Odp: GG FORUMOWE
WITAM potrzebuje namiary forumowiczów znajdujących się na trasie Ostrów wielkopolski Wołów najlepiej na PW adres i nr tel
mam zamiar w niedziele się bujnąć kombajnem i wolał bym mieć jakieś namiar na kogoś na tasie ....
![smile](https://forum-fortschritt.pl/img/smilies/smile.png)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 170 171 172 173 174 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
WITAM potrzebuje namiary forumowiczów znajdujących się na trasie Ostrów wielkopolski Wołów najlepiej na PW adres i nr tel
mam zamiar w niedziele się bujnąć kombajnem i wolał bym mieć jakieś namiar na kogoś na tasie ....
panowie kto się wybiera na targi motoryzacyjne do ostrudy w sobote?
a jaki kupiłeś w końcu?
98SL ale już znalazłem lawete więc będzie śmigał na lawecie
Panowie jakieś podpowiedzi jak rozwiązujecie problem prędkości w waszych traktorach jak wiadomo nie wszyscy mamy liczniki czy macie jakieś patenty rozwiązania
albo licznik rowerowy, albo nawigacja GPS
Specjalnie do oprysków w c360 założyłem licznik rowerowy, skalibrowałem go zgodnie z tabelą prędkości z instr. Obsł. Od c360 i jest ok.
co siejecie po zycie na kiszonke potrzebuje jakiejs rosliny tez na zielonke
Znajomy po życie sieje proso i ponoć dobra kiszonka z tego wychodzi
NIEMCY po życie ozimym sieją żyto jare. fajnie rośnie. jesienią w kiszonkę i z powrotem żyto ozime i wiosną początkiem maja koszą na kiszonki i walą kukurydzę na kiszonki . i co koledzy na takie manewry ?????
no ja w zeszlym roku bylem zaskoczony jak po jeczmieniu ozimym gosciu wsial pszenzyto jare i uroslo po pas i to walnol na kiszonke dalo mu srednio 26 bel z h
Sarast takie manewry uprawiam dobre 10 lat.
koledzy ktoś się wybiera na targi ferma do łodzi
Ile liczyć za obornik od bydła? Facet zakłada szparagi i chce 10 rozrzutników po 3 tony. W mojej miejscowości zwierząt już nie ma i nie mam porównania.
doradzicie? http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 32#p143032
Ile liczyć za obornik od bydła? Facet zakłada szparagi i chce 10 rozrzutników po 3 tony. W mojej miejscowości zwierząt już nie ma i nie mam porównania.
Ja zawsze mówię 1 tona = 100 kg polifoski 6-20-30 + koszty załadunku, tansportu, rozładunku i do kupującego decyzja należy. Mi nie zależy.
Marek ja tam alfą i omega nie jestem ale chyba masz zly przelicznik.
np wikipedia mówi że fosforu jest 0,25% życie mówi że ponad 0,5%. Więc przyjmijmy
to wyższe. 100 kg obornika to 0,5kg F więc w tonie będzie maks 5 kg. W 100kg polifoski mamy 20kg....
Nawet przy 1% i tak wyjdzie 10kg nie 20......
Więc 1000kg obornika to 30 -40kg polifoski
A ja sprzedaję tylko działkowiczom, którzy chcą mieć obornik pod ziemniaczki i nie sypać nawozu. Ruską gnojarę ze 3 tony sypię takiemu na 1-2 ary i klient zadowolony. potem odpalam C-330M i zapinam pług 2 skibowy, jadę to zaorać ładnie i zarobek jak z całego roku z 1 hektara u siebie
Po zycie niektórz sieja słonecznik, a inni kukurydze
A ja sprzedaję tylko działkowiczom, którzy chcą mieć obornik pod ziemniaczki i nie sypać nawozu. Ruską gnojarę ze 3 tony sypię takiemu na 1-2 ary i klient zadowolony. potem odpalam C-330M i zapinam pług 2 skibowy, jadę to zaorać ładnie i zarobek jak z całego roku z 1 hektara u siebie
Ja jako tako nie sprzedaje, ale wczoraj mi jeden przylazł, że szparaga zakłada 0,5 ha i błaga żebym mu sprzedał bo nie ma skąd kupić obornika. A czysto teoretycznie byłoby mozliwe dac pod jare zboże tyle obornika żeby nie trzeba było już azotu sypać?
Strony Poprzednia 1 … 170 171 172 173 174 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo