1,081

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

No ja mam hydrauliczny. Co do napędu to u mnie jest na przycisk to tak samo że na automacie tylko w przód a w drugiej pozycji na sztywno to w przód i tył.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,082

pawelg napisał/a:

Ruskie tak zalecają , we wspomaganiu też superol.

Dla tego że pompa wspomagania ma napęd od rozrządu silnika, gdyby się rozszczelniła do silnika pójdzie superol.

1,083

no superol w mtz do hydrauliki leją ale ten olej nie bardzo do hydrauliki sie nadaje

Nie ma to jak FORTSCHRITT

1,084

Instrukcja podaje superol , ale mniejsza o to , pytanie czemu olej robi się biały jakby zapowietrzony albo co.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,085

a ile godzin ma ten olej

1,086

W maju wymieniałem pompę to i olej zalałem nowy , godzin ze 250.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,087

Albo wody gdzieś łyknął i też taki się robi.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,088

też mi tak na wodę podchodzi bo to tak najszybciej

1,089

A jest to możliwe bo nie mam korka od zbiornika oleju tylko włożony przewód od wolnego spływu utkany szmatą , możliwe że nacieknie deszczu.

1,090

no jak się pieni i biały robi to pierwsze co to trzeba zobaczyć czy nie ma wody

1,091

Ale z drugiej strony to on wygląda jakby był zapowietrzony a nie z wodą , wszystko działa ok a ten olej taki dziwny.

1,092

a skąd masz ten olej?? ja miałem superol luzem kupiony to w pompie wtryskowej pienił się i uciekał przelewem, nalałem w jedną turdus a w druga superol z plombowanych baniek i jest ok. podobnie z hipolem z tego samego sklepu pienił się jak głupi jak wywracałem przyczepę to pod ciężarem unosiła się pomału a potem jak zaczynał ładunek spadać to je* w powietrze i podłoga w pionie
te przygody oduczyły mnie oszczędzania na olejach

1,093

https://www.olx.pl/oferta/obciazniki-mt … qNaSN.html

mam na zbyciu zainteresowani kontakt telefoniczny

1,094

A co tuza zakładasz?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,095

Nie wyciągarke do lasu

1,096

moja dzisiejsza modyfikacja w leśnym sprzęcie
https://images82.fotosik.pl/951/694e7c7571d1b125med.jpg

no i takie trochę niechlujne druciarstwo ale skuteczne smile

https://images82.fotosik.pl/951/b7fa35795b73a4c9med.jpg

po nowym roku jeszcze wkleję zdjęcie z umocowaniem gniazd euro i po zabudowaniu rozdzielacza bo dzisiaj już się nie wyrobiłem

1,097

Oglądałem  mtz 1025 z turem z 2001r  i własnie oryginalnie nie miał rozdielacza pod kierownicą tylko własnie rozdzielacz  krzyżowy   własnie zamontowany w tych okolicach co ty pokazałeś ,,, ciekawa sprawa  i co ciekawe nie był mokry od oleju  tylko ciągnik suchutki ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,098

No bo to była wersja eksportowa za Odrę...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,099

Dokładnie ale się spóźniłem ,  cena śmieszna  bo 35tys  opony zdrowe i ładowacz stolla robfust

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,100

ten oryginalny rozdzielacz to niech go grom weźmie i te jego wajchy głównym powodem tego montażu było to ze po prostu obracając się do tyłu i patrząc czy przyczepa nie idzie po drzewach nie sięgałem do ostatniej wajchy i teraz mam jak w bajce siedzę wszystko na wyciągniecie ręki jak dokończę to nagram jakiś filmik i pokaże co i jak działa