Odp: GG FORUMOWE
Puknij go kilka razy młotem aby się sam złamał i po sprawie ,przyjadą go wyrwą i zapewne już nie wstawią drugiego .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 200 201 202 203 204 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Puknij go kilka razy młotem aby się sam złamał i po sprawie ,przyjadą go wyrwą i zapewne już nie wstawią drugiego .
Gdzie się zgłosić i jak walczyć jeśli słupki graniczne mojego pola są już z metr w drodze gruntowej ? po drugiej stronie wyrosły im "nagle" drzewa i zawsze odsuwają się w moje pole, teraz przyszedł kamień i ślad po słupkach zaginie...
gmina....
pług i pole odorać od drogi puki jeszcze granicę widać. Jeżli słupki stoją prawidłowo to nie masz się co obawiać żadnych konsekwencji, a drzewa niech se wytną jak takie duże porosły.
Na gminie nic nie załatwisz.
Pługiem to tak jak pisze bamreras a co do drzew to należy zgłosić problem właścicielowi drogi,gmina,powiat,itp.
Dostałem reklam na email......
Nie wierzę że takie coś pomaga....
http://intermag.pl/nawozy/nawozy-npk-z- … ukt/slomex
Efekt placebo czy tak jakos?
jak dobrze zrobisz uprawki pożniwne to na pewno nie zaszkodzi, jednak po kieszeni da poznać. Jakieś 3 dychy na ha jak ktoś ma za dużo to można .
Przecież to jak insol. Ja biorę z cukrowni cukrowit, to ma podobny skład. Ale jakoś nie widzę sensu dawać mikroelementów na słomę, lub gołą ziemię.. A może się mylę :hmmm:
nie zaszkodzi... ale czy pomoże?
Wrzuciłem to jako ciekawostkę nie rozważam zakupu...
Mój sąsiad polewa wszystko małą dawką RSMu(100kg/ha) przez dysze drobnokropliste, zastanawiam się nad tą metodą, bo wszystko co żywe upalone jak roundupem, a do tego bardzo szybko zmienia się w pył i dawka startowa azotu już jest. Podobnie działa powyższy preparat tylko ma kilka mikroelementów na start.
To rozumiem. Aczkolwiek pewnie się znajdą przeciwnicy bo niby za szybko się rozkłada...
Marku, on jedzie na sciernie czy dosusza tym zborze, rzepak?
Ściernie zaraz przed oraniem.
To rozumiem. Aczkolwiek pewnie się znajdą przeciwnicy bo niby za szybko się rozkłada...
jak tylko coś się robi z głową i to działa.... zauważ jakie jest lobby firm nawozowych - pryskaj azotem na słomę, co roku stosuj wapno granulowane.... itd. o wapnie pisał wcześniej Marek, jak dodasz do tego szybszą mineralizację resztek to w sumie uwsteczniasz się z materią organiczną i to w zawrotnym tempie...
Ma ktoś z wan numer do świdnicy (pankowa)? bo potrzebuje części a na email od niedzieli nie odpisują a podany numer telefonu na ich stronie nie działa
Już jest ok, po prostu z orange nie mogłem sie dodzwonić (brak sygnału)a z play odrazu
Panowie, ktoś na Forum chciał kupić kosę spalinową (jakiegoś chińczyka). Mam pytanie czy zakupił, bo mam chęć kupić żebym miał swoją, a potrzebuję opinii. Do cięcia mam niedużo tylko w malinach 30ary plus 20 na następne lata.
to ja chciałem kupic, ale odpusciłem na razie temat, było sucho trawa wyschła
Ja kupiłem i kosi.
Jest nie daleko mnie młynek ssąco-tłoczący do zboża 7,5kw. Warto czy lepiej z 11kw silnikiem ? Mam zamiar przywieźć mieszalnik to było by w sam raz..
Tonę zboża swoim 11kw mielę w niecałą godzinę 7,5 to pewnie z 1,5 h.
Karol no to jest optymistyczne kredo, tak trzymaj
Strony Poprzednia 1 … 200 201 202 203 204 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo