Odp: GG FORUMOWE
No panowie ja dziś posiałem Jęczmień jary zobaczymy co będzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Będzie jak przyjdzie okrywa śnieżna oby nie mróz bez śniegu?
aha....
a to jakaś przewódka czy zwykły
z innej beczki , mam takie pytanie z racji ze strasznie mi sie dzierzawy po okolicy rozzuciły myslałem nad zrobieniem takiego zestawu jak agregat przedsiewny siewnik i na końcu wał gładki + skrobaki co o tym myślicie zda egzamin???
Wał gładki jak mokro oblepi się i ziemia się będzie zaskorupiać. Może lekki oponowy?
Wojtas przekozak Jestem dobrej myśli
moze zeczywiscie był by lepszy , a ktos ma doświadczenie z takim zestawem ??? teraz wszystkie zasiewy zasuwam broną lekka w poprzek ale od tego roku bede obrabiał ziemie mojej zonki oddalona o 25 km od domu i srednio widzi mi sie zasuwac władkiem z bronami zeby zabronowac.
Ja mam fionę i grabki zwykłe to pięknie zakrywa nasiona,ale też myślałem o lekkim wale z opon samochodowych r15. Normalnie bez powietrza na kilku rurkach, lub rurze. Kiedyś do siewu buraka mieliśmy nałożone na dębowy klocek opon i ciągało się zaraz za siewnikiem.Pole równe ale nie zaskorupi się bo lekko przywałowane. Szczególnie przydatne jak trzeba zaraz po siewie pryskać, np. rzepak i buraki.
ja dziś siejąć w orkę ... mam pomysł ttaki by z przodu ciagnika własnie szedł wał packer lub właśnie oponowy tylko pytanie czy z powietrzem czy bez .. moze z pianką budowlaną ? nie wiem pomyslę ... chodzi o to by wstępnie zagęscić ugnieśc i by ciągnik nie robił aż takich kolein ... za tym ten mój agregat uprawowo siewny chodx łap musze mu trochę powyrywac i po siewniku normalne wały ... chyba że zrobie wały z włuką to będzie już bez problemu
Ja myślałem o podwójnym campbellu z przodu i włuka myślę, że traktor podoła :hmmm:
Koledzy jak wrzucić fotkę tak żeby było ją widać bez otwierania pod moim postem ?
bo przez ImageShack nie udaje mi się :hmmm:
Jeżeli wrzucam z imageshack to jest opcja Thumbnail Size,Forum i link jest przygotowany do wyświatlania w postach na forum i w odpowiednio zmniejszonym rozmiarze żeby nie ładował się pół godziny
Diablo wejdź na Zapodaj.net i tam jest wszystko po polsku po lewej masz zdjęcia na forum czy coś i ciskasz wrzucasz ,, następnie kopiujesz linki do posta oddzielając je spacją i są
z tym wałem z przodu to nie głupia sprawa ja w tym roku siałem krótko po orce to takie koleiny sie robiły ze szok
Panowie poszukuje sprzęgu do koła bliźniaczego na tył,posiadam dwa sprzęgi tylko jeden jest wysoki 29 cm a drugi 22cm,na ten wyższy pasuje ładnie felga od polskiego Ursusa na niższy niestety nie.Może ktoś posiada taki zbędny sprzęg, chętnie odkupie lub mogę zamienić na ten niższy.
Diablo ładnie się tą gumówką nabawiłeś ... nie prosciej by było palnikiem ? lub plazmą ?
Szwagier ma sprzęgi z zt 303 z tego co wiem pasują do ursusa bizona .Zapytam ....
Szwagier ma sprzęgi z zt 303 z tego co wiem pasują do ursusa bizona .Zapytam ....
Dzięki, będę czekał na info.
Mam pytanie. Jak by wyglądała sprawa jak by teraz w styczniu pobronował pole ? Dla gleby było by lepiej czy gorzej ? Mam czasu a śniegu nie ma ani mrozu. A na wiosne wesele i czasu baaardzo mało...
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo