Temat: schemat instalacji
Potrzebuję schemat instalacji do 323 może ktoś ma możliwość zamieszczenia schematu w formie zdjęcia lub skanu ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » schemat instalacji
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Potrzebuję schemat instalacji do 323 może ktoś ma możliwość zamieszczenia schematu w formie zdjęcia lub skanu ?
Spełniam marzenia Oto instalacja. Zrobiłem skana z wersji którą dorwałem. Jest to sporawy obrazek.... Jak rozszyfruje co jest co to podpisze i wstawie zaktualizowaną wersję
Klikamy na ten obrazek.. a potem na obrazek na nowej stronie.. i potem ten wielki zapisujemy na dysk. Chyba każdy sobie poradzi Jak coś to pytać
Póki co.. macherr tyś elektryk... to próbuj
dzięki maxi za skana ja już mam schemat ale na pewno komuś się przyda
Mam takie małe pytanko bo zapomniałem jak to było: jak podłączyć akumulatory w forszaju? co idzie na mase ? + czy - ?
minus
Minus lewego akumulatora (tego od strony pompy paliwowej).....
Plusior jak nic
P.s. Wiesz może gdzie taką instrukcję po polsku można kupić?? Bo u pantery niestety nie ma
kiedyś bywały na allegro przynajmniej ja tam kupiłem ale jakość obrazków tragiczna
P.s. Wiesz może gdzie taką instrukcję po polsku można kupić?? Bo u pantery niestety nie ma
pogadaj z Mariuszem może ci coś pomoże w tym temacie
Ja też kupiłem instrukcje od mariusza
Chodzi wam o użytkownika MariuszP ? Już do niego na Wiadomość wysłałem....
ten do którego wysłałeś może być zdziwiony chodzi o Maryush
takie proste pytanko co powinno być podłączone do dwuch górnych zkońcówek stacyjki bo u mnie nie ma tam nic
Witam.A ma może ktoś schemat instalacji do 303?
a czy mógł by ktoś opisać kable wychodzące ze stacyjki co do czego jest i wogóle bo u mnie jest nieoryginalna a mam oryginalną to bym sobie wrzucił..
Proszę bardzo! Wprawdzie u mnie prawdopodobnie nie jest oryginalnie ale mniej więcej rozpisze jak mam i działa. Tak to wygląda:
Ten czerwony przewód dochodzi do styku 30 i doprowadza prąd po włączeniu hebla.
Czarny z białym paskiem to przewód na którym pojawia się prąd po przekręceniu kluczyka. Natomiast czarny z zielonym paskiem to ten od rozruchu (doprowadza prąd do przekaźnika rozrusznika). Tam jest jeszcze jeden przewód doprowadzony do styku 12V-BIS i prawdopodobnie on załączał w oryginale napięcie 12V na listwie bezpieczników od obsługi tylnego gniazda przyczepy. Teraz listwa bezpieczników jest u mnie na sztywno podłączona a ten przewód nie wiem gdzie idzie... nie sprawdzałem... nie jest mi aktualnie do szczęścia potrzebny
Niedawno miałem stacyjkę w ręcach. Z tego co pamiętam, było pięć kabli. Dwa cienkie czarne, po załączeniu stacyjki miały prąd 24 V do zasilania odbiorników. Dwa grube (chyba czerwone) i jeden na elektromagnes rozrusznika. Wg. schematu wychodzi trochę inaczej.
To nie stacyjka tylko zamek kierownicy i włączanie zapłonu i rozrusznika poz.60 schematu połączeń elektrycznych.
Ze stacyjki przewody idą do:
poz. 20 przekaźnik dla ryglowania rozruchu
poz. 37 przełącznik świateł błyskowych
poz. 56 skrzynka bezpieczników (trzeci od dołu)
poz. 57 skrzynka bezpieczników (też trzeci od dołu)
dzięki za pomoc
Panowie mam gorącą prośbę do użytkowników 323. Czy jest ktoś w stanie naszkicować/napisać schemat jak połączyć elektrozawory z włącznikami. Mam coś napieprzone i nie mogę dojść za bardzo co z czym. Najlepiej jak byłby to opis jak dla laika gdyż elektryka to jest jedyne czego w gospodarstwie nie robię bo po prostu nie mam o tym zielonego pojęcia. Sądzę że taki schemat byłby przydatny nie tylko mi ale innym użytkownikom też.
Opis na zasadzie: przewód od pierwszego zaworu od silnika podłączyć do 3 zaworu a następnie do prawego przełącznika w kabinie nom taki opis byłby super a poparty szkicem fiufiu to już wypas.
Jeśli ktoś się podejmie tego zadania to proszę o odp.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » schemat instalacji
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo