Odp: Już przyszła Zima
Diablo- dobra satyra DŚ- 15 a jutro dużo cieplej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie mam problem mieszkam na poddaszu i złapała mi rura od wody tzn zamarzła co robić jak mi firma robiła nie zabezpieczyła odpowiednio nie ma dojścia do rury zeby ogrzać napchałem troszkę wełny na tę rure
marcin jeżeli jest to rura stalowa to można ją odmrozić spawarką transformatorową
Miedziana nie mam jak dojść jest między scianami odległość miedzy sciankami to 15 cm jak jestem na strychu to widze nie ma jak podgrzać lip trzeba to zasłonić i czekać na wiosne albo drzeć płytki a to już gorsza sprawa
Dziurę małą i pchać jakąś suszarką czy opalarką ciepłe powietrze. Niekiedy nie trzeba wiele żeby puściło.
dokładnie jak piszesz potem wepchaj tam wełny lub zmiel troche styropianu i wsyp , moze uda się założyć rurke z pianki izolacyjnej...
Musisz to szybko odmrozić bo miedziana jest wrażliwa i albo wyobli ją w miejscu gdzie złapała a jak nie to bujdzie na złącza.
Pamiętaj że miedź dobrze przewodzi ciepło, wystarczy jak będziesz grzał jak najbliżej się da tego miejsca a ona powinna dość szybko rozmarznąć.
Ja jutro badam lód na staw jaki gruby czy już da radę pojeździc czy jeszcze trzeba poczekac trzeba. Dziś cały dzień -10 i tak się trzyma no i poprószyło troszkę tym białym dziadostwem.
Zubilewicz z tvn powiedział że zapowiadane ponad 30 mrozu to plotka,
więc tak, co do rurki to najszybciej i najprościej to pchać w rurę cienki przewód (rurkę) np. akwarystyczną do powietrza lejąc od góry w nią wrzątek. Wiele razy tak odmrażałem rury do których nie było bezpośredniego dostępu albo plastikowe. Trzeba tylko mieć kogoś przy zaworze, jak już puści, aby za dużo ciśnienie wody nie wywaliło...
co do lodu - u nas na stawach jest już ok. 20 cm lodu, drogi zawiewa, śniegu na polach ok. 20 cm. W nocy było najmniej -19.
a śniegu dużo u was? u mnie z 5 cm , tak w nawiasie to wiekszość pól mam pod koło łowieckie ,,orzeł,, ze szklarskiej .
U mnie zaspy miejscami że dach osobówki ledwo widać . Jaz tak dalej pójdzie to tragedia będzie ....
ciesz sieze masz snieg. ja puki co bardzo sie ciesze z opadów
Robi się go za dużo, dziś gimbusem u mnie na wsi do rowu cofnął w trakcie zawracania na skrzyżowaniu, równiarka musiała go wyciągać, rowy zasypane drogi nie widać.
Yokoslaw-pod Wałbrzychem okolo 10 cm śniegu i dzisjaj -3.
yokoslaw unas śniegu podobnie z ok 5cm. ale po nocy -8, a przez cały dzień i do teraz -2.
Ale równiarka jedyna słuszna oczywiście, Baukema SHM, tak?
Niestety jeszcze ruska, gminna trzeba przyznać że dbają o nią, jeszcze długo pochodzi.
Trzyma od 2 dni -10 a mówili że będzie mniej a do tego śnieg zaczyna sobie poczynac, dziś rozdałem siano w paśniki dla dziczyzny bo zaczynają przekopywac zboża.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo