1

Temat: Honorowe oddawanie krwi

Zachęcam wszystkich do oddawania krwi. Dar krwi to dar życia, a na wakacjach zawsze jej brakuje dlatego wszystkich forowiczów, którzy mogą zachęcam do wizyty w RCKiK. Jeśli macie jakieś pytania to w miarę swoich możliwości odpowiem

Rolnik z powołania:-)

2

Odp: Honorowe oddawanie krwi

czy to prawda że jak odda się 6 litrów krwi to wchodzi się bez kolejki do lekarza?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

3

Po pierwsze to do 6 l mi jeszcze trochę brakuje, po drugie to oddaje krew żeby pomagać innym a nie dla własnej korzyści, ale po coś w tym jest że ma się jakieś przywileje

4

z tego co wiem to w całej europie i stanach krew oddaje się za pieniądze i nikt nie robi z tego problemu tylko u nas od ludzi chcą wszystko za darmo a jak przychodzi do leczenia to bez ogródek wyciągają ręce po kasę .

5

Polska big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

6

Fenol  wyczuwam  w  Tobie  Polaka  ale  nie  słowianina .  Krew  z  chęcią  oddam  jak  wytrzeźwieję

7

Panowie oddawajcie krew bo to bardzo szlachetny czyn!!!!!!!
ja oddałem 4.5 litra krwi i za tydzien na woodstocku oddam kolejne 450ml:)
pomózmy ludziom ktorzy tego potrzebuja!

8

Stary jak chcesz być na woodstocku trzeźwy? smile
ba! jak chcesz poszaleć pod sceną to bez pełnego baku w żyłach raczej się nie uda smile

9

Chciałem oddawać krew, ale okazuje się, że jak ktoś ma alergie to nie moze oddawać krwi ....
Nie wiem co to wspólnego ....

10

oddaje w pierwszy dzien jeszcze przed piciem. potem 2-3 piwka i jest kolorowo:P a pod scena niw wierzgam tak mocno :::P

11

jan070770 napisał/a:

z tego co wiem to w całej europie i stanach krew oddaje się za pieniądze i nikt nie robi z tego problemu tylko u nas od ludzi chcą wszystko za darmo a jak przychodzi do leczenia to bez ogródek wyciągają ręce po kasę .

Jak oddaję honorowo to czuje ze pomagam a gdyby mi za to płacili to po prostu sprzedawałbym siebie

12

Tu nie chodzi o sprzedawanie siebie czy coś takiego..... Ja tez oddaje krew honorowo już od 9 lat..... Wkurza mnie tylko to że jak się idzie do lekarza to żeby cokolwiek zaczęli działać to trzeba zapłacić...... Prędzej dali by człowiekowi umrzeć niż by zrobili coś za darmo..... Każde badanie specjalistyczne czy coś podobnego to zrobią ci tylko za kasę a jak nie to czekaj w kolejce aż do piachu pójdziesz..... Zastanawiam się gdzie idą nasze składki z ZUS-u i KRUS-u jak w służbie zdrowia nie ma pieniędzy........

13

Pajej może już jestem stary i przestałem wierzyć w filantropie i te wszystkie akcje humanitarne to sposób naszego państwa na wyciągnięcie z nas kasy a w tym wypadku krwi.

14

...... teraz oddajemy krew honorowo i to szczytny cel ale może być tak że jak to my będziemy jej potrzebować to usłyszymy że musimy zapłacić za każdą jednostkę jaką dostaniemy..........

15

Albo zorganizować chętnych krwiodawców. Miałem już z tym do czynienia.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia