441

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

co do tych blach osłonowych (bocznych ) to byłem dziś w Pankowie    i gadałem o różnych takich to  mówili że te blachy zciągali i wyrzucali  go  w razie co nie widać awarii  poza tym  z tymi blachami ponoć występuje tendencja przecierania węża  od czujnika ciśnienia oleju  nie wiem ile w tym prawdy ale  w lato pewnie jest mu chłodniej bez blach

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

442

Tak to prawda w lecie podczas ciężkiej pracy lepiej żeby tych blach nie było, choć one sprawiają że ciągnik wygląda lepiej.Większość pierwszych właścicieli tych ciągników wywalała te blachy dlatego mało który sprzęt posiada oryginalne. Ja w swoim 323 miałem nawet pozostałości po żaluzji w miejscu tych blach, coś takiego jak osłona na chłodnice zwijana ze "skai" (chyba tak się na to mówi) w c330 . Wąż od ciśnienia oleju można tak przymocować  plastikowymi opaskami że nie będzie ocierał o tą osłonę silnika.

443

edzias miałem na myśli chyba 303 a nie C 330:D  bo w  trzydziestkach nie było  żadnych blach smile  a czy w 303 były blachy to tego to nie wiem nie spotkałem się z tym nigdy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

444

Chodziło Ci o blachy do twojego ZT 320A? Tak? Bo tak to zrozumiałem z tego posta i opisu jaki typ ciągnika posiadasz obok.  Opisałem co ja miałem w swoim ZT 323A zamiast tych blach jak go kupiłem. Jeśli masz ursusa c33OM od nowości  to powinieneś mieć żaluzje na chłodnicę. Tak właśnie ona wyglądała u mnie w forszraju zamiast tych blach taka zwijana i parę razy większa niż ta w ciapku ( zamiast tych blach). Po prostu ktoś dorobił coś takiego bo w zimie pewnie jeździł i żeby silnik miał cieplej i szybciej się nagrzewał. To miałem  na myśli.

445

aa  to nie skojarzyłem o co chodzi  sorki

446

dzięki ja nie mogłem na to wpaść masz+

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

447

A teraz po raz pierwszy na forum prezentuję swój nabytek
http://img168.imageshack.us/img168/3592/img0012pf.jpg , na zdjęciu jeszcze z poprzednim właścicielem ale teraz nie mogę zrobić zdjęcie bo jak przechylam głowę do przodu to mi się wódka przez zęby wylewa... :smiley:

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

448

Dobre, za całokształt masz +.

449

No Marek sprzęcisko całkiem miłe , a zdradzisz ile wybuliłeś za niego?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

450

Wkrótce wrzucę więcej fotek. Na szybko to jest tak:
Stan ogólny na moją wiedzę - dobry
opony przód - ok tył - słabe
baterie ok
nie włącza się blokada
nie włącza się wymuszony przód napęd, normalnie działa
cieknie olej między mostem a obudową podnośnika TUZ
nie ma hamulca na prawy przód bo metalowa rurka urwana i zaklepana reszta super i ręczny też
Jest to zt 325 z 1989 roku i dałem za niego 12900
Przyjechałem na kołach 92 km w 3 godziny na obrotach silnika ok 2000
Bluźnią i fantazjują ci co twierdzą że da radę tym jechać 50 km/h (nie uwierzę nawet w 40 km/h)
Zalany płynem
Sprzedający zatankował na drogę.
Będę miał kilka pytań w najbliższym czasie do fachowców od zt

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

451

Dobry jest  plus i nie pij wiecej tylko działaj

452

Wygląda nieźle, ani nie odpicowany na sprzedaż, ani nie zajechany niech Ci dobrze służy :beer:
Co do prędkości to żeby to jechało 40 km/h obroty muszą być 2346, lub większe koła smile

453

ja mam koła  18.4-34  dziś jechał tato za mna samochodem ja jechałem z 2 przyczepami po prostej równo 40km\h   zrobie zdjęcie prędkościomierza podczas jazdy samochodem za forszajem

454

jak chcesz zobaczyć  ze można tym sprzętem jechać 45km/h to zapraszam

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

455

a to zdjęcie mojego nabytku co prawda już 2 tygodnie temu ale zdjęcia dopiero dzisiaj
http://www.fotoload.pl/index.php?id=bad … 606fe62644
http://www.fotoload.pl/index.php?id=093 … 273bcc1965
http://www.fotoload.pl/index.php?id=21e … 63409d0742
http://www.fotoload.pl/index.php?id=eb1 … 5664e6a499
http://www.fotoload.pl/index.php?id=9e2 … 006c06d417
mam jeszcze do niego obciązniki tylne tylko jeszcze nie założone

456

Ja bym się licznikami samochodowymi nie sugerował bo mogą przekłamywać najlepiej to wyliczyć droga razy czas.A sprzęcik ładny.

457

a wracając do prędkości to tak właśnie patrzyłem jak mówisz robiłem tylko ten gaz ręczny do oporu i 45 wydusi liczyłem z odcina 10 km a tak normalnie to wychodzi 35-40km/ha co do kolegi marekpe to nie wierzysz w to bo jeszcze go nie wyczułeś ja też jak wyjechałem od gościa to myślałem ze szlak mnie trafi bo tak skakał i nie więcej niż 30 jechałem ale tak po dobrych 50kilometrach to jak go wyczułem to  40 szedł  i wcale nie skakał komforcik *** po prostu musisz się przyzwyczaić i wyczuć maszynę

458

No nie wiem jak u was ale całą drogę jechał za mną mój brat osobówką z nawigacją i to ona wszystko policzyła. Jak za mocno wciskam gaz to za czerwonym polem włącza się jakiś wyjec i wyje aż obroty spadną do ok 2000. Poza tym bardzo fajne wrażenie z jazdy tylko brak mi oparcia fotela, no i 1000 obr wałka nie da się włączyć i chyba trzeba będzie skrócić wałek, tylko jeszcze nie wiem jak, ale poczytam to się dowiem. No i jeszcze parę zagadek z hydrauliką i klawiszami na pulpicie bo z prawej strony  http://img169.imageshack.us/img169/8761/img0013mf.jpg nie wiem do czego jest czwarty od prawej.
Ps Dzięki za plusy

459

4 liczac od środka po prawej czy liczac od prawej do lewej big_smile   jeśli chodzi o ten co jest bez lampki to u mnie on załącza wycieraczke szyby przedniej
pozatym masz jakoś wiecej kontrolek na pulpicie  chodzi mi o te dwie zielone pomiędzy ciśnieniem oleju a ciśnieniem powietrza  do tego obrotomierz jest od ZT 300 lub ZT 303

460

Kierownicę załóż od Wartburga. Frezy pasują i lepiej w dłoniach leży, grubsza jest od oryginalnej.