41

Odp: Kiszonka

Smakuje krowom?

42

Zapraszam sam z nimi pogadasz smile
Smakuje, smakuje szkoda że mam tego tak mało, towar luksusowy u mnie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

43

Fenol masz mikser? TZW paszowóz.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

44 Ostatnio edytowany przez Fenol (2011-01-20 15:23:39)

jest świetny samozaładowczy i wyładowczy, ma znakomitą zwrotność, mało pali, intuicyjna obsługa nie stanowi problemu, sterowanie za pomocą dwóch wolantów,oto on:
http://www.fotoload.pl/123aa28/9a51e9a0c9064f55dffdf7af732f7d9f9572_min.jpg
kolejnym maszynami które niesamowicie usprawniają pracę w gospodarstwie są:
http://www.fotoload.pl/123aa37/1783cab775724046f02dcffe95c4d93c2304_min.jpg
nie wyobrażacie sobie ile odejmują mi roboty, to zielone to precyzyjny ładowacz, jest wykonany kosmiczną technologią inteligentnych molekuł, właściwie jestem tylko potrzebny do nadzoru pracy. To czarne to wiaderko kupiłem na czarnym rynku bo normalnie zarezerwowane są dla oficerów gromu, zostało wyprodukowane w małej serii w zakładach H&K więc nikomu ani słowa że mam! To pomarańczowe to ładowarka materiałów objętościowych do pracy w ekstremalnie trudnych warunkach (dlatego taki wściekły kolor), ona praucje sama nie muszę jej nadzorować tylko serwis drogi...Wyprodukowane przez "Kwazar" na planecie Alfa#Beta#Dupa.

A to urządzenie dostałem od "Q", James kiedyś zapomniał a że się znam z "Q" od komunii to podrzucił mi zeszłej zimy. Mają ogrzewanie nuklearne, radio, awaryjne zasilanie i tryb pracy podoceanicznej od kiedy je mam zapomniałem co to ręczna robota
http://www.fotoload.pl/123aa17/b13a5a921dd12cbfa4aae2f0a3bbde7e19492_min.jpg

big_smile!

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

45

panowie tania i dobra folia do sianokiszonki gdzie za ile i dlaczego tak drogo wasze opinie

46

Polecam RaniWrap. Cena nie należy do tanich 320-340zł gdzieś ale naprawde dobra jest. A u kogo to ona powinna byc wszędzie.. Ale jak najtańszej nie kupuj !! Bo owiniesz bele, wyrzucisz z owijarki na bok a ona się rozerwie wzdłóż beli i co to za robota... My owijaliśmy po 36 albo 48 żeby było wszystko dobrze.. a teraz jakąś inną owijam ( jak co to podam jutro nazwę ) też bardzo dobrze owija się nią i dobrze klei.. a wszystkie się owija po 22/24 razy smile

A dlaczego drogo hmm dobra jakość, dobry klei...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

47 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2011-07-12 09:04:43)

joker-konin napisał/a:

panowie tania i dobra folia do sianokiszonki gdzie za ile i dlaczego tak drogo wasze opinie

No i może jeszcze frytki do tego? big_smile big_smile big_smile
Tę klienci zawsze zachwalali, mimo, że nie jest tania to 100% skuteczności mimo tego, że owijali najczęściej 1 raz na zakładkę 50% http://www.sklep-grene.pl/product_info. … s_id/11196

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

48

A ja polecam Ensibala 500 ok. 270 zł za sztukę sprawdzona bardzo dobra folia

49

Dzisiaj odpakowałem pierwszego balota upakowanego w worek. I coś chyba nie bardzo wyszło bo od góry mniej więcej do połowy jest zepsuta (biała i smierdzi stęchlizną) a z dołu pachnie coś tam za kiszonką. A w miejscu wiązania worka sznurkiem na samym środku beli jest zgnite bo się zapada, coś lipa wyszła z tego ale podejrzewam że za wszystkim stoją ciekawskie kury, które też chciały spróbować...

Ja całą zime karmie z worków i jak worek nie był dziurawy to kiszonka super. Na razie wywaliłem jedną sztukę. Było też kilka trochę splesniałych ale jak zawiozłem do paśnika to i tak krowom  lepiej smakowały niz siano

51

Jeżeli macie trochę nadpsutą sianokiszonkę to polecam wam dodanie dawki dobrych drożdży otoczkowanych.Będzie to was kosztowało około 40 gr na sztukę ale w pewnym stopniu ograniczy działanie pleśni i wspomoże trawienie włókna.

52

u mnie kiszonka z kuku wyskakuje zielona pleśń a w belach jest bardzo sucha i dużo białego grzyba nie wiem co jest grane

53

U mnie w belach siano big_smile bardzo suche ale gdzie wilgotniejsze ładnie kiszonką pachnie i krowy wciągają czy suche czy mokre

54

zielona pleśń ? chyba szara i już owocująca ?  biała nie jest taka szkodliwa jak szara ..... ale wszędzie już sa mikotoksyny

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

55

ale ciekawe czemu taka sucha czy coś nie tak zrobiłem czy co bo już kurde nie wiem sam

56

ja swoją z qq z wierzchu też mam bardzo suchą ale to nie przeszkadza. zakisiła mi sie super. najważniejsze to dobrze dognieść ciągnikiem. ja bakterie leje na samą górę ..... pychota.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

57

joker-konin napisał/a:

u mnie kiszonka z kuku wyskakuje zielona pleśń a w belach jest bardzo sucha i dużo białego grzyba nie wiem co jest grane

Jeżeli pokazuje Ci się zielona pleśń to albo słabo ubiłeś kiszonkę na pryzmie albo masz problemy z wybieraniem.Masz wycinak czy może turem bierzesz?

58

Panowie sezon już za parę tygodni więc jaką preferujecie folie do balotów? Z jakiej firmy używacie ?

59

Po jakim czasie od owinięcia balota folią nadaje sie on do skarmienia?

60

balot nawet po 2 tygodniach jest dobry ale owiń czarną folią to kiśnie szybciej