Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Fortschritt FT 4520
Strony 1
Jak na forszaja to całkiem zgrabny
to wygląda mi na3 garowy silnik filtr powietrza wsadzony na miejsce zbiornika paliwa aku z lewej strony wsadzony obok drugiego po prawej a pod nimi zbiornik powietrza , a na miejsce zbiornika powietrza i aku wsadzony zbiornik na paliwo przez co ciągnik stał się krótszy o jakieś 50cm albo i więcej , przez to że silnik wsadzony mniejszy mogli skrócic ramę przez co oś cofneła się do tyłu ciągnik za razem stał sie zgrabniejszy i zwrotniejszy , no chyba ze jest jakis silnik chłodzony powietrzem ??
kolega fenol ma coś takiego na avatarze
Eeee 323 ładniejszy jak ten wynalazek
Krzychu nie zgadzam sie. dal mnie ten wynalazek jest o wiele ładniejszy ale to tylko kwestia gustu
na moje poletka o wiele lepiej by pasował
A gdzie takiego morzna kupić bo ja jestem chętny ladna maszyna
A gdzie takiego morzna kupić bo ja jestem chętny ladna maszyna
nie kupisz go to był jakiś prototyp tylko kilka sztuk ich jest
Znalazłem na niemieckiej stronie informacje że był ten model robiony w kooperacji z Białorusią patrzcie na tylny most półośki zaś przedni most jest napędzany hydraulicznie. Ale czy to możliwe żeby poszli w takiej firmie na łatwiznę i adaptowali skrzynię z MTZ.
czemu by i nie skrzynia od MTz jest prostsza i chyba wytrzymalsza
Możliwe, że ma coś wspólnego z Belarusami.
Wydech i filtr umiejscowiony dokładnie jak w MTZ , tylko kierowca siedzi znacznie niżej, tak jakby zbiornik paliwa poszedł spod fotela podstopnie.
I jeszcze skąd białorusini wzięli przekładnie do modeli 1025 i wyższych.
Przekładnia nie dośc,że smarowana ciśnieniowo, to nawet nie pochodna starszych wersji z jednym lewarkiem i występuje w opcji z rewersem.
Pokosówki Forszów z lat '80 miały silniki MMZ D240 takie jak MTZ 820,3.
Widziałem taką na lotnisku w Mielcu, gdzie zielonką z lotniska opasani bukaty.
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Fortschritt FT 4520
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo