Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
Może felgę pokrzywiliście? Lewarek koło do góry i zakręć jedno drugie...
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może felgę pokrzywiliście? Lewarek koło do góry i zakręć jedno drugie...
jak felga względnie prosta , to możesz przesunąć opone po obwodzie. w 5314 pomogło:) a chciałem felgi wymieniać
dodam ze przy zalaczonym napedzie sie to nie pojawia
U mnie też latał przodek to zbieżność przestawiłem i jest cacy . Na przednim napędzie bym nie jeździł napendy się za bardzo nie zgrywają i w moim po takiej jeździe widziałem ślady przednich opon na asfaldzie jak się rozgrzały Przodek lata bo jest możliwe że wyrobiła się kolumna , frezy od góry kolumny i od dołu . Ojciec wymienił wszystko prawie w tej kolumnie i tak przodek latał tak więc zrobiłem jak wyżej napisałem to jeden z prostrzych i sprawdzonych sposobów .
no to po prawie roku urzytkowania MTZ-a stała się pierwsza awaria .. tj oberwała się rurka od wspomagania i wypompowało większośc oleju ... całe szczeście ze blisko do domu i połowe drogi z górki więc na zgaszonym prawie się dojechało ... i podpora od przedniego napędu zaczyna przepuszczac ... i chyba trzeba będzie wymienic tarczki .. ile ich tam jest i czy możan wsadzic wiecej tych tarczek ?? bo z turem na asfalcie czasami przud nie ciągną ...
z tą rurką od wspomagania to nie tylko u ciebie bo znam dwa takie przypadki co się wąż przetarł bo jakoś tak dziwnie jest tam zamontowany i pół ciągnika zachlapane olejem ale oczywiście że to nie BMW i akcji serwisowej nie ogłoszą
to ta rórka co wychodzi z orbitrola ... ma dosłownie 20 cm długości ... to pół biedy zmiana ciągnika serwis w domu i ciągnik znów działa to mi się podoba ...
Wojtas a dociągałeś już te tarczki bo jak odkręcisz wał od tyłu podpory to tam jest śruba dociągnij na początek u mnie nie ma prawie tych tarczek to jest tam już tuleja aby to dociągnąć
Panowie a co sadzicie o mtz50/52
Jak się sprawuje czy jest lepszy od c360
Ile pali głownie chodzi by u mnie przy kosiarce i prasie i może przy siewniku
Czy jest to awaryjny sprzęt
Przy kosiarce lata jak złoto. Podzespoły są identyczne jak w 80/82.
spali mniej niż C360 a troszke więcej jak talapek... kosiarka to pryszcz .. nawet nie poczuje jak ją włączysz ... do siewnika jest super ... szybki jak potrzeba ... tylko bierz z przednim napędem ... to będziesz zadowolony
A mtz550 czym się rożni od 50/52 oprócz wyglądu
niczym prócz daty produkcji
Jak urwałą się zwrotnica to nie pasowała od 52, 50 tylko od 80.także może się różnić troszkę.
A za jakie pieniądze można mieć dobre 52 , chodzi mi o stan dobry technicznie wygląd można poprawić i z papierami albo sprowadzony do rej . Ja bym był skłonny dać tak do 7 tys
byłem dziś na Bolesławcu ... niestety Zadnego MTZ-a się tam za mniej niż 20 tys nie kupi
A za jakie pieniądze można mieć dobre 52 , chodzi mi o stan dobry technicznie wygląd można poprawić i z papierami albo sprowadzony do rej . Ja bym był skłonny dać tak do 7 tys
Za 7 tysia to kupisz pół mtz , prędzej forsza
jak czas i pogoda pozwoli to pojadę w sobotę poszukać po handlarzach jakiegoś . W sumie nie spieszy mi się z zakupem może na wiosnę się coś trafi
Za 7 tysia to kupisz pół mtz , prędzej forsza
znajomy kupił 50 za 4700 brak papierów z wyglądu tragedia ,ale pali i jeździ opony średniej już jakości , teraz ją remontuje kupił przednie błotniki bo nie było no i akumulatora nie było , brak świateł ( ani prądu ani lamp ) a tak to kompletny to co nie kupi , jak by mi się taki trafił tez bym wziął
A forsz za duży i mało zwrotny
Koleś kupił za 4 tysie złociszy fajnego 82. Jak go zobaczyłem to ścisnęło mnie z zazdrości. Więc można też okazyjnie.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo