Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
No ja mam hydrauliczny. Co do napędu to u mnie jest na przycisk to tak samo że na automacie tylko w przód a w drugiej pozycji na sztywno to w przód i tył.
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No ja mam hydrauliczny. Co do napędu to u mnie jest na przycisk to tak samo że na automacie tylko w przód a w drugiej pozycji na sztywno to w przód i tył.
Ruskie tak zalecają , we wspomaganiu też superol.
Dla tego że pompa wspomagania ma napęd od rozrządu silnika, gdyby się rozszczelniła do silnika pójdzie superol.
no superol w mtz do hydrauliki leją ale ten olej nie bardzo do hydrauliki sie nadaje
Instrukcja podaje superol , ale mniejsza o to , pytanie czemu olej robi się biały jakby zapowietrzony albo co.
a ile godzin ma ten olej
W maju wymieniałem pompę to i olej zalałem nowy , godzin ze 250.
Albo wody gdzieś łyknął i też taki się robi.
też mi tak na wodę podchodzi bo to tak najszybciej
A jest to możliwe bo nie mam korka od zbiornika oleju tylko włożony przewód od wolnego spływu utkany szmatą , możliwe że nacieknie deszczu.
no jak się pieni i biały robi to pierwsze co to trzeba zobaczyć czy nie ma wody
Ale z drugiej strony to on wygląda jakby był zapowietrzony a nie z wodą , wszystko działa ok a ten olej taki dziwny.
a skąd masz ten olej?? ja miałem superol luzem kupiony to w pompie wtryskowej pienił się i uciekał przelewem, nalałem w jedną turdus a w druga superol z plombowanych baniek i jest ok. podobnie z hipolem z tego samego sklepu pienił się jak głupi jak wywracałem przyczepę to pod ciężarem unosiła się pomału a potem jak zaczynał ładunek spadać to je* w powietrze i podłoga w pionie
te przygody oduczyły mnie oszczędzania na olejach
https://www.olx.pl/oferta/obciazniki-mt … qNaSN.html
mam na zbyciu zainteresowani kontakt telefoniczny
A co tuza zakładasz?
Nie wyciągarke do lasu
Oglądałem mtz 1025 z turem z 2001r i własnie oryginalnie nie miał rozdielacza pod kierownicą tylko własnie rozdzielacz krzyżowy własnie zamontowany w tych okolicach co ty pokazałeś ,,, ciekawa sprawa i co ciekawe nie był mokry od oleju tylko ciągnik suchutki ....
No bo to była wersja eksportowa za Odrę...
Dokładnie ale się spóźniłem , cena śmieszna bo 35tys opony zdrowe i ładowacz stolla robfust
ten oryginalny rozdzielacz to niech go grom weźmie i te jego wajchy głównym powodem tego montażu było to ze po prostu obracając się do tyłu i patrząc czy przyczepa nie idzie po drzewach nie sięgałem do ostatniej wajchy i teraz mam jak w bajce siedzę wszystko na wyciągniecie ręki jak dokończę to nagram jakiś filmik i pokaże co i jak działa
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo