Odp: większy rozmiar kół- wszystkich
Po prostu musze załorzyć niższe koła przednie ale na felgi 24, ale żeby były tak samu wysokie jak oryginał bo takie szerokie mogą być jak wiedział jakie to by było oznaczenie to bym był wdzięczny
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po prostu musze załorzyć niższe koła przednie ale na felgi 24, ale żeby były tak samu wysokie jak oryginał bo takie szerokie mogą być jak wiedział jakie to by było oznaczenie to bym był wdzięczny
A czy ktoś słyszal otym że oryginał koła przud w forszaju są za małe i sie niezgrywają z tyłem i ludzie zakładali większe na przud, bo ten gościu co kupywałem od niego forszaja to mi tak wpierał i dlatego on założył na przud r24
Nie było większych kół. Trzeba po prostu przeliczyć jakie by weszły najniższy profil to 65% można felgi zostawić ale węższe dać o profilu 70. A jak nie chce ci się to szukaj 20
Mi właśnie chodzi żeby zostawić felgi 24 bo kupywać felgi 20 i jeszcze opony to nie bardzo. Sukałem o niższym profilu na alegro ale nic niema
Spróbuj tylko to kurcze przypuszczenia z 380/70/24 lub 320/70/24 bo tu na forum ma ktoś 420 ale sprzęga mu lekko węższe będą troszkę niższe przy tym samym profilu. Pierwsza ma średnicę 1168 a druga 1105 a ty masz 1265 więc zastosowanie którejś z tych dwóch co podałem powinno być ok. jak bym znał dokładną średnicę oryginalnej opony to można porównać poszukam na necie jeszcze.
360/70/20 ma 1054 w Fortschritt 323 u mnie jest 405 a więc ciut większa będzie też trochę wyższa więc na pewno będą pasować 320/70/24 na cale szerokość 13,6 tylko niski profil.
Dzięki poszukam takich opon jestem bardzo wdzięczny
A miałem sie jeszcze zapytać czy rozmiar tylnych kół jest oryginalny 18,4-34
Tak tył jest ok. takie powinny być.
A miałem sie jeszcze zapytać czy rozmiar tylnych kół jest oryginalny 18,4-34
Jak w 80-kach, ja mam takowe w c-385.
w sobotę ząłożyłem na przód koła 16x20, w środę jadę na pole zobaczymy jak będzie iść. Przy oryginalnych 12x20 to po włączeniu napędu miałem wrażenie, że przód trochę wolniej się kręci od tyłu i jakby spowalniał ciągnik (ciągnik jechał ale jakby coś go ograniczało), strasznei wyła też skrzynia. zobaczymy co będzie teraz bo mam jeszcze trochę siania.
pawlon a z tylu jaki masz rozmiar i czy przod wlancza ci sie samoczynnie czy przez przycisk
na tyle mam 18,4x30. napęd jak chce to się załącza sam a jak nie chce to włączam wajchą.
zobaczą co będzie w polu, jak trzeba będzie to wymontuję wałeczki z przystawki. w porównaniu do kół mniejszych to 16 będą się wolniej kręciły i prawdopodobnie może to powodować chwilowe samoczynne załączanie napędu, ale to się okaże. powiem tyle że trochę w sobote próbowałem to szedł o niebo lepiej ale to było na krótkich dystansach, zobaczymy jak będzie w konkretnej robocie.
witam jest pytanko do szpeców chcę wstawic oponki 710/55R30 jakie powinienem wstawic na przód no i czy te 700msetki nie beda za niskie zaznaczam ze nie mam dolnego zaczepu był zbyteczny aktualnie ma załorzone 480/70 r30 troche niskie ale przynajmniej przedni naped nie wyje
Zmierz średnicę tych 710 to ci powiem jakie powinny być z przodu.
znalazłem też takie oponki które też by się nadały 620/75r30 a średnica to1676mm
To jest podobny rozmiar do 18/34 czyli z przodu będą takie jak ma 323 16/20
Więc mając przy zt 303 z tyłu nowe 18,4 r30 a chcąc założyć z przodu takiej jak przy 323 to trzeba wyrzucić te wałki w przystawce ?
witam własnie zakupiłem oponki 600/70/30 i oile dobre wiliczenie mam to na przodek powinenem założyc 375/70/20 maj srednicy 105 cmpowinnyt byc dobre
a o ile będzie wyższy na ty oponach ?
Nominalnie Miałem 18,4 30 Widac Ze Jest Wzej Jakos Dokładni Nie Wiem Ale Na Oko Miedzy 5 A 10 Cm JUTRO ZMIErzĘ
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo