Temat: Dom - Remont / Przebudowa / Dobudowa.
Witam
Razem z rodzinką ustaliliśmy że trzeba rozbudować dom, ponieważ są 3 pokoje, kuchnia,łazienka. Jest 7 osób czasem 8 ( 8-my to siostry chłopak ) I już się robi mało miejsca dla nas. Siostra ma odzielny pokój ( największy ) Ja z bratem śpię razem w pokoju a rodzice obok śpią. Dziadki mają swój pokój ale to wiadomo nikt im nie życzy śmierci aby dla mnie się zwolniło miejsce ... Ustaliliśmy żeby Dobudować pomieszczenie ( 4m x 6m ) takie aby była kotłownia, pralnia i żeby miejsce do przebierania się z podwórka. A na górze jest strych nieużytkowany i jest pomysł żeby podnieść dach ( 0,5m -1m ) wyżej i tam zrobić 3 pokoje i mini łazienkę i miejsce zrobić na wejście na balkon bo dla mamy się wymażyło balkonu
Czy ktoś z was robił takie przebudowy ? Jak to jest z taką rozbudową ? Wiem że trzeba plany, mapkę zrobić itp... Dzisiaj była projektantka i popatrzyła co jak zrobić ale narazie będzie się przymieżała do robienia planów. Czy robić to przez firmę czy przez znajomego co ma ekipę swoją i bawi się z tym. Jak myślicie jak to zrobić tak aby było dobrze i najprościej ?
czekam na odp ( przepraszam za błędy w pisowni i układaniu zdań )
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )