Odp: Ustawienie kombajnu
A rzepak nie jest jeszcze wilgotny?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » Ustawienie kombajnu
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A rzepak nie jest jeszcze wilgotny?
suchy jak pieprz był
Ja opuszczam klepisko na sam dół
obroty ustawiam na 500obr.
wiater tak delikatnie
sito dokręcone prawie na maksa
obroty ustawiam na 500obr.
w 512 to chyba nie mozliwe
spróbuj końcówkę sita na płasko ustawić
mam reduktor
klepicho na dół .. sito górne otwarte a dolne zamknięte .. wialnia na około 750-800 obr musi iśc ... kierownic wiatru jak nie ruszałeś to nie ruszaj .. bo później je ponownie idealnie ustawic to był wyczyn .. cchyba że jak w claasie jest ustawiane na zatrzaskach z zewnątrz kombajnu
Górne sito mam zamknięte (zawsze tak kosilem bizonem) dolne otworowe klepisko może nie jest na max na dole ale jest przy ostatnim ząbku choć tabela mówi o drugim mogę jeszcze trochę opóścić. No i mogę zmniejszyć obroty silnika teraz mam 2200 wtedy wolniej pojadę i obroty młocarni spadną. Teraz pada więc jest chwila na ostatnie poprawki dalem przedłużenie osi targańca do dorobienia bo kiln już miał luzy i trochę stukało
a masz przystawkę zwalniającą obroty ? Może pas na wariatorach jest już zużyty ?
Opuściłem klepisko na śrubie na max zwolniłem obroty silnika do 1900 na młocarni mam 600 dalej łupie rzepak. Mam pytanie czy kosił ktoś na całkowicie opuszczonym klepisku ( dźwignia do góry) ?
Piotrze a może łupie ci na przenośniku ziarnowym , jak jest w kiepskim stanie to łopatki nie mogą go wywindować do zbiornika.Znam taki przypadek ale w Rekordzie.
dziwne z tym łupaniem .. już nie powinien .. a nie masz dziury w zbiorniku i nie sypie ci się ponownie na bęben .. ??
Witam mam pytanie czym sie ustawia sita żaluzjowe bo w zbiorniku pełno słomy kombajn fortschritt 512
otwierasz z tyłu mały otwór i masz taki motylek który przekręca śrubę i reguluje sita. Otwiera lub zamyka. Z tyłu nad zaczepek jest te okienko
Wielkie dzięki plus dla ciebie leci
panowie jak ustawiacie sie na łubin?
obrotow mlocarni ok 950, wiatr na max, a w zbiorniku nadal widac troche syfu, jak tam trzeba kombinowac, cos z kierownica wiatru?
Ja łubin to młóciłem na 550 obrotów.
no wporzadku, ale co z tym syfem w zbiorniku? za kombajnem nic nie widac, a wiatr jest na max, wypadaloby podkrecic wiatr no ale nie ma jak
Panowie stosował ktoś z was przy zbiorze kukurydzy tylko górne sito? Po sąsiedzku na PGRach tak właśnie koszą LEXIONEM 770 i całkiem ładnie to wygląda, zero start za kombajnem a w zbiorniku czyściutkie i nieuszkodzone ziarno. Tak se właśnie myślę żeby może nawet przerobić kosz sitowy typowo pod kukurydzę skoro i tak tylko będzie to kosić...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » Ustawienie kombajnu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo