Temat: siłownik-rura
Witam panowie może coś mi doradzicie, mam następujący problem: gdy rozkładam rure w e 514 to w jedną strone idzie dobrze w drugą nie chce wracac lub idzie bardzo wolno czym to może być spowodowane? Z góry dzięki!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » siłownik-rura
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam panowie może coś mi doradzicie, mam następujący problem: gdy rozkładam rure w e 514 to w jedną strone idzie dobrze w drugą nie chce wracac lub idzie bardzo wolno czym to może być spowodowane? Z góry dzięki!!!
linki nie działają.
teraz działają
ale wygląda na to jakby siłownik nie ciągnął ( nie miał siły)
wymień manszety na siłowniku możliwe że nie trzymają
Ja stawiam na rozdzielacz.
Ja też stawiam na manszety. To najłatwiej zregenerować i najniższy koszt. Ja bym zaczął od tego.
tak jak u mnie w sieczkarni na oko siłownik identyczny, moim zdaniem to nie manszety lecz rozdzielacz. Podłącz siłownik pod inne źródło i sprawdź jak idzie, będziesz wiedział.
Rozdzielacz, gdyby siłownik miał słabe uszczelniacze to nie miało by wpływu na powrót rury, u mnie też jest coś nie tak z rozdzielaczem-przy rozkładaniu rury-zanim się wczepi gdyby puścić wajche w położenie neutralne to rura leci powoli w dół
Manszety sprawdzisz wtedy gdy na zgaszonym silniku będzie rura sama opadać. Jak opada tzn że przepuszczają, tzn ta która ma aktualnie trzymać
w bizonie rura sama opada a jak pizgnie to aż całym kombajnem zatrzesie
gorzej jest z podniesieniem rury , trza mieć krzepę
dlaczego nie mogę otworzyć rury wysypowej w kombajnie bizon record z058 i co jest przyczyną wymieniłem w siłowniku manszety i dalej nie może się otworzyć
no to został rozdzielacz Guciu
a jak pchniesz ja lekko z miejsca 0 to się otwiera dalej czy nie??
u mnie rura roskłada się normalnie ale jeśli chodzi o składanie to jak się odbezpieczy to leci bardzo szybko i udeża w kombajn az go zakołysze czy tak powinno być? powinien być gdzieś dławik?
dławik przy siłowniku
a mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie dokładnie jest ten dławik?
między przewodem a siłownikiem
ok dzięki
panowie mam pytanie, może wiecie co się może dziać? Kombajn (przyspieszacz)strasznie wolno przyspiesza i rura wysypowa otwiera się bardzo powoli . za odp dzięki
gdzieś jakiś dławik jest , przypchana rurka lub nie do końca otwiera się rozdzielacz ...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » siłownik-rura
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo