Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
pod ktora strzalka jest zasilanie czyli wypychanie silownika
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pod ktora strzalka jest zasilanie czyli wypychanie silownika
Jeśli pociągniesz za tłoczysko a jedna dziura będzie w tym momencie ssać to będzie ta .
no ale silownik jest zamontowany a zdjecie przykladowe jest nie wiesz na pamiec ktora?
Nie pamiętam . Jednak przewody idące od zaworu pod siedzeniem nie powinny być skrzyżowane tylko w lini prostej . Przynajmniej u mnie .
ale chce zalozyc trojnik i podpiac sie pod waz aby zamontowac silownik wspomagajacy podnoszenie
niebieska strzałka
na 100%? wielkie dzieki Wojtas
jeśli ja nic nie miałem przerabiane to ta strona też sie wpinałem to tu to tam jak podłączałem wspomagający ale u mnie było po tej stronie o ile mnie pamięć nie myli
Opowiem wam dziwną historie otóż przyjechał znajomy i mówi że sprzęgło padło ,no to dobra pojechałem i padło łożysko oporowy.Wywiało z niego wszystkie kulki i stanęło i zdarło łapki co ciekawe kulki tak wywiało że nie było śladu jak mogły wypaść bo obudowa blaszana była cała.Jak wymieniliśmy na nowe i wyjechania z garażu ciągnik staną i nie szło wbić biegu ,po ponownym rozjechaniu okazało się że łożysko pękła na pół ??? Resztami sił rozjechaliśmy jeszcze raz i założyłem stare oryginalne łożysko które było wyjęte 5 lat temu i okazało się w bardzo dobrym stanie i jak tu myśleć 20 letnie łożysko lepsze od nowego????
Obecne części do "ruskich" pochodzą z Chin lub Indii. Oto wytłumaczenie.
Dzisiaj to wszystkie części pochodzą od nich .
Zapomniałem dodać że tarcze sprzęgła przy okazji też wymieniłem ale co się okazało przy zakładaniu że była lekko krzywa.Ostrzegałem że może ciągnąć ale kumpel stwierdził że się dotrze, ale się nie dotarła.
mam problem z podnosnikiem a mianowicie zaczyna mi buczec rozdzielacz co chwile musze troche wajcha ta pierwsza od kierownicy ruszyc i na jakis czas jest spokoj 1-3min zas znow zaczyna buczec i jak dluzej buczy to wywala mi uszczelke kolanka pompy podnosnika ta na wyjsciu (pompa nowa rozdzielacz nowy silownik roczny) dodam ze posiadam tez te regulator silowy wraz z ta wajcha kolo siedzenia i moze trzeba tam troche podregulowac zeby caly czas nie buczal?
Może ma za bardzo podkręcony zawór na rozdzielaczu, sprawdź ciśnienie manometrem.
A ja zauważyłem dziś że coś zaczyna mi się pocić pomiędzy kolektorem dolotowym a głowicą.
Czyżby na zaworach nie trzymał? Może tylko podregulować by wystarczyło...
problem- wczoraj przy orce dojezdzam do konca pola chce plug podnies a on ani drgnie odpialem zostawilem na polu plug i znow podnosze i same ramiona tez nie ida do gory zniklo podnooszenie
wyczyscilem dzis tez zawor na rozdzielaczu skladam chce podnies nic odkrecam przewody przy silowniku olej leci skrecam spowrotem chce podnies -nie podnosi zaczyna buczec glosno jakby mialo cos sie rozleciec -rece leca normalnie
Może się siłownik rozkręcił i puszcza olej jak chce.
znalazlem przyczyne na silowniki jest taki "dzyndzel" nie wiem jak sie fachowo to nazywa ; byl wcisniety wzialem szczypce i wyciaglem go i wszystko wrocilo tak jak powinno byc
Mam jeszcze problem z podnoszeniem jak pchne wajche ta kolo siedzenia to podnosi ale nie do konca trzeba zas ruszyc wajcha pierwsza od kierownicy i wtedy podniesie na max jeszcze nie wiem gdzie szukac tej przyczyny by tylko uzywac tej kolo siedzenia aby ona podnosila do konca
My ten regulator wywaliliśmy bo podnośnik świrował, a ten dzyndzel zaślepiony w obu ruskach bo ciekło i nie szło uszczelnić.
dzis sianie pszenzyta i co zapinam mtz agregat uprawowo-siewny (aktywny+siewnik saxonia) i podnoszenie przadek do gory ok na polu tam i spowrotem i znow uszczelke wywalilo zaraz za pompa hydraulika doprowadza mnie juz do takiego stopnia ze mam chcec sprzedac go zeby wszystko nowe pompa silownik rozdzielacz i zaczyna buczec i zas uszczelke wywala regulowalem juz na zaworze przy rozdzielaczu zmiejszylem cisnienie do takiego stopnia ze nie podniesie zas troche podkrecalem zeby podniosl ale znow uszczelke wywali (przeciez nie bede robil na uszczelki i olej)
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo