Odp: Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
no przeciez mam obrotomierz na wale od mlocarni i wskazuje tyle
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no przeciez mam obrotomierz na wale od mlocarni i wskazuje tyle
ja miałem claasa i tam nawet tyle nie ma na tym zegarze od młocarni to jest od dominatora
to jest nierealne po co takie obroty
Marian to pewnie amsz te same zegary co pokazuje lukasz więc na pierwszym od prawej tym do 15 to jest obrotomierz mocarni a ten pierwszy od lewej to jest wydajnośc pompy (prędkośc)
ludzie kombajn to nie śrutownik 1500 to max na młocarni koledze się zegarki pomyliły
Śrutownik silnik 1360 obr na min przekładnia x2 i mamy 2720 idealne do śrutowania ziarna........
Ja na maxa jadę 1100 pod obciążeniem zazwyczaj 1000
zegar oryginalny ma do 15 a TERAZ mam inny elektroniczny pokazujacy 25 max a przelozenie mam jak najwieksze i idzie jak przecinak teraz biegiem trzeba za nim wszystko na fakcie:D
mam taki problem ze duzo ziarna idzie podajnikiem klosowym gorne sito mam juz mocno otwarte a dolne mam stale o otworach 5,5 na 250 mm co mozna jeszcze zrobic w tym kierunku
nie 250mm tylko 2,5 cm mialo byc
Możesz mieć dziurawy zbiornik i zboże się mocno cofa i co zdąży to poleci zbożowym, a co nie to wali na kłosowy
to też morze być przyczyna
nie jest dzirawy przejrzlem caly tez o tym myslalem juz
Otwórz żaluzję na ostro.
no otwarte na maxa sa i pomoglo a na dolnych sitach sie nic nie osadza
panowie od czego pasują łopatki podajnika kłosowego do 514 te gumowe mam nowy łańcuch ale bez gum znalazłem od claasa ale chyba za wąskie wym szer. 109 wys 80
bizon ?
ja kupiłem zwykły pas dwuprzekładkowy, pociąłem przykręciłem na śrubki.
W Pankowie sprzedają na sztuki, ale zawsze można dorobić z pasa transmisyjnego.
Panowie takie pytanko: mam do wymiany łancuch na podajniku zbozowym i zastanawiam sie czy załozyc ten od bizona skoro pasuje czy ten co sprzedaja do fortschritta w pankowie.Jak cena ma sie do jakosci?? Bo powiedzmy ten od bizona mozna na byc za 400zł a do 512 za 600zł.
co co za różnica jest do mojego za oryginał wołali 1500
Nie byłem w temacie łancuchow przyznaje koledze racje pożadne łancuchy kosztują powyzej tyśka.Apropo tych łancuchow z bizona,przyjrzałem sie im dobrze i pomałym tuningu tj po przycieciu gum załozył by go z tym ze on sie nie nadaje do podajnika zbozowego bo bedzie szpara koło samego ogniwa tak z 13mm i ziarno sie bedzie zsuwac tak na oko niby to samo ale jak sie to mowi prawie robi dużą różnice.Wydajnośc podajnikla zmaleje i jescze moze make bedzie z ziarna robić.Do kłosowego to mozna go zastosowac tam wiadomo wiekszy smietnik to nie zaszkodzi.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo