Odp: większy rozmiar kół- wszystkich
No No byczo wygląda Zgrywa napęd ??

Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi

+33 / -0 (chyba

Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No No byczo wygląda Zgrywa napęd ??
W tym lesie wygląda jak potwór , kawał dobrej roboty
masz bardzo fajny tłumik +
no dolanczam sie do pytania karola zgrywaja ci sie napedy wyglada calkiem inaczej wyglada na takich kolach *** dlaczego niemiecka fabryka nie wstawila mu takich kol w oryginale dali by tylko gdzies ine przelozenie i tyle
Napęd jest teraz nadal załączony,ponieważ jest zmiana obrotu przednie koła k obrotu tylne koła.
Muszę odłączyć automat pro napęd i dołącz tylko ręcznie, w razie potrzeby.
Własności trakcyjne są doskonałe, nieporównywalne z oryginalnego koła,większa przepustowość terenu, nie tonie w błocie, znacznie lepsze zawieszenie, większej stabilności itp.
Naped pokazuje, że zgrywa,ale nie wiele. Myślałem, że będzie zgrywać znacznie więcej.
Jest on porównywalny jak Zetor12045, on ma również przednie koła szybciej niż tylne koła, myślę, że około 5%.
Teraz jest bardzo dobre prowadzenia, utrzymuje kierunek i lepiej ciągnie.
Teraz to wygląda na poważny ciągnik
Gdyby jeszcze dało się coś zrobić żeby zgrać napęd, to by było super.
nie no polum szacunek i wielki plus
Ciężarowki Ifa W50 4x4 mieli w przednie napędu dwóch różnych transfer,transfer 6,07 i 5,36.
Może być niektóre transfery dobre dla napęd ZT i zmiana koła. :nie_wiem:
Trzeba by to wszystko przeliczać, a najprościej byłoby dorobić koła zębate do skrzyni biegów o właściwym przełożeniu.
Łatwiej będzie poszukiwać jeszcze większe tylne koła:satan::cool:
20,8-38 lub 680/xx-42 :brawo::brawo::brawo:
Też prawda tylko miejsca w błotnikach masz już niewiele.
to się wytnie
W błotnikach mam jeszcze 17cm, myślę, że pasują.
Tak, większe kola, to by było coś ; ) wtedy wszystko co żywe uciekało by na drzewo
O kutwa ale bojowy forszaj tosz to szok
Przednie koła są teraz OK, to tylko kwestia czasu i dostaje wielke tylne koła,następnie to będzie idealne.:cool:
jakie kola wejdą przy Forszu ?np. 600/xx R yy
Chodzi mi o to aby felga była ta sama, a opony wyższe, no i szersze. Jestem w tym ciemny ; )
Nie wiem, poszukaj w internecie,może znajdziesz coś ciekawego, wyobraźnia nie ma granic.
Jakie masz tylne felgi r30 lub r34 lub 26?
http://www.barum-pneu.cz/detail/contine … ke/123237/
http://www.barum-pneu.cz/detail/nokian- … ske/62128/
wszystko jest bardzo drogie, trzeba szukać na bazarach itp., szukaj używany ale w dobrym stanie
:nie_wiem: :szukaj!:
ok chlopaki dajmy na to ze do forsia zalozymy do tylu takie kola ze palca juz nie wetkniemy miedzy opone a blotnik do przodu tez takie duze zeby sie wszystko zgrywalo i moje pytanie brzmi czy skrzynia sprzeglo i wszystkie przelozenia wytrzymia taki opor jak zacznie sie grzebac
z tylu felga R34, mam niedaleko na taki 'szrot' z oponami, ale 800 czy 750 sa za szerokie w piątek przybyła Ropa Euro Tiger, miała właśnie takie opony, tyle ze 3 osie, 800/65/R34, nie poszła,za mokro, pól hektara buraków muszę wyciągać ręcznie bo ani wyorywaczem ani z przyczepa się nie wiedzie.
michu23, zawsze jest ryzyko, wiem ze skrzynia w Forszu to średnio wytrzymały element, ale inni na bliźniakach też pracują i idzie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo