Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
no a jak założe grubszego to jak wtedy dociągne? nie będzie dolegać jak powinno no chyba że cierpliwie doszlifowywać
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no a jak założe grubszego to jak wtedy dociągne? nie będzie dolegać jak powinno no chyba że cierpliwie doszlifowywać
Jakąś blachę podłuż pod piastę .
Lechu kup nowy półksiężyc z ząbkami przerabiałem to z jednym kołem 2 lata temu nowy klin nowe podkładki nic nie dało dopiero kupiłem ten półksiężyc z nowymi śrubami tylko jedna połówkę od tego czasu jest spokój z kołem a tak cały czas mi coś zgrzytało podczas jazdy.
witam koledzy mam problem z hydraulika w mtzcie co jakis czas slabnie mi hydraulika wymieniam ten zawor przelewowy co znajduje sie w rozdzielaczu pod kierownica wkladany od dolu no i dzis znow siadla pojechalem na wagrowiec takiego zaworka juz nie idzie dostac sa jakies inne niby to samo ale hydraulika jeszcze gorzej chodzi jak na tym starym co radzicie z tym zrobic
Może cały rozdzielacz zmienić jeśli nie jest drogi
Rozdzielacz kosztuje jakieś 500 złociszy. Kupiłem nowy ( hydrosila) + pompa 320 i układ śmiga aż miło.
Stary rozdzielacz zaczął mi trochę przeciekać. Uszczelnienie pomaga na jakieś pół roku, więc wyrwałem chwasta.
michu problem jest raczej z tym zaworem od góry, albo pompa .
No jest tak rozdzielacz 2 lata ma oryginal bialoruski zeliwny kosztowal mnie 700 pompa rowniez dwa lata temu wymieniana
Pompę zmieniłem o założyłem taką jaka powinna być. Jeśli chodzi o rozdzielacz, to mój już cieknie niesamowicie, ale nie będę kupował oryginalnego. Założę najprawdopodobniej z forszaja, bo nie cieknie i można rozbudować go śmiało. A już mam nieco dosyć tego ciągnika, który jak pies zostawia poświęcone za sobą miejsce....
Ale to znak że jeszcze masz olej
Już przerywa pompa jak lance podnoszę.... trzeba dolać nie ma się czym chwalić, ale w sprzęcie zachodnim, przy drogich częściach człowiek nie mógłby sobie na to pozwolić. Hydraulikę mają mocną, tylko cieknie. Wymiana rozdzielacza, sprawi że nie będzie się moczył wszędzie, i ciągnik zaraz lepiej wygląda jak jest suchy.
Taka uwaga dla posiadaczy ciągników mtz. Wczoraj w prasie wywaliło mi olej z hydrauliki poprzez sekcję kiprowania. Miesiąc temu założyłem nowe uszczelnienia w rozdzielaczu, miseczki i oringi. Miseczki zrobione z nieodpowiedniego plastiku ugotowały się w oleju, zrobiły się rzadkie i zdeformowane. Był to świeżo kupiony komplet. Dziś niechcący grzebiąc w garażu znalazłem kupiony z 10 lat temu na zapas ruski komplet. Już założyłem, ale oleju za 2 stówy poszło.
Aj tak to jest no z nowymi czesciami, teraz zmienialismy 3 pompki zasilajace do bizona bo zadna nie.ciagnela... A wlasnie ktos chce kupic MTZ NOWEGO za smieszne pieniadze? Z Litwy sa tylko bez gwarancji i bez vatu chyba... 952 za 70tys... a mniejsze po jeszcze mniejszych cenach
A zarejestrują go???
Tak jeśli będzie pierwsza rejestracja na Litwie u nas będzie wtedy jako używany odchodzi emisja spalin
Witam,
Posiadam na stole pompę od MTZ, wygląda tak samo jak np w MTZ 82. Po zdjęciu korków na wlocie/wylocie są dwa wielkie, jednakowe otwory. Nie ma natomiast żadnych, ale to żadnych oznaczeń. Skąd mam wiedzieć, czy jest to pompa lewa czy prawa? Porównując do tej z MTZ to niby prawa (patrząc od strony wałka), ale czy na takim porównaniu można się oprzeć?
muszą być ruskie oznaczenia
Nie ma żadnych oznaczeń jak pisałem wyżej dotyczących kierunku obrotów, wlotu/wylotu. Jest tylko data produkcji i kontrola jakości
Po zdjęciu dekielka bez problemu rozpoznasz.
chodziło mi o litery powinno być ruskie L lub P ,wpisz w google tłumacz słowa ''lew prawa'' i szukaj na pompie pierwszej litery L lub P
Tylko ruskie L i P to tak wygląda Л i П
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo