Odp: Hodowla bydła miesnego
Karol piszę o krowach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla bydła miesnego
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karol piszę o krowach
Pasam
Koseś A można to podłączyć pod gniazdko?
No krówki chodzą po polu..
Pod gniazdko są inne modele ale jak masz zasilacz 12v to też można , ja często podłączam jak muszą aku od wkrętarki bosch litowo jonowe 14v i kopie jak koń
U nas kiedyś jeden gdy mu bateria padła podłączył bezpośrednio do 220 V :stu: dobrze że tylko jałówkę załatwił
Dzięki Tomek
Dziadko opowiadał jak gość zrobił ogrodzenie bo do ziemniaków szły dziki... I podłączył bezpośrednio pod siłę... To w nocy słyszał jak coś kwikneło i obcichlo.. Z rana poszedł A tam 3 małe spalone A starego nie wzielo i uciekł...
Ja mam właśnie pod gniazdko a brat ma też pod 12V. Jakiego chcesz to takiego znajdziesz
Karol ja mam KORAL A60LCD wali niemiłosiernie i ma funkcję sprawdzania ciągłości ogrodzenia .
Ja obecnie mam 2. Krowy mają ogrodzone sieciówką Lacme Bison 12J 12000V. Jak cielak zbliży pysk to iskra przeskakuje ale i tak czasami jakaś wyjdzie. Jałowki chodzą dalej od zabudowań to mają ATVA 4 6J na akumulator. Musi byc dobrze obkoszone żeby naprawdę walił. Nie wiem jak u was ale u mnie mleczarze mają najtańsze pomelac 0,3J na suchej baterii i krowy siedzą jakoś. Na moich taki prąd w ogóle wrażenia nie robi.
Karol ja mam KORAL A60LCD wali niemiłosiernie i ma funkcję sprawdzania ciągłości ogrodzenia .
Ja obecnie mam 2. Krowy mają ogrodzone sieciówką Lacme Bison 12J 12000V. Jak cielak zbliży pysk to iskra przeskakuje ale i tak czasami jakaś wyjdzie. Jałowki chodzą dalej od zabudowań to mają ATVA 4 6J na akumulator. Musi byc dobrze obkoszone żeby naprawdę walił. Nie wiem jak u was ale u mnie mleczarze mają najtańsze pomelac 0,3J na suchej baterii i krowy siedzą jakoś. Na moich taki prąd w ogóle wrażenia nie robi.
Co do Korala to miałem ale po 2 sezonach zaśniedziały wszystkie ścieżki od wilgoci i elektryk nie dał rady tego naprawić i kupiłem ATVA bo tańszy, prostszy i jak na razie skuteczny.
Dzięki Tomek
Dziadko opowiadał jak gość zrobił ogrodzenie bo do ziemniaków szły dziki... I podłączył bezpośrednio pod siłę... To w nocy słyszał jak coś kwikneło i obcichlo.. Z rana poszedł A tam 3 małe spalone A starego nie wzielo i uciekł...
Uj nie chciał bym opcierki zaliczyć !:wow:
Koło Nowego Tomyśla koleś tak kukurydzę ogrodził. Zgłosili na policje i miał nieprzyjemności. Pomyśl co by było jakby ktoś z dzieckiem na grzyby poszedł do lasu i dziecko by wlazło na takie pole...
Koledzy jak ktos szuka zapraszam
http://olx.pl/oferta/krowy-miesne-miesz … 4ad0c09086
masz fajny budynek, stadko też niczego sobie - szkoda włożonej pracy, no ale jak mus to mus sprzedać.
A tak z innej beczki. Na kilku zdjęciach widzę kółka nosowe przeciw samozdajaniu - jak to się sprawuje ? Nie doją innych krów ? bo mam kilka sztuk które cały czas doją inne, a i jak wprowadzam do stada zacielone bądź wycielone jałówki to i tak zdajają swoje matki. Te kółka są ściskane na śrubki czy samozaciskowe ? nie gubią ich na pastwisku ?
Na moje agentki takie cuś nie działało ani inny typ.... Jedynie pas transmisyjny nabity gwoździami 3 cala i porządnie naostrzone. Przymocowane do kantarka i chodzi taki widlak:) Choć są i takie że i to nie pomaga... Mogę zdjęcie zrobić bo jedna krowka mloda chodzi tak
zrób jak możesz. Kółko powinno się sprawdzać, przecież jak krowa z takim kółkiem próbuje złapać strzyk innej krowy to ona ucieka bo ją kłuje. Chyba, że się mylę.
U mnie takie plastikowe działają.
Mad Max......
Nie zrobi ona drugiej krzywdy? Ja bym się bał z takimi długimi gwoźdźmi puszczać. ...
Krzywdy jak do tej pory żadna nie zrobiła z takim patentem... Już szybciej wredniejsze krowy dla niej zrobią rogami niż ona gwozdziami
w chińskim sklepie grene jest kółko aluminiowe, z dość ostrymi ząbkami, zakłądam dwa, cwańsze krowy zarzucają całe kółko na nos i cheja doić więc jeden w dół drugi w góre i spokój.
zabawnie taka sztuka wygląda, istny punkowiec. jeszcze sprejem do znakowania zrobić irokeza i na jarocin
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla bydła miesnego
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo