941

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Nie ma nic takiego, jedyne co znalazłem to oprócz daty produkcji to wybite "PA" w kółku i tyle. Pompa założona do UNHZ, jutro próba. Orientuje się ktoś na ile jest ustawiony zawór przelewowy w rozdzielaczu podnoszenia wysięgnika w UNHZ 750?

942

Boże ................... widzisz i nie grzmisz , na ślepo zakładać pompę ....? A wystarczyło rozebrać pompę i zobaczyć rozkład kanalików i nacięć w pokrywie a potem złożyć ją wedle potrzeby ,chyba że to jest okrągła "wzmacniana" bo tej się nie da zmienić obrotów .

943

http://olx.pl/oferta/belarus-1221-3-bel … bsRef.html Tak z ciekawości czy jak siądzie system wtrysku paliwa bosch,czy można z powrotem zastosować tradycyjną pompę wtryskową i wtryskiwacze? Czy głowica już jest całkiem inna? i czy w bloku jest zaślepiona dziura na pompę wtryskową? Cena jest 50% ceny kuboty o tej samej mocy.

944

ale co tam grzebać  skoro to nowa maszyna ??
kolega kupił niedawno 1523   i powiem że pięknie ten silnik brzmi  hydraulika całkiem inna bajka  i co ciekawe czuć naprawdę tą moc w tym ciągniku

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

945

Te nowe większe nie są takie złe a jeśli brać to ze skrzynią 24/12...  A powiem wam taką rzecz.. Jeden z większych gospodarzy kupił MTZ chyba tego 1221.3 i ma Pole za Granicą czyli na Litwie. Zaczął jeździć tym MTZ i policja zatrzymała i bach mandat 100-200 Euro a niby wszystko sprawne i wgl.. Okazało się że dla Litwinów nie podobał się MTZ i gadali że nie spełnia normy spalin i tak mu sadzili mandaty.. Człowiek się wkurzył i kupił następny nowy ciągnik Fendt 412 i okazało się że ten spełnia normy spalin i normalnie śmiga na Litwe... Tam na Litwie to strasznie nastawieni są na Polskich Rolników i praktycznie walą mandaty a nawet często zabierają maszyny na lawete...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

946 Ostatnio edytowany przez TPS (2015-11-27 21:37:44)

Witam. Mam pytanie czy zakładał ktos pompe nsz32 do t25?? wydaje mi sie ze powinna sie zmiescic w oryginalene miejsce tylko zostaje rozwiązanie mocowania.
http://allegro.pl/pompa-nsz32-plaska-mt … 61068.html dodam ze rozdzielacz od tura mam taki http://allegro.pl/rozdzielacz-hydraulic … 06117.html i własnie wydajnosc w litrach rozdzielacza jest mniejsza niz nominalna wydajnosc pompy . szczerze powiem ze tak nsz16 ktora mam teraz mi nie wystarcza

947

nie chce cie w błąd wprowadzać, orygilalna jest 16? jesli tak to 32 weszła u mnie bez pzeróbek, a jesli 16 to juz wieksza od oryginalnej to nie pomoge, wiem ze załozyłem wieksza tylko nie pamietam jaka

Rolnik z powołania:-)

948 Ostatnio edytowany przez TPS (2015-11-28 23:01:17)

oryginał to nsz 10 a miałem juz i 14 i teraz mam 16 na niej podnosi mi jakis 500-600 kg ale to juz max . 32 ma inne rozstaw mocowan wiec trzeba by było zrobic jakas flansze ale to nie problem , jedyny problem jest taki ze zastanawia mnie czy ta nsz 32 nie rozsadzi mi rozdzielaczy .

949 Ostatnio edytowany przez androl (2015-11-28 23:52:58)

Zawór chyba będzie tylko więcej przepuszczał. Jakiej średnicy masz cylinder, im grubszy tym siła podnoszenia większa, tu można szukać rezerw.
http://olx.pl/oferta/silownik-mtz-t25a- … 867c8f5e99

950

bardziej chodzi mi o tura , bo udzwig na tuzie mi wystarczy bo władek tylko siewka , brona i opryskiwacz , a docelowo chce zebytur podnosił mi miedzy 800-900 kilo  bez problemy.i własnie o to chodzi czy nie rozwali rozdzielaczy ta pompa , czy tak jak mówisz nadwydatek zawór poprostu bedzie puszczał

951 Ostatnio edytowany przez androl (2015-11-29 11:21:05)

Siłowniki na turze też muszą być grubsze, te oryginalne tury do t-25 czy c-330 mają za cienkie do takiego udźwigu.

952

siłowniki mam od c-360

953

powiedzcie mi jaki ma wysuw siłownik od podnoszenia przy mtz

954

Nie jestem pewny ale chyba 17cm.

955

dzięki coś tak myślałem ale trafiły się inne trochę za duże smile http://olx.pl/oferta/silownik-CID757-ID … 6196e79b73

956

Zaczął mi się dziś olej lać z rozdzielacza od hydrauliki, najprawdopodobniej odkręcił się kołpak tam gdzie wychodzi tłoczek do dźwigienki. Ale chce mi się to rozbierać. Tak chodzi mi po głowie żeby założyć zwykły rozdzielacz 2 sekcyjny 80 litrów sterowany na linki i wtedy dźwignie w kabinie można by założyć gdzie się chce bo oryginalnie jakoś nie bardzo są poręcznie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

957

Trochę zabawy i można zrobić a wtedy może i nie będzie aż tyle wycieków niż z oryginalnego rozdzielacza wink kiedyś u kolegi widziałem jak w MTZ miał zrobione z tyłu cały rozdzielacz osadzony na zewnątrz i puszczone linkami do oryginalnych dźwigni. I mówi skończył się problem z poceniem smile

+33 / -0 (chyba wink)

958

Dobra panowie a powiedzcie mi teraz jak po kolei zabierać się za wymianę kaśmy od WOM. I jaka lepsza? parciana czy klockowa?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

959

oo widze tez awaria dzisiaj właśnie jesteśmy w trakcie wymiany bo znowu pękła franca i trzeba sie zabierać bo ciagnik stoi a robota w lesie nie idzie

Nie ma to jak FORTSCHRITT

960 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2016-03-09 08:39:55)

Ma ktoś czy coś wie na temat MTZ 920? Skrzynia 14/4 i wgl jak opinia?

+33 / -0 (chyba wink)