ja zamowilem w pankowie i jest to pasek 25*3350
tutaj sanok wyszedł do nas http://www.harvestbelts.biz/ i katalog tylko 512 brakuje ale można zadzwonić na darmową info http://www.harvestbelts.biz/gfx/harvest … st_www.pdf
Bomabaj rozumiem Cię. Pasek ma wpaść do końca w spód koła bo będzie trzymał po bokach i nie będzie się ślizgał przy odchylonym napinaczu. Szkoda że w Pankowie nie pracują w sezonie w niedzielę a moim zdaniem powinni
witam , dziś zakładałem pas 3350 ten z lewej strony w katalogu nr 4 i nie w chodzi , sprzedawca mówił że biorą te 3390 , jak wy sobie z tym radzicie , czy niemiaszki inaczej to mierzą ?
andrzej612b a gdzie kupowałeś pas? Polski nie pasuje bo ma inny klin i nie wchodzi do końca. Ja kupiłem polski 3350 i też nie chciał mi wejść. Bombay mi poradził żebym kupił w Pankowie oryginalny, przed wczoraj mi przysłali i pasuje i wszystko działa. A stary pasek chyba nie oryginalny miał długość 3,47 po zewnętrznej stronie
Koledzy , jaki jest rozmiar pasów jezdnych w 512 tych dwóch od silnika?
Spc 4400
Dzięki jaro , zmówiłem w Pankowie już założony i jest OK dostarczyli kurierem w ciągu 23godzin ,polski oddałem do sklepu , myślę że ta firma jest godna polecenia .
Polskie odpowiedniki pasków Fortschritt 512
PASKI FORTSCHRITT 512
Napęd na podajnik SPC-2500 1szt.
Podajnik zbożowy SPC-2650 1 szt.
Podajnik kłosowy SPC-3150 1szt.
Wysyp zboża SPC-2500 1 szt.
Paski jezdne SPC-4405 & SPC-3980 2 szt.
Paski wialni i motowideł 36x14 1140 2szt.
Pasek napędu chedera 25x3411 & 25x3480 1szt.
Pasek napędu wialni SPB-1800 1szt.
Pasek napedu wytrząsaczy SPB-2500 1szt.
Pasek napędu hydrauliki SPA 1500 & SPA 1600 2szt.
Pasek jezdny 50x21 & 20 2865 1szt.
Pasek młocarni 50x21 & 20 2150 1szt.
Pas płaski 150x5x3925 1szt.
Filtr paliwa PM 808
Filtr oleju OM 524
Filtr powietrza A.B.W.FP-4712
Andrzej612b Popraw linka bo nie działa
Ja też potrzebuje jakiś namiarów na pasy Bliżej mnie . To są jakieś polskie odpowiedniki tych pasów ? Mam jakiś angielski na podajniku zbożowym i jest za krótki
A polski będzie miał za ostry klin i przeprosisz czeską Rubenę albo niemieckiego Optibelta.
dzisiaj zaczepił mnie gość sprzedajacy oryginalne niemieckie pasy opti to jego telefon 48603094547
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przekładnie pasowe i łańcuchowe » witam numery pasów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo