Odp: GG FORUMOWE
Widłami hamerykańskimi, przerabiałem to...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 574 575 576 577 578 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Widłami hamerykańskimi, przerabiałem to...
Jak wejdą przepisy "unijne" to wciąż będzie aktualna metoda zwalczania perzu. Roundup i zamienniki prędzej niż później zostaną zakazane. A inne substancje też nie są pewne na lata. Za to pług i brona zostanie z nami na zawsze. Nawet gdyby bezorka dominowała.
tylko jak nas uczyli że walka z perzem przez mechaniczne wyciąganie kłączy
roundup to coś w połowie lat 90-tych zacząłem stosować
Program nauczania w szkołach rolniczych zawsze odbiega od praktyki. Np nas uczyli , że uprawa pożniwna to tylko podorywka i kilkukrotne bronowanie. Na egzaminie takie coś było najwyżej punktowane, wszelkie uproszczenia były traktowane jako błąd.
Grzesiu widzę że mam od Ciebie PW ale jakoś nie mogę jej otworzyć. Jak co to pisz tutaj albo pisz mi na telefon. Numer mam podany w opisie
a pytałem czy sprzedałeś 514 bo tak sobie myślę trochę o tej kukurydzy. W pierwszym roku to chcę wszystko najać, ale później wolałbym mieć swoje szczególnie, że kawałki małe i dużo przejazdów.... Myślałem o claasie czy go nie zostawić do kuku tylko. ZObaczę jak wyjdzie choć podejrzewam, że ludzie się rzuca na to i będzie jak ze wszystkim.Z roku na rok coraz więcej jest jej u nas,.
A ile docelowo chciał byś jej siać? Przystawke od 514 sprzedaliśmy. Znajomy przyjechał skosić lexionem 440, zrobił trzy podejścia po 7 ha żeby na spokojnie wysuszyć i po robocie. Nawet nie chce sobie przypominać koszenia 514... zboża to inna bajka ale do qq to ten kombajn za delikates. Zrobisz pierwszy rok cały na usługi to zobaczysz jak to u Ciebie wyjdzie
Chłopaki zna się ktoś z was na kompach? mam problem z moim pc. Włączam go , uruchamia się i nagle jest tylko czarny ekran z kursorem , kombinacje klawiszy ctr+alt+delete nie działają, w trybie awaryjnym to samo, przywracanie systemu nie dało rezultatu , przywrócenie ustawień fabrycznych też nic nie daje bo po chwili wyświetla błąd i proces przerwany bez wprowadzenia zmian. Komp to hp , system Windows 10. Pomoże ktoś jak jeszcze mógłbym z nim pokombinować żeby wrócił do żywych?
Chłopaki zna się ktoś z was na kompach? mam problem z moim pc. Włączam go , uruchamia się i nagle jest tylko czarny ekran z kursorem , kombinacje klawiszy ctr+alt+delete nie działają, w trybie awaryjnym to samo, przywracanie systemu nie dało rezultatu , przywrócenie ustawień fabrycznych też nic nie daje bo po chwili wyświetla błąd i proces przerwany bez wprowadzenia zmian. Komp to hp , system Windows 10. Pomoże ktoś jak jeszcze mógłbym z nim pokombinować żeby wrócił do żywych?
A nie wyświetla nic poza tym kursorem ?
Nie dokladaleś nic nowego(ram, napęd). Jak dokładnie to wyjmij.
Sprawdź czy nie masz włożonej karty pamięci w slot. Też wyjmij. Odepnij wszystkie urządzenia które masz podłączone . Myszki drukarki itp. Może to głupie Ale mój Asus też nie chciał się włączyć przez to że miałem włożoną kartę pamięci w czytnik...
Właśnie nic nie dokładałem , odpiąłem modem, słuchawki i nadal bez zmian
Jak możesz wybrać tryb awaryjny to wstępnie bym wykluczył problem sprzętowy. Wysypał się raczej Windows.
Do win 10 jeszcze nie zaktualizowałem się na win 7 bym próbował procedury naprawy wykonanej z oryginalnego nośnika.
Awaryjny mogę wybrać na początku startu ale nie wnosi on żadnych zmian, tzn jest tak samo czarny ekran i kursor
Wyświetla "uruchom system Windows normalnie" I "tryb awaryjny" oraz odliczanie od ok 30s? Czy gdzieś wcześniej masz ten tryb awaryjny.
A nie wypięła się pamięć RAM ?
Wyświetla "uruchom system Windows normalnie" I "tryb awaryjny" oraz odliczanie od ok 30s? Czy gdzieś wcześniej masz ten tryb awaryjny.
W 10 jest tak ,że zaraz po uruchomieniu wciskasz f4 i tam się wybiera odpowiednią opcję z trybem awaryjnym i komp startuje od początku już w trybie awaryjnym (powinien). Andrew , nie sprawdzałem ramu. Muszę luknąć
Zakładałem że startuje do pewnego etapu restartuje się i wyskakuje okno by wybrać jak ma się ponownie uruchomić i zaczyna zabawa się od nowa. Ale skoro i tak możesz wybierać klawiszem jak chcesz windowsa uruchomić to znaczy widzi sektor "bootujacy" na dysku więc sprzęt raczej dobry. Przy błędzie pamięci piszczał by sygnałem ciągłym lub w ogóle nie startował (czarny ekran i tylko wiatrak na procku by delikatnie ruszyl). Na win 7 I dawniej XP. Brało się płytę z kopią Windowsa ( lub pendriwe) przestawiało w biosie bootowanie na nośnik uruchamiało do momentu wyboru czy chce się nową instalacje czy naprawę wciskało "R" czekalo z pół godziny restartowalo I 90% procent awari zostało samoczynnie naprawionych.
Siedzę sobie i czym różne rzeczy. Znalazłem coś takiego jak Rhizosum n czy Ktoś może stosował to?
Zakładałem że startuje do pewnego etapu restartuje się i wyskakuje okno by wybrać jak ma się ponownie uruchomić i zaczyna zabawa się od nowa. Ale skoro i tak możesz wybierać klawiszem jak chcesz windowsa uruchomić to znaczy widzi sektor "bootujacy" na dysku więc sprzęt raczej dobry. Przy błędzie pamięci piszczał by sygnałem ciągłym lub w ogóle nie startował (czarny ekran i tylko wiatrak na procku by delikatnie ruszyl). Na win 7 I dawniej XP. Brało się płytę z kopią Windowsa ( lub pendriwe) przestawiało w biosie bootowanie na nośnik uruchamiało do momentu wyboru czy chce się nową instalacje czy naprawę wciskało "R" czekalo z pół godziny restartowalo I 90% procent awari zostało samoczynnie naprawionych.
Oddałem dziś kompa do serwisu bo nic sam już nie mogłem zdziałać.
Siedzę sobie i czym różne rzeczy. Znalazłem coś takiego jak Rhizosum n czy Ktoś może stosował to?
Dwa opakowania na hektar to już 280 złotych a za to kupisz teraz 36 kg czystego N. Jeżeli bakterie mają tyle wyprodukować to będą musiały wytłuc inne które są w glebie żeby zrobić sobie miejsce. Muszą się czymś żywić, pytanie czym? Jeżeli o mnie chodzi to wolałbym zrobić wsiewkę koniczyny w zboża czy kukurydzę i dało by to lepsze efekty niż ten preparat.
od cudów to jest inna instytucja...
Strony Poprzednia 1 … 574 575 576 577 578 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo