921

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

no a jak założe grubszego to jak wtedy dociągne? nie będzie dolegać jak powinno no chyba że cierpliwie doszlifowywać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

922

Jakąś blachę podłuż pod piastę .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

923

Lechu kup nowy półksiężyc z ząbkami przerabiałem to z jednym kołem 2 lata temu nowy klin nowe podkładki nic nie dało dopiero kupiłem ten półksiężyc z nowymi śrubami tylko jedna połówkę od tego czasu jest spokój z kołem a tak cały czas mi coś zgrzytało podczas jazdy.

924

witam koledzy mam problem z hydraulika w mtzcie co jakis czas slabnie mi hydraulika wymieniam ten zawor przelewowy co znajduje sie w rozdzielaczu pod kierownica wkladany od dolu no i dzis znow siadla pojechalem na wagrowiec takiego zaworka juz nie idzie dostac sa jakies inne niby to samo ale hydraulika jeszcze gorzej chodzi jak na tym starym co radzicie z tym zrobic

Fortschritt zt 423 a razy 2

925

Może cały rozdzielacz zmienić jeśli nie jest drogi

926

Rozdzielacz kosztuje jakieś 500 złociszy. Kupiłem nowy ( hydrosila) + pompa 320 i układ śmiga aż miło.
Stary rozdzielacz zaczął mi trochę przeciekać. Uszczelnienie pomaga na jakieś pół roku, więc wyrwałem chwasta.
michu problem jest raczej z tym zaworem od góry, albo pompa .

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

927

No jest tak rozdzielacz 2 lata ma oryginal bialoruski zeliwny kosztowal mnie 700 pompa rowniez dwa lata temu wymieniana

Fortschritt zt 423 a razy 2

928

Pompę zmieniłem o założyłem taką jaka powinna być. Jeśli chodzi o rozdzielacz, to mój już cieknie niesamowicie, ale nie będę kupował oryginalnego. Założę najprawdopodobniej z forszaja, bo nie cieknie i można rozbudować go śmiało. A już mam nieco dosyć tego ciągnika, który jak pies zostawia poświęcone za sobą miejsce....

929

Ale to znak że jeszcze masz olej smile

930

Już przerywa pompa jak lance podnoszę.... trzeba dolać wink nie ma się czym chwalić, ale w sprzęcie zachodnim, przy drogich częściach człowiek nie mógłby sobie na to pozwolić. Hydraulikę mają mocną, tylko cieknie. Wymiana rozdzielacza, sprawi że nie będzie się moczył wszędzie, i ciągnik zaraz lepiej wygląda jak jest suchy.

931

Taka uwaga dla posiadaczy ciągników mtz. Wczoraj w prasie wywaliło mi olej z hydrauliki poprzez sekcję kiprowania. Miesiąc temu założyłem nowe uszczelnienia w rozdzielaczu, miseczki i oringi. Miseczki zrobione z nieodpowiedniego plastiku ugotowały się w oleju, zrobiły się rzadkie i zdeformowane. Był to świeżo kupiony komplet. Dziś niechcący grzebiąc w garażu znalazłem kupiony z 10 lat temu na zapas ruski komplet. Już założyłem, ale oleju za 2 stówy poszło.

932

Aj tak to jest no z nowymi czesciami, teraz zmienialismy 3 pompki zasilajace do bizona bo zadna nie.ciagnela... A wlasnie ktos chce kupic MTZ NOWEGO za smieszne pieniadze? wink Z Litwy sa tylko bez gwarancji i bez vatu chyba... 952 za 70tys... wink a mniejsze po jeszcze mniejszych cenach

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

933

A zarejestrują go???

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

934

Tak jeśli będzie pierwsza rejestracja na Litwie u nas będzie wtedy jako używany odchodzi emisja spalin

935

Witam,
Posiadam na stole pompę od MTZ, wygląda tak samo jak np w MTZ 82. Po zdjęciu korków na wlocie/wylocie są dwa wielkie, jednakowe otwory. Nie ma natomiast żadnych, ale to żadnych oznaczeń. Skąd mam wiedzieć, czy jest to pompa lewa czy prawa? Porównując do tej z MTZ to niby prawa (patrząc od strony wałka), ale czy na takim porównaniu można się oprzeć?

936

muszą być ruskie oznaczenia

937

Nie ma żadnych oznaczeń jak pisałem wyżej dotyczących kierunku obrotów, wlotu/wylotu. Jest tylko data produkcji i kontrola jakości

938

Po zdjęciu dekielka bez problemu rozpoznasz.

939 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2015-10-03 22:37:20)

chodziło mi o litery powinno być ruskie L lub P ,wpisz w google tłumacz słowa ''lew prawa'' i szukaj na pompie pierwszej litery L lub P

940

Tylko ruskie L i P to tak wygląda &#1051; i &#1055; big_smile