241

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Może felgę pokrzywiliście? Lewarek koło do góry i zakręć jedno drugie...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

242

jak felga względnie prosta , to możesz przesunąć opone po obwodzie. w 5314 pomogło:) a chciałem felgi wymieniać

243

dodam ze przy zalaczonym napedzie sie to nie pojawia

244

U mnie też latał przodek to zbieżność przestawiłem i jest cacy . Na przednim  napędzie  bym nie jeździł napendy się za  bardzo nie zgrywają i w moim po takiej jeździe widziałem ślady przednich opon na asfaldzie jak się rozgrzały  mad Przodek lata bo  jest możliwe że  wyrobiła się   kolumna  , frezy od  góry kolumny i od  dołu . Ojciec wymienił  wszystko prawie w tej kolumnie i tak przodek latał  tak więc zrobiłem jak wyżej napisałem to jeden z prostrzych i  sprawdzonych  sposobów .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

245

no to po  prawie roku urzytkowania  MTZ-a  stała się pierwsza awaria .. tj  oberwała się rurka od   wspomagania i wypompowało większośc  oleju ... całe szczeście ze blisko do domu  i połowe drogi z górki więc na zgaszonym  prawie się dojechało ...  i   podpora od przedniego napędu zaczyna przepuszczac ...   i chyba trzeba będzie wymienic tarczki .. ile ich tam jest i czy możan wsadzic wiecej tych tarczek ??  bo z turem   na asfalcie  czasami  przud nie ciągną ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

246

z tą rurką od wspomagania to nie tylko u ciebie bo znam dwa takie przypadki co się wąż przetarł bo jakoś tak dziwnie jest tam zamontowany i pół ciągnika zachlapane olejem ale oczywiście że to nie BMW i akcji serwisowej nie ogłoszą

247

to ta rórka co wychodzi z orbitrola ...   ma dosłownie 20 cm długości ...  to pół biedy big_smiletongue   zmiana ciągnika serwis w domu  i ciągnik znów działa big_smile  to mi się podoba ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

248

Wojtas a dociągałeś już te tarczki bo  jak odkręcisz wał od  tyłu podpory  to tam jest śruba dociągnij na początek  u mnie nie ma prawie tych tarczek  to jest  tam już tuleja  aby to dociągnąć tongue

249

Panowie a co sadzicie o mtz50/52
Jak się sprawuje   czy jest lepszy od c360
Ile pali głownie chodzi by u mnie przy kosiarce i prasie i może przy siewniku
Czy jest to awaryjny sprzęt

250

Przy kosiarce lata jak złoto. Podzespoły  są identyczne jak w 80/82.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

251

spali mniej niż C360 a troszke więcej jak talapek...   kosiarka to  pryszcz .. nawet nie poczuje jak ją włączysz ...  do siewnika   jest super ... szybki jak  potrzeba ...  tylko bierz z przednim napędem ...  to będziesz zadowolony

252

A mtz550 czym się rożni od 50/52 oprócz wyglądu

253

niczym  prócz daty produkcji

254

Jak urwałą się zwrotnica to nie pasowała od 52, 50 tylko od 80.także może się różnić troszkę.

255

A za jakie pieniądze można mieć dobre 52  , chodzi mi o stan dobry technicznie wygląd można poprawić i z papierami albo sprowadzony do rej .  Ja bym był skłonny  dać tak do 7 tys

256

byłem dziś   na Bolesławcu ...  niestety   Zadnego MTZ-a się tam za mniej niż 20 tys nie kupi

257

tive napisał/a:

A za jakie pieniądze można mieć dobre 52  , chodzi mi o stan dobry technicznie wygląd można poprawić i z papierami albo sprowadzony do rej .  Ja bym był skłonny  dać tak do 7 tys

Za 7  tysia to  kupisz pół mtz , prędzej forsza smile

258

jak czas i pogoda pozwoli to pojadę w sobotę poszukać po handlarzach jakiegoś  . W sumie nie spieszy mi się z zakupem może na wiosnę się coś trafi

259 Ostatnio edytowany przez tive (2011-12-12 18:43:35)

Sebastian napisał/a:

Za 7  tysia to  kupisz pół mtz , prędzej forsza smile

znajomy kupił 50 za 4700 brak papierów z wyglądu tragedia ,ale pali i jeździ  opony średniej już jakości , teraz ją remontuje kupił przednie  błotniki  bo nie było no i akumulatora nie było , brak świateł  ( ani prądu ani lamp )        a tak to kompletny to co nie kupi  , jak by mi się taki trafił tez bym wziął 

A forsz za duży i mało zwrotny

260

Koleś kupił za 4 tysie złociszy fajnego 82. Jak go zobaczyłem to ścisnęło mnie  z zazdrości. Więc można też okazyjnie.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>