1 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-11-24 21:25:07)

Temat: fotoradary

jak w temacie.  Ostatnio dość często poruszany problem. czekam na komentarze.

2

Odp: fotoradary

np  obok mojej wioski jest ich jak nasiał  na drodze 25km jest ich 10 sztuk  plus do tego przejezdna suszarka

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

Wojtas czy ty mieszkasz przy drodze nr 8 na Wrocław? tongue

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

4

u mnie w powiecie jest 3 stacjonarne 4 przenośne straży od tego jeden nieoznakowany  kilka suszarek i policyjny fotoradar wszystko dzień w dzień pracuje

5

koło drogi krajowej nr 5 a droga przebiegająca przez moją wioskę ma oznaczenie 345

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

6

To może ja zacznę ostatnio dwa razy teren niezabudowany na prostym odcinku drogi ( straż miejska schowany radar w krzakach) raz 121 km 6 p. i 300 stówki później 112 i 200 zł i 4 p. i od tego czasu jeżdżę maksymalnie 10 -15 więcej niż nakazują przepisy. Od stycznia skończy się ta paranoja z radarami maja byc wcześniej oznaczone odcinki tam gdzie straż stanie. To jest tylko i wyłącznie nabijanie kasy gminnej.

7

no dokładnie, gdy w kasie mało kasy policja dostaje specjalne zadanie big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

8 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-11-24 23:00:49)

ale to my jeździmy za szybko i nabijamy im kasę. Ja jeżdżę tak na 300 zł.
Co tu dużo mówić  jak się robi 40 tys rocznie  to  bez autostrad i dróg expresowych i jeździe przepisowej w samochodzie spędziłbym około 615 godzin
przyspieszając spedzam około 500 a to spora różnica biorąc pod uwagę że 1 etet to 160 godzin
No i dodam jeszcze że kiedy jadę 50 - 90 to po godzinie muszę bardzo się starać by nie zacząć chrapać.
No cóż.....

9

u mnie są 2 radary 1 śmietnik i na to wszytko 1 wkładka robiąca zdjęcia <czyli suma sumaru jeden tylko nie wiadomo który> + tajniaki naliczyłem 3 wozy. Mandatu ani kontroli nigdy w życiu nie miałem big_smile

10

Tak jak mówi Krzysiek jak się duzo podrózóje czasami tak bywa ja robie rocznie 30 tys.

11

no dokładnie, gdy w kasie mało kasy policja dostaje specjalne zadanie

Wczoraj w uwadze był temu powięcony reportarz . Kasę nabija tylko straż miejska/gminna pokazali trzy gminy w których dochód z fotoradarów wyniósł 7 mln zł co stanowiło 1/3 calego budżetu zarobiły więcej niż policja w całej polsce. Nazywają ich kłusownikami .

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

12

Nie na temat ale...
W wiadomościach mówili ze za jazdę rowerem po alkoholu nie będzie można zabierać prawka, ale nie wiem kiedy te przepisy wejdą w zycie

Rolnik z powołania:-)

13

Bo dzisiaj w trybunale gość wygrał sprawę. Trybunał uznał że prawo musi być równe dla wszystkich tak więc jeśli za jazdę po pijanemu kierowcy zabiera się tylko prawo jazdy a kartę mu się zostawia to żeby było sprawiedliwie rowerzyście zabiera się kartę a prawko zostawia :smiley:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

14

Zaraz zaraz jak odbierałem prawko to musiałem zdać kartę rowerową więc teraz co, pozostaje wyrobić nową kartę na rower?

15

Pełnoletniemu chyba karta rowerowa nie jest potrzebna.

16

kłusownik? To chyba nie najlepiej dobrane określenie.
Co to ma wspólnego z kłusownictwem?
Sidła może są ale wszystko inne zgodnie z prawem ( przy najmniej u nas w powiecie)
To bardziej przypomina Robin-chuda zabiera bogatym. Szybka jazda naszymi powozami nie jest ekonomiczna więc Robin traktuje nas jak bogaczy zabiera po 300 zł i daje biednym gminom które wiecznie mają za mało pieniędzy bo to podwyżka dla burmistrza bo to sroga zima....

17

Było dziś i coś pozytywnego. Syn zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym podejściem tak jak i dwójka starszych. Mam nadzieję że odnośnie jego jazdy nie będę musiał pisać w tym wątku.

18

pogratulować ja też zdałem za pierwszym razem we wrześniu będzie już 5 lat

Nie ma to jak FORTSCHRITT

19

Pogratulować wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

No to elegancko

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0