Temat: Koparko -ładowarka Fortschritt T-174
czy ktoś posiada tego typu maszyne w swoim gospodarstwie i jak się ona spisuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Koparki i koparko-ładowarki » Koparko -ładowarka Fortschritt T-174
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy ktoś posiada tego typu maszyne w swoim gospodarstwie i jak się ona spisuje
Dołączam się do pytania kolegi, bo właśnie mam taką na oku niedaleko.
nie posiadałem ale nie słyszałem o nich złego słowa w przeciwieństwie do psujliwych waryński, w okolicy jest wiele takich i odwalają tytaniczną robote.
Wie ktoś może gdzie znajduje się tabliczka znamionowa na takiej koparce?
I jeszcze takie pytanko, skoro taka koparka nie posiada żadnych dokumentów że to koparka to można nią normalnie jeździć po drodze? z kat np C ?
Nie mówię tutaj o robieniu nią tylko samą jazdę po drodze.
Tabliczka jest nad zbiornikiem z powietrzem, żeby jeździć po drodze musisz mieć OC. Ojciec ma kat.T i C Ja jeżdziłem na kat. C
Właśnie się pytam bo mam CE. Ale czy taka jazda jest legalna jak się nie ma uprawnień na koparki? A żeby wykupić OC to trzeba mieć jakieś dokumenty na tą koparkę ?
Koparka jest pojazdem wolnobieżnym i tak samo jak walcem jeździsz na kategorii B, jak masz C to też chyba możesz. Uprawnienia na koparkę nie są potrzebne do jeżdżenia nią.
Z OC nie wiem ale chyba jakiś kwit byś musiał mieć
Właśnie o to mi chodziło a z drugiej strony ładowacze np TIH , maja jakieś dokumenty czy coś w tym stylu? Czy są traktowane jako np. maszyny rolnicze i można nimi jeździć normalnie po drodze?
a ma ktoś może ich opis techniczny? Typu ile ma wysięgu lub coś takiego??
na same poruszanie ci wystarczy kat B i w sumie każda inna co uprawnia do kierowania pojazdami mechanicznymi prucz tych kategori od motorów i motorowerów .
koparka powinna posiadac dowód rejstracyjny i ubezpieczenie
Maszyny budowlane nie mają dowodów rejestracyjnych. Tylko OC. Dlaczego tak często padają łupem złodziei.
Witam, poniżej zamieszczam linki ze zdjęciami zasięgu wsięgnika.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=92c … 7f69a9b580
http://www.fotoload.pl/index.php?id=5b8 … 23ac65c120
Jaki jest realny udźwig koparki?
Na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Warto wydać 5kzł za kopare z padniętym silnikiem, stan ogólny dobry? Drugi silnik z walca dają w cenie tylko bedzie trzeba przerzucić....
warto, popatrz jak wyglądają ceny w ogłoszeniach.
witam.Czy ktoś ma maszyne FORTSCHRITT T 174:
Czy wie ktoś jakie ma ta maszyna hamulce i jak one działają??
czy ktoś posiada tego typu maszyne w swoim gospodarstwie i jak się ona spisuje??
*** cie?
Dobrze powiedziane Fenol a hamulce ma pewnie jak każda na powietrze, a jak działają- jak są dobre to działają a jak nie to nie
ma ktoś na sprzedasz koparkę 174/2 lub 174 za małe pienondze
były w listopadzie 2 na złomie na chodzie !!!
gdzie?
proszę o kontakt telefoniczny numer 883614100 .
A wiecie może co może być po popsute w koparce T-188 jeśli nie jedzie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Koparki i koparko-ładowarki » Koparko -ładowarka Fortschritt T-174
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo